.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Hybrid View

Котешка храна Coshida

Имам проблем! Котката ми не яде вече Whiskas! Яде единствено риба! Натъкнах се на котешка храна от друга фирма на име coshida

Въпросът ми е да вземам ли coshida? Ако не иска да я яде?

Не знам дали темата е за тук но....

Супер фен Аватара на The Cheetah
    Еми вземи я и ще видиш

Мега фен Аватара на draid
    Лошо, моите ядяха вичко, докато брат ми не реши, че трябва да ги глези с whiskas и в последствие като взеха да ядат Royal Canin вече друго не вкусват, включително и месо,риба и т.н. А това не е яко, защото един пакет храна е към 40лв. Та в тоя ред на мисли, ако им сменяш храната гледай да не привикнат на някоя скъпа.

anonymous708973
    Guest
    Роял Канин, ееее, разбирачи са!
    И моето това плюска, ама чат-пат и него не го ще

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Роял Канин, ееее, разбирачи са!
    И моето това плюска, ама чат-пат и него не го ще
    Ама моля ти се, то уискас ли роял канин ли, само където двете храни имат доста огромна разлика в качеството и бас ловя, че котката му не е вкусвала нито едното нито другото!
    По темата, вземи малко количество от храната и му дай и виж дали яде или не, толкова ли е сложно по дяволите на пазара има хиляда вида, освен това ти също може да му забъркваш нещо полезничко, което дори да излиза доста по-евтино.
    И към разбирачите: роял канин мили мои отдавна си изпя песента що се отнася до качество, само името им остана...ама едва ли някой е обърнал внимание какво има в нея и едва ли някой си е направил труда да я сравни с друга храна висок клас.

Поздрави и да им е вкусно на котките ви!
    Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.

Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.

Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.

Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.

Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!

Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!

Цитирай Първоначално написано от malkasladka Виж мнението
    Ама моля ти се, то уискас ли роял канин ли, само където двете храни имат доста огромна разлика в качеството и бас ловя, че котката му не е вкусвала нито едното нито другото!
    По темата, вземи малко количество от храната и му дай и виж дали яде или не, толкова ли е сложно по дяволите на пазара има хиляда вида, освен това ти също може да му забъркваш нещо полезничко, което дори да излиза доста по-евтино.
    И към разбирачите: роял канин мили мои отдавна си изпя песента що се отнася до качество, само името им остана...ама едва ли някой е обърнал внимание какво има в нея и едва ли някой си е направил труда да я сравни с друга храна висок клас.

Охо виждам, че си имаме нов вестител на доброто и съдник на хлапета. Сега ще ти отговоря набързо. Имам две персийски котки в момента мъжка и женска, мъжката е на 6г и от 5 яде само и единствено роял канин и то не защото аз съм решил да я захранвам с това, а просто защото котката не ще да яде друго, така я научиха докато беше във син кръст. А ако толкова се съмняваш в това дали котката яде това, то може да се обадиш ще ти дам карта за намаления към син кръст и няколко кутии метални за храна, които раздаваха промоционално до скоро. И като цяло не виждам какъв е проблема да я храня с каквото и да е ? Мислиш, че си измислям тука във форума и назовавам някакви скъпи храни за да се фукам ли ? В нашето семейство винаги е имало котка, а до преди 8г имахме сибирска чиста порода която живя доста години с нас и умря от старост общо взето, хайде сега след като разбираш от котки виж как вървят въпросните сега и си представи как са били преди 15г. Но даааа виждам, че разбираш. Остави ги ти моите котки, те ядат каквото си знаят и определено нито аз, нито родителите ми сме хора които ще ги оставят на попара, защото храната на която са свикнали е скъпа.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Охо виждам, че си имаме нов вестител на доброто и съдник на хлапета. Сега ще ти отговоря набързо. Имам две персийски котки в момента мъжка и женска, мъжката е на 6г и от 5 яде само и единствено роял канин и то не защото аз съм решил да я захранвам с това, а просто защото котката не ще да яде друго, така я научиха докато беше във син кръст. А ако толкова се съмняваш в това дали котката яде това, то може да се обадиш ще ти дам карта за намаления към син кръст и няколко кутии метални за храна, които раздаваха промоционално до скоро. И като цяло не виждам какъв е проблема да я храня с каквото и да е ? Мислиш, че си измислям тука във форума и назовавам някакви скъпи храни за да се фукам ли ? В нашето семейство винаги е имало котка, а до преди 8г имахме сибирска чиста порода която живя доста години с нас и умря от старост общо взето, хайде сега след като разбираш от котки виж как вървят въпросните сега и си представи как са били преди 15г. Но даааа виждам, че разбираш. Остави ги ти моите котки, те ядат каквото си знаят и определено нито аз, нито родителите ми сме хора които ще ги оставят на попара, защото храната на която са свикнали е скъпа.
    ''сибирска чиста порода" и "няма да я оставим на попара, защото са свикнали на скъпа храна" говорят достатъчно :ДДД

Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.

Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.

''сибирска чиста порода" и "няма да я оставим на попара, защото са свикнали на скъпа храна" говорят достатъчно :ДДД
    Котката беше изложбена с родословие, ама не исках да го казвам така за да не решиш, че пак ти се изхвърлям. Относно храната, ела и накарай котката да яде каквото и да е друго и веднага получаваш 200лв от мен да си ги харчиш със здраве, както можеше да прочетеш ако не беше с безкрайно желание да се заяждаш, щеше да видиш че не одобрявам това че ядат само тая една храна и това не е защото не мога да си я позволявам, бъди сигурна мога.

Ако искаш и за кучета ще си говорим, защото в момента в нас имаме едно което е доста рядка порода в България, особено с необходимите документи. Пък и млад шампион на България е даже.

Ама като цяло не мога да разбера за какво започна да се заяждаш ? Нещо имаш комплекс от към скъпите работи или какво ?
    Последно редактирано от draid : 03-26-2014 на 16:11

anonymous708973
    Guest

Доста грешно си разтълкувала мнението. Постът ми беше шегаджийски настроен и напълно добронамерен, понеже имам капризен йоркшир, който яде само и единствено Роял Канин и то в комбинация с немски кучешки пастет.
    Хич не излиза евтино, ама както Дрейд каза, няма да го оставя на попара, щото е скъпо.

Но като разбираш толкова, я кажи какво има в Роял Канин, защото ходим в една от най-добрите ветеринарни клиники в Пловдив, хората са напълно наясно с платежоспособността на нашите относно всякакви животни (водили сме им морско свинче, хамстери и куче, само рибите не са били там) и ако имаше по-добро, щяха да го препоръчат.

Голям фен
    Доста грешно си разтълкувала мнението. Постът ми беше шегаджийски настроен и напълно добронамерен, понеже имам капризен йоркшир, който яде само и единствено Роял Канин и то в комбинация с немски кучешки пастет.
    Хич не излиза евтино, ама както Дрейд каза, няма да го оставя на попара, щото е скъпо.

Но като разбираш толкова, я кажи какво има в Роял Канин, защото ходим в една от най-добрите ветеринарни клиники в Пловдив, хората са напълно наясно с платежоспособността на нашите относно всякакви животни (водили сме им морско свинче, хамстери и куче, само рибите не са били там) и ако имаше по-добро, щяха да го препоръчат.
    Коя е клиниката ако не е тайна?
    Просто казано за Роял Канин-овкусители, церевица и извлечен протеин, няма месо, ти сам(а) си прецени за какво си даваш парите, ако наистина се интересуваш, а не питаш само с цел заяждане, с удоволствие бих ти обяснила някои нещица за храните ))

Мега фен
    Град
    <3
    Моя писанин обича Фрискас <3
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    Моя писанин обича Фрискас <3
    фрискъс на котарак?

не си добър стопанин
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Супер фен Аватара на mayaaa
    Специално за Whiskas са ми казвали, че слагат валериан и като гледам как се пристрастяват котките е доста вероятно. Иначе като искаш вземи и пробвай.

Много хареса Coshida и вече даже започна да яде маруля като ям (вегетариянец съм) от кякто започнах да и давам от нея.

