- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Моята майка е много лоша на моменти.
От заглавието разбрирате половината, от което искам да споделя с вас. Иска ми се да остана анонимна...Така да кажа само, че съм на 15. Когато майка ми и баща ми се карат тя постоянно му се зъби, крещи чак става червена и после я боли главата и за това обвинява баща ми, че заради него някой ден ще й стане нещо. Тате никога нищо не и казва и си мълчи, а тя го обижда, че е глупак,простак.... Когато се карат или по скоро тя му се кара винаги ми става гадно, но досега никога не съм защитавала тате, за да не ми се разкрещи и на мен и да не хвърли някой телефон или дистанционно. Днес преля чашата защото вече от три дни не спира да му се кара - забравил нещо, не обул правилните обувки и така. Накрая не изтърпях и й казах, че е гаднярка и не бива така да прави и тя ми се обиди много гадно. Казах й, че не трябва като се кара да хвърля скъпи неща или въобще не трябва да се зъби. И тя ми каза, че много ми се е обидила от това, че съм и казала гаднярка и нямало повече да ми проговори. Вече не ми говори от ден и нещо... Какво да правя извиних й се но...нищо
Съвети моля?
Благодаря предварително!
Последно редактирано от Anonimka_99 : 04-19-2014 на 12:11
Ако те е видяла как пишеш, нормално да е съкрушена... :/
А баща ти защо си мълчи? Не виждам как един мъж ще търпи жена му да го обижда всяка вечер, да го замеря с предмети, да му се разпорежда за всичко и всичкото това пред дъщеря му. Попринцип бих те посъветвал да не се месиш, но в случая по-добре поговори с баща си и му кажи да се вземе в ръце.
За съжаление, това няма да се промени.
Отношенията между майка ти и татко ти са по този начин откакто са се запознали. На нея ще й мине, обаче ти се погрижи да разбере, че не желаеш да се карат пред теб, защото ти влияе зле.
Много ви благодаря за отговорите! Тъй като пиша през телефон и тогава бях ядосана забравих да прегледам написаното, а направо го изпратих. Попринцип тя си е такава и след като се скара с някой след около час-два забравя всичко, извинява се и казва, че повече няма да прави така. Всеки път е така и аз всеки път и го припомням(обещанието) и тя всеки път казва: Млъкни, това е различно! Хем ми казва, че съм вече на петнайсет и трябва да се държа като голяма и когато се държа като такава тя ми се кара. Казвала ми е преди, че знае, че в пубертета всички тийнейджъри са "по-странни" и, че тя е в "критическата" и ще се опита да ме разбере, но не го прави. Когато не знам в какво настроение съм и всичко ми е криво тя се изнервя и постоянно ми се кара и така и мен изнервя и накрая се разплаквам(попринцип съм адски чувствителна и не мога да се здържам...) и тя ми се развиква: Престани да ревеш, че ще те ударя!Знаеш, че много мразя да ревеш за глупости. Дай да те ударя, че да има за какво да плачеш.
Последно редактирано от Anonimka_99 : 04-19-2014 на 12:08
Може и да е психично болна, знаеш ли. Най-добре я заведете на психиатър, може и пък да е някаква болест.
П.С. не се шегувам
Всъщност с тате сме и предлагали няколко пъти и сме и казвали, че не е добре така. Тя казва, че нищо й няма и сменя темата.
Всеки луд казва, че не е луд.Заведете я на лекар, не е нужно да знае къде отива.Пък и големият брой на малтретирани мъже вече е факт....
В такива моменти, майка ти трябва да се почувства обичана. Остави я да се кара на баща ти. Рано или късно и на баща ти ще му прелее чашката и той ще й го каже. Веднъж и аз така защитих тате и майка ми също се развика още повече. Оттогава тате ми е казал: "Мила, майка ти наистина издребнява нещата. Но не е нужно и ти да си потърпевша на викането й.. Така че си мълчи. Някой ден и аз ще си отворя устата, ако продължава". И вече само ги слушам.И след караниците отивам първо при тате,за да го успокоя, а после и при мама/ все пак ми е майка/.
Последно редактирано от ElyT. : 04-21-2014 на 08:17
Благодаря ви за отоворите. Седнахме вчера вечерта с мама и тате и си поговорихме. Оказа се, че в петък е получила неприятни вести(не искам да казвам какви) и й е станало много зле и затова е била толкова сърдитя тия дни. Поплака си и се успокои. Вече нещата са наред днес сутринта не беше нервна, не й беше отпаднало - беше спокойна, усмихната и весела. Вече е много по-добре. А и Kukuto не, майка ми въобще не е дебела. Слаба е(не прекалено) и всички от работата й казват, че е красива. Ако се чудиш дали тате ревнува - не, не ревнува защото знае, че тя го обича много.
Което не я оправдава за навикването по теб и баща ти и хвърлянето на разни предмети ..