- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Game of thones
Да, чел съм книгите. Знам много добре какви са планове на Ариан за Мирцела, за пясъчните змии, за Куентин и т.н, но нека да не спойлваме. Никъде не съм казал, че Оберин или Мартелите като цяло са близки с Ланистърите, а само, че са в привиден мир. И според мен Оберин си е показан баш както си е в книгите (освен ако не говориш за визия), а и сме видяли все още много малко от него. Предполагам, че ще покажат змиите, тъй като вероятно поне Нимерия ще има важна роля в развитието нататък. Лично моята любимка е Тиен.
Що се отнася до това, което казах за Дорн - да мисля, че се надценява. Определено Доран е голям стратег, но виждаш какви са хората около него - тотално безрасъдни и недалновидни, начело с Ариан. А това, което тя направи с Мирцела е, може би, една от най-големите глупости, правени някога от някого в поредицата. Колкото и да я харесвам, за мен това е факт. Змиите са същите като нея. Та в този ред на мисли, какво би станало с Дорн ако Доран умре ей сега?
Второто, което е. Ако се стигне до открита война, където дорнците да трябва да нападат, мислиш ли, че биха имали успех срещу гигантската армия на Тирел, например? Но, не казвам, че са напълно безполезни - дори напротив - определени герои могат да се възползват много добре от тях.
PinkPan7her, да, Мирцела е дъщерята на Церсей - много добро и красиво момиче. За книгите въобще не се колебай, няма да съжаляваш! Това, което е във филма е сигурно една трета от това, което го има в книгите до този момент.![]()
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..