- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Богат живот
Какво мога да работя и да изкарвам добри пари (1000-1500 лв.) Примерно гледам толкова много хора със супер яките коли и постоянно се чудя какво работят те?Аз съм на 17 и още нищо не знам за живота,но пък имам амбиции и искам да постигна нещо.Искам да живея добре,но в България,а не в някоя друга страна!Ориентирал съм се към някоя професия свързана с туризма или с полицията,но не знам дали в тези свери бих изкарал добри пари.За това бихте ли ме посъветвали какво да уча и след това да работя за да живея охолно![]()
не се става богат с дипломи
не,не аз не искам да лъжа аз говоря за някоя нормална работа за добри пари. Не че парите са всичко,но просто ми се иска да живея в някоя нова кооперация и да карам някоя кола за 20-30 хил.
Стани програмист, ако ти е за парите.
Ах тоя димитЪр Гоуем умник биууе.
Ако иска да прави приложение, и да ги продава, знаеш ли колко трябва да учи.
И за Apps приложение на Apple, за да станеш програмист, трябва да имаш приблизително 3.000$ щатски долара.
1.- За да закупиш програмите, и 2.- да имаш правата да пускаш в iTunes.
А ако иска да стане програмист в България и да прави по 2-3 бона месечно, трябва да завърши някой сносен университет и да натрупа малко опит. В момента има глад за такива кадри у нас http://pressadaily.bg/publication/15...1%D1%82%D0%B8/
е то има глад за всичко сега..
не му ли се отдава или харесва поне малко нищо няма да направи
стани капитан, пак ще имаш хубав апартамент и кола за по няколко седмици ще можеш да им се любуваш
Тая тема няма да я отваряме :Д
По-кратко: Защо е гладен? Защото който разбира необходимите езици за да пише, според мен няма да реализира в БГ.
Пък и днешните младежи "повечето", една таблица с SQL Server, не могат да направят.
Кати чуя "глад за програмисти" и избухвам в смях. Автоинструктор е добра идея, познавам и счетоводител, който взема подобна сума, а е в малък град.
Избухвам, линкът само подсили допълнително смеха ми.
^има такава болест /куру/
Мите, знам, че имаш висока обща култура, което не ми пречи да избухвам в смях от твърдения, които намирам за неверни.
В ИТ сектора заплатите започват от 1000-1200 нагоре. Специално за програмист с няколко годишен опит е нормално да взема по 2500-3000 и нагоре пари. Като цяло много пари без собствен бизнес забрави да направиш. Да живееш добре в София ти трябват едни 1500-2000 ако си сам.