- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Game of thones
Срамота е да няма тема за него! Чакам си мирно 4 сезон :/
Историята мега накратко: Седем знатни рода се борят за контрол над мистичните земи на Вестерос. Историята определено няма да се впише в определението 'нежно историческо филмче'. Базиран е на книгите от поредицата "Песен за огън и лед" /излезли са 5, 6-тата се чака да бъде написана и някои искрено се изнервят покрай това/.
За сериала в Уикипедия на английски.
За книгите пак на английски. Има ги на български в Читанката *намиг**намиг*
Понеже историята в книгите е страшно обширна и няма как да се включи цялата в сериала, колкото и милиони да наливат HBO, създателите са решили като бонус към всяко излязло DVD да включват Histiry and lore of Westeros, което да изясни някои неща. Има ги в Ютуб.
Последно редактирано от YSMF : 02-28-2014 на 18:29
И аз чакам!Най-интересно ми е какво ще стане с Тирион и Денерис - те са ми любими ;р Също и какво ще стане с Джейми като се завърна с една ръка.
Аз книгата не съм я чела, така че си се вълнувам.
Прочетете книгите, ако ви кефи сериала!
Ооо, моята тема !Да, книгите са по-добри от сериала, просто защото изразяват повече емоции, а и обръщат повече внимание на отделните герои
Но и сериала е от класа - нямам търпение да видя кои актьори ще изиграят Мартелите, най-вече Ариaн и Тиен (за които не съм сиг дали ще се появят изобщо в този сезон,но надеждата умира последна
)
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...99488344_n.jpg
Оберин и Елария
Елария ми харесва. Оберин - до последно се надявах да го сменят, представях си го по-иначеНа този актьор, ако му махнеш дорнските одежди, ще изглежда като някой таксиметров шофьор или зарзаватчия (мое мнение)
А пепелянката определено не е невзрачен
![]()
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
Само аз ли се изнервям като чуя "Game of thrones"? Поредицата си е "A Song of Ice and Fire"!
Книгите след 3та ми идват малко блудкави. Надявам се Джордан да направи хубава шеста книга.
Сериала е добър, доста мащабен. Харесва ми, но ме дразни цялата комерсиалност, която се изгражда покрай него. Заради това съм на мнение, че на добри поредици не трябва да се правят филми.Колко съм слушал "Голям фен съм на Властелинът на пръстените!" и като питам дали са чели книгата и мълчание... До преди две години масата народ така наречена "фенове на ВнП" дори не бяха чували за Хобитът, а филмите ми идват доста в повече... Недай се Боже да се направят филми по "Хрониките на Амбър" или "Спомен, печал и трън"...
Гледай сега..Попринцип, чрез един сериал от мащаба на Game of thrones се печели огромна, ама наистина огромна публика, която, в по-голямата си част, не е чела поредицата. И точно сериала ги "зарибява" и тръгват да четат и книгите. Такъв беше и моя случай. И като почнах да чета книгите осъзнах колко е бедна екранизацията (въпреки че е изключително мащабна) на фона на книгите. Иначе да, след ASOS се вкарват изключително много описания и разтакавания, напълно излишни за мен. А главите на Грейджой и въобще всичко свързано с Железните острови са ми най-отегчителното нещо ever
![]()
Не съм. И като че ли по-добре!Иначе аз не казвам, че сериала е лош, но просто режисьорите и сценаристите, брилянтни ако ще да са, няма как да предадат мислите и чувствата на даден герой и това, което се случва в главата му. А и има толкова случки и герои, които са пропуснати или омаловажени, просто защото ще стане прекалено тромаво. Веднага се сещам за Селайз, която в ACOC и ASOS се появява толкова често, колкото и Мелисандра, ако не и повече, а в ТВ версията я видяхме в колко? Една серия?
Но тя не е така важна за сюжета.
![]()
Е,много ясно, че е..Това няма общо с това, което казах![]()
По принцип темата е беше насочена към сериала нали сме в "Кино и телевизия"
Но си е напълно нормално да не може да наблъскат всичко в 10 епизода, мен ме е яд, че няма много от събитията преди пристигането на Робърт в Уинтърфел, а определено си заслужават и показват защо историята е стигнала до тук.
А, да, и сцената на Денерис в края на втори сезон беше силно окастрена. Прекрасно е, че показаха хал Дрого и разреваха слабите женски сърца, но.... Регар, пророчества, ала-бала. Но Мартин има голяма власт в сериала и явно не е проблем.
Това, че Мартин преценява какво да включат в сериала не означава, че ще стане същото като в книгата - няма как. Всъщност, дискусията тръгна оттам, че книгата винаги ти дава по-добра и пълна представа за случващото се, просто, защото се използват похвати, които на екрана просто няма как да се пренесат. Никъде не съм казал, че GoT е лошо направенСпоред мен, пък, специално на Денерис сцените са едни от най-добре направените. Любимата ми е в Юнкай с Dracarys
А и Емилия много ми допада
![]()
Дракарис-ът беше един път просто. <3
Може за някой да е спойлер, но....
