.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14
    Мега фен Аватара на BlackEyedPeas
    Град
    Somewhere On East =]]

Последната спирка на метрото?

Нямам представа сега как да го обясня това. С една приятелка случайно се зачудихме при влаковете в метрото къде по-точно ги разглобяват, сменят линиите? Да, по-голяма глупост от това няма, ама взе да ни гложди леко Та имам предвид не къде е последната спирка за хората, а самият влак, къде се събират всички влакове и как се сменят самите вагони, за да сменят линията си. Не ми се вярва едни и същи влакове да са по една и съща линия, все пак и отпред и отзад си имат... амм пултове май се наричаше. Абе където управлява пилота. Всички линии работят до 11 вечерта, а след това къде отиват?
    ♥ 2PAC ♥
    Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
    ----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac

Повече от фен Аватара на ~LadyCrawley~
    Цитирай Първоначално написано от BlackEyedPeas Виж мнението
    все пак и отпред и отзад си имат...
    мислителчето ми то :Р Иска да каже къде отиват влаковете, за да не се наблъскат един в друг в края на релсите о.О

Град
    Somewhere On East =]]
    Еми след 8 почвам да мисля ей такива неща, не ме вини Защо натискаме копчето на дистанционното постоянно когато няма батерии, при положение, че просто трябва да го "изхакаш" в масата и ще се оправи?
    ♥ 2PAC ♥
    Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
    ----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac

Повече от фен Аватара на ~LadyCrawley~
    С какъв гений общувам о.о

Град
    Somewhere On East =]]
    Е де. Всички имаме някакви ей такива глупави мисли, за които не сме се замисляли и изведнъж случайно от скуката започваш да мислиш и можеш да си мислиш най-големите простотии, но после започва да ти става адски любопитно. Отделно, че този въпрос сега няма да ме остави да спя. Примерно все някой се е замислял защо започваме да хълцукаме, защо ухото ни понякога пищи, защо се прозяваме. Има си за всичко обяснения, просто не сме се интересували, така че общуваш с нормален човек Издай и ти твоя мисъл! Та сериозно сега ако някой има отговор.
    ♥ 2PAC ♥

Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от BlackEyedPeas Виж мнението
    ...Та имам предвид не къде е последната спирка за хората, а самият влак, къде се събират всички влакове и как се сменят самите вагони, за да сменят линията си. Не ми се вярва едни и същи влакове да са по една и съща линия, все пак и отпред и отзад си имат... амм пултове май се наричаше. Абе където управлява пилота. Всички линии работят до 11 вечерта, а след това къде отиват?
    Така, първо да уточня: Това, което наричаш пултове се казва кабина, а този който я управлява - машинист, а не пилот. Целият влак, който има 2 кабини в двата края се казва мотриса.

Както при всички останали видове железопътен транспорт, така и при метрото има депо, в което нощуват мотрисите. То също служи и за ремонта и поддръжката им. При Софийското метро за момента има само едно такова депо и то се намира в кв. Обеля. Отбивката за него е между станциите Сливница и Обеля. Когато минаваш от там се заслушай и ще чуеш звукът от тракането на стрелките. Колкото и странно да ти звучи, това депо е надземно, а не е под земята. Намира се в едно поле между кварталите Обеля и Люлин. Също така преди и след всяка метростанция има стрелки, чрез които влаковете могат да преминават от дясната релса в лявата и обратното. Освен това, там където е депото има железопътна връзка с Даржавните Железници, което значи, че теоритично мотрисите биха могли да се движат и по влаковите релси. Депото е разделето на терминали и всяка мотриса може да влиза в него самостоятелно и независимо от останалите.

На тази схема с червено е отбелязано къде точно се намира депото:

Това е снимка от там:

А това са терминалите:

Мега фен Аватара на Dagichka
    :О ихаа, това не го знаех за депото, изглежда толкова яко
    иначе и аз тва с метрото не го разбирам много хаха макар че като се возя примерно и съм забелязвала тунелите, които водят към отклонения там за различния метродиаметър и тн.

Град
    Somewhere On East =]]
    Оле, благодаря много за обяснението, не мислех, че някой ще му се занимава толкова да обяснява и наистина го оценявам и отново благодаря Знам, че изглеждаше глупав въпроса, но просто ми беше наистина интересно как стоят нещата при метрото А доколкото разбирам ще отварят и трета линия скоро?
    ♥ 2PAC ♥

Мега фен Аватара на RapExotic
    Да, в началото на 2015г. ще започне изграждането на третата линия на метрото от кв. Княжево до Левски Г (зелената линия на снимка 1). За нея ще бъде построено още едно такова депо в кв. Левски Г. Също така до няколко месеца ще бъде готово и разклонението на линия 1 до летище София и до Младост 4.

Град
    Somewhere On East =]]
    Нека правят, че с тези рейсове... ;д
    ♥ 2PAC ♥

Повече от фен Аватара на Mozzela
    За това депо между обеля и сливница знам, живея в обеля и даже като се возя в метрото съм виждал разклонението и знам какк се стига.Но при други спирки,не се сещам точно кои, съм виждал също разклонения с почиващи влакове.. о.о

При нас на крайните станции има удължения и просто се събират там една след друга мотрисите. Следователно когато трябва да минава мотриса на всяка минута пускат повече, а в почивните дни са на 6-7 минути и има повечето си остават там където са си паркирани.
    А такъв терминал си имаме на едната крайна линия на трамвая.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на skatew
    ехе, и аз съм се чудил т'ва, мерси
    http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
    I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
    who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
    are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
    who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
    on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
    who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
    how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...

Повече от фен Аватара на Mozzela
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    При нас на крайните станции има удължения и просто се събират там една след друга мотрисите. Следователно когато трябва да минава мотриса на всяка минута пускат повече, а в почивните дни са на 6-7 минути и има повечето си остават там където са си паркирани.
    А такъв терминал си имаме на едната крайна линия на трамвая.
    Къде живееш?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си