- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Намиране на приятели
Здравейте. Това, за което искам да получа съвет, е намирането на приятели. Да започна с това, че НЕ съм антисоциален, НЕ съм депресиран, НЕ съм твърде сръмежлив. Ситуацията е такава, че имам "банда" с приятели, с които излизаме само в градът, където ходя на "село" през лятото, защото те живеят там, докато в София(,където съм през повечето време) имам няколко приятеля, но те или не излизат редовно, или излизат с някой друг. Това, за което искам съвет е какво да направя в тази ситуация, защото честно казано понякога ми става малко самотно, но рядко. Не знам дали много се филмирам или нещо от този сорт, но мечтата ми е да сме 4-5 човека, които всеки ден след училище(например) да излизаме навън.
Edit: Ако някой се чуди, според мен много хора в София предпочитат да си стоят вкъщи пред компютъра и оттам идва моят проблем.
bump
Изобщо не е така ! :о Почти всички хора ,който познавам и са от Сф не можеш да ги прибереш у тях ;д. Зависи на какви хора си попаднал ,въпрос на общи интереси е всичко. Запознай се с нови хора с интереси като твоите и които да не са пристрастени към компютъра.
Бтв : На колко си наистина? ;д
Явно някак си съм намерил все такива. :Д Ами, на 15 съм. Попринцип вторият проблем, който имам е, че 90% от хората, които познавам се напиват, пушат цигари/наргиле(за трева не знам), докато аз поради няколко причини гледам да не пия, а за пушене не мисля някога да пробвам. Тези факти автоматично ме изключват от 75% от "бандите". Пробвал съм какво ще стане, ако другите пият, а аз не, ама най-вероятно знаете, че на мен ми става много тъпо така като те са на черешата и аз не съм и ми е тъпо просто. Да повторя, че от тази тема искам по-скоро да видя дали другите хора имат такива "банди" и освен това да ми дадете съвет за това как да си намеря нови приятели.
Еdit: ... или някакъв съвет въобще.
хех и аз съм на 15 и дъа, истина е че много голяма част от тийнеиджърите пият,пушат или се друсат ... Но въпреки това винаги ще има и такива , който няма да го правят. Ам мога да те предложа значи например има групи в фб примерно на фенове на банди ,стил музика абе по интереси ,където например се събират фенове на дадено нещо и се запознават също че и много такива групи си правят срещи на живо да се запознаят. Аз така наскоро се запознах с доста хора точно по този начин . Иначе по борисовата ,съветска ,южния,народния ,ндк например е пълно отиваш и се запознаваш (не е странно според мен аз лично съм го правила много пъти и сама и с най-добрата ми фр ;дд).
Аз не съм от София, ама и аз имам такъв проблем. И аз съм на 15. Не е като да нямам приятели, но те не излизат много. И общо взето си стоя вкъщи и гледам филми на компютъра. Не мога да ти помогна (щото ако можех, нямаше да съм в тая ситуация), но не бой се, не си само ти![]()
Аз имам същия проблем, уви не съм намерил решение на въпроса. Пробвай да излизаш с хора от класа? Запознавай се с такива от другите класове, запознавай се по интърнет... аз така бих правил, ако можех.
От моят клас "печените" много време играят LoL и аз заради това спрях да я играя и я намразих. Излизат единствено ако ще карат кънки на лед, а там suck-вам :Д. Аз съм от технологично училище и повечето хора са такива. Опитах да направя нещо с едно момиче от съседния клас, за да разбера един месец след като се запознахме с нея и си пишех доста с нея, че си има приятел, а е много заета да излиза попринцип. В интерес на истината има момчета в youtube, които правят видеота за pick-up-ване, ама мене не ми е идеята да намеря само момичета за "бандата". Пишете тука, ако някой е решил този си проблем или ако някой има идея за това?
Запиши се на нещо - спорт, рисуване, курс какъвто и да е, където ще можеш да намериш други връстници, с които евентуално бихте си допаднали.
Еми на твое място бих излизал с тези няколко човека от София и дори и да излязат с други хора просто отиди с тях така се запознай и другите и накрая ще почнете да излизате и тях и така нататък![]()
Извинявам се за малко късния отговор. Пак повтарям, че проблема е в това, че повечето хора(в които са включени приятелите на приятелите ми) са от тия дето се смятат за голямата работа. А дори и да няма такива, те постоянно се събират да ходят да пушат наргиле или да се напиват. Тези не го смятам за... приятни хора.
Виж моето съвременият човек е повече пред компютъра в файсбук. Много малко хора излизат в планината или някъде навън (като мен). А относно намирането на приятели, общувай с ученици които ти допадат. Поздравявай ги, прави им комплименти и тн. А и по-добре да имаш 1-2 истински отколкото 6-7 които само те подмятат.
Трябва да си намериш хора с твойте интереси. Излизането с някой, с който нямаш общи интереси е безмислено занимание. Вярно е, че повечето на твойто възраст се обединяват от цигари, алкохол, трева, но има и хора с по-смислени занимания. Сам предцени с какво ти харесва да се занимаваш и търси хора, които да ти паснат.
Няма точна формула по която да действаш, за да си намериш приятели. Нещата не могат да се случат насила. Истината е, че трябва да бъдеш себе си и въобще, ама ВЪОБЩЕ недей да се променяш за да се харесаш на другите. Не си мисли, че ако почнеш да пиеш и да пушиш "готините" групи ще те приемат. А и дори да те приемат няма да бъде заради теб самия. И аз съм малко трудна в сприятеляването. Както казваш и ти - другите пият, пушат и се друсат. Просто не мога да намеря общ език с такива хора (а и не е нужно!). Можеш да се запишеш на спорт или някакви други занимания, където може да откриеш хора с твоите интереси. Просто бъди себе си и не се отчайвай. Знай, че точните хора ще те харесат заради това, което си! Успех!![]()