Най-доброто в София за мен е това http://www.bluecrossbg.com/

anonymous708973
    Guest
    Не ми трябва обща информация. Купуваме Роял Канин...Джуниър, мисля.
    С какво да се замести, което е подходящо за йоркшир на 4 години?
    По възможност да се грижи за чревната система и/ли за добра козинка.
    Може и на лично да пишеш.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Не ми трябва обща информация. Купуваме Роял Канин...Джуниър, мисля.
    С какво да се замести, което е подходящо за йоркшир на 4 години?
    По възможност да се грижи за чревната система и/ли за добра козинка.
    Може и на лично да пишеш.
    роял канин йоркшир териер адълт

тая взимал ли си?
    ще дам пример с котките понеже темата е за котки
    роял канин е висок клас храна имат си институт да речем за да пуснат една храна на пазара

отделят помещения за 100 котки на котка по 4 човека да я глезят идеален живот и изпробват различни хранителни дажби

и следят с годините коя котка как се развива и пускат най-добрия вариант

като веществата са балансирани спрямо нуждите на дадено животно за определена възраст

друг вариант е брийдийнговата храна

същия вариант със 100 котки само че от една порода и храната е за точната порода

другото което е s/o индекса струвит оксалат в буквален превод той прави ph на урината кисело и не позволява образуването на песъчинки в бъбреците(самата киселинност ги стапя и не позволява молекулите да се свързват)(в природата храната на котките като мишки наскоми и дреби птици е с кисело ph)

има храни с ниско качество като уискъс и фрискъс които нямат този индекс(правят ph на урината алкално и предпоставят за образуването на песъчинки) дават ли се на женски няма проблем въпреки че се образуват песъчинки в бъбреците имат къса уретра изхвърлят се

но мъжките имат дълга уретра с ''s'' видна форма и песъчинките застават в уретрата трамбоват се и няма проходимост за урината и пикучния мехур се пука
    освен ако не се направи хирургична намеса (катетар с който стои с дни) и не е сигурно че котката ще оживее понеже организма вече е натровен с урина давам пример

уреа в кръвта 60 при норма 7

креатинин (бъбречния ензим) 1200 при норма 150

това са нормални кръвни резултати в уролитиазни случаи сами виждате в какво състояние е организма и колко близко до смъртта е

та да обобщим високия клас храна не само е по-добър хранително но и съобразен с нуждите на организма

не само пази животното от заболяваия но и удължава живота поради добрия начин на хранене и развитие

иначе има и други фирми като еукануба вирбак хилс това също са равностойни храни на роял канин

или с други думи всичко под 8лв не се препоръчва видите ли цветна гранула бягайте има хора които си мислят

зелена има зеленчуци тук бяла има калций не е вярно има само оцветител

като ветеринар това е моя съвет ако пресметнете разликата на ден финансово естотинки
    но като живот на котката години сами решете
    Последно редактирано от haritov : 03-30-2014 на 21:06
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен Аватара на xoxi
    draid, аз с удоволствие ще се опитам да накарам котката ти да яде нещо друго.

Моята от малка я почнах с разнообразна храна. Яде всичко, но не когато аз кажа, а когато тя си поиска. Цял месец може да яде от една и съща храна, след това да не иска да я доближи, а по-късно отново да се върне към нея. В нас винаги има минимум 5-6 вида храна, само за да е доволна принцесата.
    Докато я науча обаче да яде всичко, голям зор видях.

anonymous708973
    Guest
    То голям праз, че яде всичко, щом е когато тя иска :Д

Кучето ми е така. Може да яде пастет с гранули месец, след което да реши, че никак не го иска. Ще стои гладен, накрая майка ще го съжали и ще му свари пиле и ориз :д
    Иначе... заквасена сметана и кисело мляко плюска като котка :д Яйца яде, даже един път от завист, че даваме на хамстера, яде рукола

Мега фен Аватара на xoxi
    Пак сме постигнали някакъв компромисен вариант. Като гледам кучето на приятеля ми, че яде 1-2 вида храни само, ние сме си направо цвете с писаната.
    Кучето яде само от неговата си храна, докато котката яде каквото й се подаде. Абсолютно нищо не е отказвала, освен хляб. Яде моркови, маслини, диня, домати, царевица, дори веднъж и един фъстък си открадна и т.н. и т.н., да не изброявам (да не споменавам пък цветята в саксиите). Не знам дали е нормално това, при положение, че купите й винаги са пълни с котешка храна. Чудо е в нас.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си