Малко неща са по-секси от готвещ мъж, който знае какво прави! Тук като дъщеря на доста добър готвач пояснявам - да умее да обработва месо и да филетира риба!!!

Много ми е забавна ситуацията в една квартира, където прекарвам доста време - двама наематели момчета - единият с приятелка, другият - с мене. Приятелката му за 23 години май не е готвила - налива вода в тенджера, изсипва пакет спагети, пуска котлона и ги чака да се сварят...приятелят и живее сам от 10-тина години, може и повече, справя се супер момчето, но от работа няма време. Резултатът е - пица/ спагети/ картофи с наденица основно меню всеки път. Аз там избягвам да готвя, имам обаче ужасният късмет, когато тръгна да правя нещо, да се изсипят още поне 2-3 човека и се побърквам...последния път докато си правех пълнени чушки от 2-ма човека, станахме 7...пържолите ми приятелите му още ги хвалят, салатите също, най-вече заради безумното ми търпение да готвя за 3-4 мъже (((:...той готви сравнително добре, но се свежда до 3-4 неща, който яде, основно яйца и месо, когато мен ме глези ми прави палачинки. За тях съм го признала - евала за желанието и търпението, торти сме правили от тях за рожденни дни, винаги се справя супер. Но има и гафове и на двамата, няма как.

Като цяло се кефя да готвя, предпочитам да е в нас обаче, мразя печките на хората, никога не се разбирам с тях от първия път. Приятно ми е като цяло и да ми готвят, по-често обаче от грижата, отколкото от резултата. Не ми е много важно какво ям, стига да не е странно /т.е. да има вкус различен от този, с който съм свикнала/ така че емоциите към човека нямат отношение към това дали ще ми хареса храната. Когато стоя при него дълго време основно се поръчва храна, защото бачкаме и никой няма време да готви. Всъщност май се готви или като почивка от работа, или по специални поводи /т.е. обещал ми е да ми благодари за нещо като ми направи вечеря/. Тогава храната върви задължително с пиенето, но салатата там е с ракия винаги. Мезетата се избират и правят внимателно по принцип, но това не значи, че не сме пили и водка с разтворим бульон. Много информация стана вече. Храна в леглото не обичам, тоест обичам да ям ядки и да гледам филм, но не ме блазни идеята за сметани, шоколади, суши етц.