- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- За и против ученето в колеж???
Може ли според вас човек да получи надеждно и качествено образование в частен колеж и какви са предимствата и недостатъците му спрямо университетите? Вярно ли е , че учиш ли в колеж,после няма да си намериш работа?Споделете добър колеж в София за туризъм? Дайте своето мнение или споделете личния си опит...
П.П - Вариант ми е,ако не вляза в желания университет , да уча в колеж+ да запиша и магистър. Но всички ми казват,че работодателите ,като ти видят дипломата и те отписват, така ли е??
Look, if you had one chance,
one opportunity to seize everything
you've ever wanted, in one moment,
would you capture it... or just let it slip?
Това не е възможно.
От колеж излизаш специалист, а за да запишеш магистър, трябва да имаш завършено ниво на образование "бакалавър".
Предвид как в България сульо и пульо записва да учи в университет, суперсмехория е основният ти източник на образование да е колеж. Като допълнителна квалификация - окей, като семинари, които ще видиш в държавно уни в България през крив макарон - окей. Но иначе - не.
Първо, от колеж излизаш професионален бакалавър, не излизаш специалист, до 2007-ма се излизаше специалист, от 2007-ма степен на висше образование специалист в България няма. Второ, възможно е след завършен колеж да запишеш магистратура, поне от 2007-ма може, само че, ако за завършилите бакалавърска степен по същата специалност магистратурата е една година, за завършилите колеж е две.
Най-добрите колежи по туризъм в България са: Колежът по туризъм към Икономическия университет - Варна, където има 4 туристически специалности, и Колежът по туризъм към Университета "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас, където има 2 туристически специалности. И двата колежа са държавни и са първите образователни институции у нас над средно образование в сферата на туризма. Колежът във Варна е създаден през 1963 г., а този в Бургас - през 1965 г.
Искам колежът да е в София.
Look, if you had one chance,
one opportunity to seize everything
you've ever wanted, in one moment,
would you capture it... or just let it slip?
Е то и аз искам преподавателите да идват у нас, за да ми преподават без да ходя до университета, ама не става.По въпроса в София няма такъв.