- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Обожавам или обичам? Вашите мнения..
След дълъг спор със съфорумник, искам да чуя мненията ви, за да разрешите проблема ни.
Кое е по-силно-обожавам те или обичам те? Дали обожаването се включва в описанието на ''обичам'' или е обратното?
Моето мнение ще чуете по-късно..
Без значение от контекста - обожавам е по-силно. Идва от обожествявам, приравнявам на Бог.
Вече да се каже, че обожаваш някого е малко пресилено... освен ако не става дума за собственото ти детенце, друг човек, който да заслужи такава силна дума, надали има.
Обичам те. Това са думите, които всеки иска да чуе, а не - обожавам те. ''Обожавам те'' звучи като: ''Ти си прекрасен/на, уникален/на.''
Обожавам те го възприемам в по-еротичен смисъл някак си. Не знам що. Иначе да ти го кажат звучи прекрасно. По-сладко от обичам те някак. Но според мен обичам те е по-силно..
"Обичам те " - Любов - пет букви , две срички ... преодоляващи всички прегради и пречки ...
"Обожавам'' - звучи някак си много пресилено и фалшиво
Като цяло съм съгласна с Пантерката, ноооо
според мен лично 'Обожавам те' също може да се използва към гадже/любим/партньор/, но в случай когато дори "Обичам те" някак си не може да придаде точния смисъл или не е достатъчно. Но това се осмисля само в наистина силна, стабилна и отдадена връзка.
обожавам те според мен се използва когато боготвориш някой... издигаш го в култ.
"Обожавам те" е по-силно, но някак си го свързвам с предмет, усещане (обожавам кучета примерно), а не човек![]()
"Обожавам те" за мен е по-силно, но е някак си моментно, докато "обичам те" е по-улегнало и придава на изказа стабилност във времето. Което съвсем не значи, че е така, де. Пълните простотии може да са.
Затова аз не се задълбочавам в думите и зачитам само действията! Вместо да се чудите кой обичал повече другия на думи по-добре вижте кой какво прави за другия.
Защо по дяволите се съсредоточавате толкова много върху проклетите думи, действието е много по-добър начин да изразиш любовта си към любимия човек.
Обожaвaм,aко нaпрaвaвим морфемен aнaлиз ,ще видим,че думaтa и нaй-вече коренът идвa от "бог" - обожaние,обожествявaм. Боговете сa в центърa нa Сътворението ,следовaтелно те сa нaй-вaжното,нaй-святото (от гледнa точкa нa елините и кaто цяло древните хорa) . Могa и още някои нещa дa споменa,но кaто цяло товa е логикaтa според мен .
Това е "обожавам ТЕ", нали? Правиш лиазон с toi или tu? Не съм сигурна кое е местоимението, не сме ги учили още :д
А само "обожавам" е "J'adore"?
Никога не съм казвала на човек, че го обожавам...
За мен лично, думите ''обичам те'' са много по-силни.
''Обожавам'' попринцип използвам за действия, предмети и т.н. По никакъв начин не мога да свържа това чувство с някой човек.
ей глупаци, не стаа дума за тва кво казвате, а за чисто техническата част на двете неща
обичам влиза в обожавам
Можеш да обожаваш нещо, без да го обичаш в онзи смисъл на думата, цифрончо
Обичам за мен е по-силно.
И пак много зависи от контекста.
ПЪК.
maDamn