The Lion and the Rose April 13, 2014 written by George R. R. Martin. Мухахахахаха
UnkNoWn12 щом Мартин акцентира на това в сериала, очаквай че в следващите няколко книжки ще има нещо интересно с тез' герои.
Аз и като уж фен на Песен за огън и лед, имам А Dance with Dragons с автограф от Мартин.
https://www.youtube.com/watch?v=hvuw...c4-overview-vl Това може да ви се стори интересно.![]()
Видеото съм го гледал, но го изгледах пак и забелязах нещо, на което не бях обърнал внимание и в трейлъритеМарджъри ми изглежда много състарена на сватбата. Тя попринцип не изглежда като 16 годишна девица, де.
Повечето актьори са много точни попадения, но Натали е една от малкото части на каста, които издишат - момичето, което играе Джили на Сам, например, е много по-подходяща за Марджъри
А само аз ли не съм фен на Старките? Изключително тъпи парчета са ми (без Санса и Джон, и може би Аря). Моля феновете им да не се обиждат
![]()
И аз не съм фенка на Старките или по - точно Нед, Кейтлин и Роб. А Аря ми е просо безинтересна.
Санса претърпява развитие, покрай нея има интересни моменти.
Бран също има развитие, покрай него се заплете минало, настояще и бъдеще.
Рикон се изгуби с Оша при човекоядците, но там сигурно ще има развитие в последните книги.
Не знам, мен Старките ме кефят, може би защото бяха в центъра на действието още от началото на сериала, може би заради Нед и Джон Сноу (два от най-положителните персонажи, поне за мен), заради цялата история около дома и рода им, заради герба и логото им. Да, на моменти са сурови и диви, но са бойци, а не клакьори, търгаши и интриганти като някои от другите домове.
Санса обаче ми е изключително тъпо парче и е имало поне няколко момента в сериала до сега, където е заслужавала яките шамари.
Mалкото диване Аря е къде-къде по-интересен типаж.![]()
Последно редактирано от DarkTemplar : 03-08-2014 на 17:28
Welcome to the Jungle...
За Санса не съм съгласен с теб. Единственият път, когато наистина постъпи лошо беше случката с Аря, Джофри, Нимерия и онова момче - Мика май се казваше.В останалите случаи, обаче, просто е изключително уплашена от кралицата и Джофри. Сигурен съм, че 99,9999% от тринайсетгодишните момичета биха се държали по същия начин. Но с нея тепърва ще се случват интересни неща и в книгите и в сериала.
Що се отнася до Старките, не ги харесвам точно, защото са ми изключително далечни от образа на владетели. На такава позиция просто НЕ МОЖЕ без лъжи, тайни, кроежи и интригиТе точно заради честността си дойдоха на този хал
От друга страна са преуспяващите (засега) Ланистъри, защото си имат лорд Тивин. Той може да е всякакъв, но никой не може да ме убеди, че има по-голям и успешен стратег в Седемте кралства от него
YSMF - силно се надявам в следващите книги да видим Скагос и еднорозите, но през очите на кой е въпросът![]()
Нед Старк си беше описан най-добре чрез репутацията, която му се носи в Седемте кралства - Man of honour. Заради това и праволинейността му падна толкова рано.
Тивин действително е блестящ стратег, но семейството му е пълен хаос. Дъщеря му и сина му от години спят заедно, даже си имат и копеле, което стои на Железния трон. Авторът доста добре е обрисувал нещата и е показал, че в живота винаги едното е за сметка на другото и е почти невъзможно да имаш успешна и блестяща кариера и едновременно с това здраво семейство.
Кефят ме герои като Тирион, Варис. Поведението им и начинът им на мислене са доста по-интригуващи от обичайните дворцови интриги и лигавщини. Денерис също е интересен образ и готина мацка.
Санса ми е абсолютно дразнещо клише, тотално безлична и смотана ми е, вечно наплашена, вечно пасивна и потърпевша от обстоятелствата. Просто няма с какво да ме грабне. Дори и чисто като външен вид не ми харесва - като я гледам каква е бяла, слаба и луничава, ми изглежда все едно са в създали в някоя мандра.![]()
Welcome to the Jungle...
Мен пък Денерис ме дразни мощно. Не знам в книгите как е, но във филма изобщо не беше описано нейното "съзряване". От вчерашна несигурна пикла стана ебати хардкора, коли и беси, майката на драконите и т.н. Ако не беше армията и драконите, щеше да си е същата глупава девойка.
Ама на моменти има проблясъци.
Още ми е тъжно за Дрого. Супермилата сцена имаха... http://www.youtube.com/watch?v=S4Wb1AnV7Dk
Женската ми душица беше в душевен оргазъм.