Дрого не мисля, че е казано на колко е в книгите, но в моите представи е над 20 със сигурност. Описан е г/д както във филма - висок, як, с дълга плитка и т.н.
SPOILER, SPOILER, SPOILER!
Аз вярвам или по-точно ми се иска да вярвам, че Егон си е истински. Що се отнася до Ланистърите, забравяме клона им в Ланиспорт с Давен и компания. Също така имаме Тирион и Джайм, а и се надявам да има някакъв, макар и минимален шанс Герион да е жив Сега за Тирелите. Докато Томен е жив, ако ще нито един Ланистър жив да няма освен него, Тирелите са там. Егон ще има огромни неприятности с тях, освен ако не се опитат да набутат Марджъри и на него . Всъщност единствения плюс, който той има е подкрепата на Варис и Илирио. С тая Златна дружина не мисля, че може да се постигне кой знае колко във Вестерос. И аз съм на мнение, обаче, че дорнците ще застанат до Егон, като от своя страна се опитат да му набутат Ариан за жена, всъщност те вече го правят.
Мийрийн е губене на време и смехотворния брак на Дани също. Но, може би, Джордж нарочно разтъкава историята около нея