- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Изтощена коса ?
Преди много си изправях косата и от там се изтощи много..
Сега спрях най-много 1 път на две седмициПодстригвам връхчетата всеки месец, пръскам я с хининова вода за растеж и я къпя със скъп шампоан, а и от време на време маски с зехтин,яйце и лимон.
Препоръчайте ми някой начин за по-бързо възтановяване, че направо ужасТ ..
Няма значение маски и друго![]()
Мии спри да я изправяш или може да си потърсиш различни маски за изтощена коса в нета и да ги редуваш, въпрос на време е да се възстанови...
http://www.beu.bg/%D0%BD%D0%B5%D0%B2...-news8558.html
http://www.zdrava.bg/krasota-i-stil/...toshtena-kosa/
Е, добре де, не разбирам защо пускаш нова тема, като първо, си има тема за коса, тема за БЪРЗИ отговори на всякакви въпроси, в която по- често се влиза. Да не говоря, че има 6585865 теми само в тоя сайт.
Просто използвай повече масла, дори само масла. Аз само масла си слагам без нищо друго. Примерно само зехтин, само бадемово, само арганово и т.н. Намали изправянето или го замени с издухване или я сплитай, на сутринта да ти е къдрава, става много хубаво. Ще ти се оправи, лимона или оцета измиват добре натрупванията по косата, но имат способността да изсушават. Ако намалиш изправянето, до месец два щи ти живне косицата![]()
Последно редактирано от katalia3 : 03-28-2014 на 20:35
Както казаха по-нагоре потърси в нета маски има много хубави
Като за начало отрежи цъфтежите. Спираш пресата, редовни маски и така. Гледай маслата, които използваш да са истински, защото има много фалшиви. Зехтина ще ти излезе най-евтино и можеш да го намериш в супермаркетите.
Ами ти добре се справяш, ама няма как за 2 дена да я възстановиш, трябва постоянство и упоритост. А иначе освен нещата, които си изброила, бих те посъветвала и бадемово масло да добавиш, то много помага.
Какъв ефект очакваш от един шампоан? Тя не е казала че няма ефект. Основната работа на шампоана е да измие натрупаните мръсотии по косата. Тя не може да разчита косата и да се съживи от един шампоан. Важното е косата да бъде чиста и шампоана да е избран точно по типът коса която има.
Предлагате зехтина, ама той не прави ли много мазна косата ?
Ами може ли някви маски с всякви продукти само без масла или някакви със зехтин и яйце ?
Защо без масла?Няма по-хубаво нещо от тях за косата. Ако ти е мазен скалпа слагаш само по краищата, косата става чуднаа!
И аз бях така в продължение на половин година, че и повече нон стоп си изправях и обработвах косата с преса. В някои дни се е случвало да я изправям и по 2 пъти. Пресата ми изгоря, реших да не си купувам нова и за 4-5 месеца без преса и много, много рядко ползване на сешоар косата ми стана като нова. Е естествено я постригвах всеки месец, като при първото постригване махнах повечко коса. В последствие след като си почина започнах да използвам масла и т.н.![]()
Аз си изправях моята коса всекидневно в продължение на една година. Беше станала буквално като метла.
Спрях да я изправям, да я суша, къпя се със Syoss restore (и шампоанът, и балсамът, за маската не знам) и съм страшно доволна. Хининовата вода не ми помогна на мен особено..
Просто спри да изправяш, продължавай да ходиш веднъж месечно на фризьор, намери подходяща козметика за коса и след 2 месеца ще има ефект.
Миналата година и аз тотално си бях съсипала косата и реших да спра всякакви изправяния и изобщо всичко, което ми гори косата, започнах да правя домашни маски, слагах купени, слагах масла, кристали (не съм спряла да правя всичко това) и резултата си дойде сам, след няколко месеца косата ми имаше забележителна промяна, трябва си постоянство, не става за една седмица.