.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Тема: Епилация

Епилация

Здравейте, имам няколка въпроса за лазерна/фотоепилация. На 15 съм и искам да си направя на краката и триъгълника. Но не знам дали изобщо мога на тия години да се подлагам на такова нещо. Та, въпросите са:

1. Може ли да има лоши последствия?
    2. Коя от двете епилации е по-подходяща?
    3. Годините ми проблем ли са?
    4. Колко време продължава една процедура?
    5. Трябва ли да им придружител с мен? Не ми се ще да говоря с майка си за това...

Търсих информация в нета, но не намерих много. Знам, че се правят около 5-8 процедури, като при всеки човек и зона е различно. Премахването на космите е временно - от 2 до 5 г. Ако имате коментари/съвети/упреци, пишете. Усещам, че забравям някои неща, като се сетя, ще питам.

Мега фен Аватара на li0n
    Град
    Пловдив
    Хич не си е работа, да ти кажа. Имам една приятелка, която си беше направила лазерна и след два месеца пак и поникнаха косми.

Приятелката ти колко процедури си е правила?

Мега фен Аватара на li0n
    Град
    Пловдив
    Бая бяха. 6-7
    Доста се беше изръсила.

Голям фен Аватара на JuStElly
    Не бих ти препоръчала на крака, казвали са ми, че се прави на по - малки зони като триъгълник, подмишници, над горната устна и т.н. ... А също съм чувала, че след 6 - 7 - 8 процедури вече никога не ти ръстът косми в дадената зона, ама не знам колко е вярно...

1. Може ли да има лоши последствия? - В един форум четох, че понякога се появяват петна ако си направиш фотоепилация на горната устна, но за краката и подмишниците не знам.
    2. Коя от двете епилации е по-подходяща?- фотоепилация!
    3. Годините ми проблем ли са?- мисля, че беше добре да си на 18-19
    4. Колко време продължава една процедура?- махат ти ги 6-7 пъти като след всеки път космите трябва да поникнат напълно ;д (тоест 5-6 месеца сигурно)
    5. Трябва ли да им придружител с мен? Не ми се ще да говоря с майка си за това... - това вече не знам :Д

Също така шансът да се получи нещо е по-голям ако космите са не са толкова тъмни. Добре е да си направиш фотоепилация през зимата, защото зоната на която си си направила фотоепилация не трбява да се излага на слънце. (поне така четох когато аз смятах да си правя ;дд)

Знам, че фотоепилацията е успешна само при тъмни косми-светла кожа. Тоест ако си по-мургава няма да има желания ефект. За лазерна не съм чела особено много, не мога да дам съвет.

Но каквото и да правиш, ако имаш възможност иди в някаква клиника, където се правят тези процедури, или в студио с много добра репутация. Вече се навъдиха ужасно много козметички, които си купуват тези апарати, минават някакъв кратък курс и почват да вземат парите на хората. Тоест, ако идеш при професионалист, лоши последствия няма да има.

Мега фен Аватара на li0n
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от JuStElly Виж мнението
    А също съм чувала, че след 6 - 7 - 8 процедури вече никога не ти ръстът косми в дадената зона, ама не знам колко е вярно...
    Не е вярно. Не ти растат за 2-3 години или някакъв период от време, ама не и завинаги.

Супер фен Аватара на Meonesssss
    Няма как да си спреш растежа на косми завинаги. Просто е невъзможно.

Повече от фен Аватара на C0oKieS
    говори с майка си
    запази си час при специалист за да ти обясни какво става ( не , че аз знам )

Майка ми ще каже, че е глупост и ще давам излишно пари...

formidablee
    Guest
    Чувала съм,че фотоепилацията не е много успешна

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си