.

Виж резултатите на анкетата: Трябва ли да се бият децата?

Гласували
15. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • да

7 46,67%
  • не

8 53,33%
Отговор в тема
Страница 5 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 177

Hybrid View

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Ице, само не излизай с остарели комунистически виждания. Факт е, че аз децата няма да си удрям, защото съм намерил и видял по-добра система, която е изпитана и доказана лично за мен (върху мен), което е ясен признак, че работи. Да си биеш децата е признак на слаби нерви и наличието на комплекси. Като реве или говориш с него или го мъчиш с мълчание, много по-ефективно е.
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Цецко, спри да ме разсмиваш. хахха :Д
    Децата копирали точно и ставали копия едва ли не родители те си .-Пълни бисери.
    Това, че ти си успял да се заребиш по спорта на баща ти ама в никакъв случаи не значи, че синът ти като го взимаш ще заобича истински твоя спорт. Ама все едно от небето падаш ейй май никакви примери освен своя си не си виждал?
    Много и адски много са били случаите, когато децата въпреки цялото им усилие и любов към различни дейности от страна на родителя - те не са се чувствали добре. Трябва ли моят брат да е страстен ловджия по тази логика, защото баща ми го е водил в гората? Или пък въобще трябва ли да обича това, което той обича? Много си филмиран, честно, голям роман..
    Пък тва, че са ти имали доверие на 16 и са те пускали нощно време по дискотеки сам, ама хииич не говори за добро възпитание и не знам кое му е гордостта на това. 16 годишните сами си вярват, че много знаят, че няма да направят нищо лошо, а грам акъл нямат. Някое гадже им завърва главите по всевъзмножни начини и накрая някви наркомани като нищо ги набарват на саме и тоя пиклю нали на мъж се прави да защити момичето и ае намушкани... Пълно доверие имат родителите, ама само за пълнолетните им.. Боже, та аз познавах такива безрасъдни родители на приятели, които не се занимаваха с тях и им имаха такова голямо доверия. Че накрая едни се дрогираха направо. В други случаи и удавени има, ама доверия брат ае осъзнай се
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 04-27-2014 на 22:16

Ми да чукна на дърво жив и здрав съм. А това, че при теб не е имало доверие, не означава, че при мен не е имало.
    Съжалявам, но ако едно дете покаже на родителите си, че може да му се има доверие, е напълно възможно, но и родителите трябва да заслужат доверието на детето, не става едностранно. Аз ще направя децата си интелигентни и осъзнати, съответно ще мога да им имам доверие и да разчитам на тях.
    А дали са бисери или не. Психологически е заложено да копираш единия от двамата родители. Също така търсиш половинка със сходни характеристики на срещуположния родител. Тоест момчетата търсят момичета като майките им, а момичетата момчета, като бащите им. Това е доказано.
    В крайна сметка е който както си го направи. Да ти кажа ли защо съм любознателен? Защото вкъщи се гледа NG, Discovery, History Channel и т.н., а като бях малък нашите всеки месец на заплата ми купуваха нова енциклопедия. Това е побутване, от там нататък аз си станах любознателен и сега си умирам да гледам/чета разни такива неща. Нали знаеш, че ако у вас се слуша само Планета, ще си див чалгар примерно? Аз слушам рок, познай като кой? Като баща ми. Разговорлив и дипломатичен съм като майка си. Много още съм взел от родителите си и съм благодарен за това, ако ме бяха били нямаше да ги гледам с тези очи. Важно е да им изградиш обща култура, не да ги биеш, ама късно ще го осъзнаеш, надявам се като имаш деца да си спомниш някой ден думите ми.

Както и да е Ице, не ми се спори повече с теб, едно си баба знае, едно си баба бае.
    Бий си децата, възпитавай си ги в остарелите социалистически виждания и се надявай да не станат като теб. Защото като гледам ти още от сега си решил да гледаш на децата си като на по низши от теб. А това е много голяма грешка, с правилното възпитание децата ти ще станат много повече от колкото ти някога ще бъдеш. Но явно имаш достатъчно комплекси, че да не можеш да го проумееш. Мисленето, колкото и да си мислиш, че ти е уникално, ти е абсолютно средностатистическо спрямо България. Просто мислиш посредствено. Както и да е, спирам, не се чувствай длъжен да ми отговаряш, няма какво да ти кажа по тая тема повече.
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.

Айде лека
    Надявам се като имаш деца наистина да успееш да ги възпиташ добре и да наследят твоите интереси. Това го иска всеки баща, за съжаление не винаги се получава така, но важното е да се стараем

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    не им завиждам на бъдещите ми деца, студена съм. дано да омекна :Д

поне няма да ги притискам. ще бъдат такива, каквито искат.

Мега фен
    @PinkPan7her, значи е окей да си изкривиш лапето от бой, което просто толкова му е акъла, но на жена да отвъртиш една плесница като много й знае устата е жалка постъпка ?

// не че бих ударил жена ... или собственото си дете. Просто ми е любопитно какво ще ми отговориш.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    @PinkPan7her, значи е окей да си изкривиш лапето от бой, което просто толкова му е акъла, но на жена да отвъртиш една плесница като много й знае устата е жалка постъпка ?

// не че бих ударил жена ... или собственото си дете. Просто ми е любопитно какво ще ми отговориш.
    Коя част от поста ми чете, като през три реда пиша, че говоря за ШАМАР като средство за съпикясване, не за бой като възпитателна мярка.
    И знаех, че някой ще направи паралела.
    Е, да, ама паралел няма. Щото жената не е до теб, за да я възпитаваш... противно на мнението на един куп "мъже" в тоя форум. Ако нещо не те устройва в нея, знаеш къде е вратата, винаги можеш да си тръгнеш. Да си партньор (може да) е нещо временно, обаче си родител цял живот.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Коя част от поста ми чете, като през три реда пиша, че говоря за ШАМАР като средство за съпикясване, не за бой като възпитателна мярка.
    И знаех, че някой ще направи паралела.
    Е, да, ама паралел няма. Щото жената не е до теб, за да я възпитаваш... противно на мнението на един куп "мъже" в тоя форум. Ако нещо не те устройва в нея, знаеш къде е вратата, винаги можеш да си тръгнеш. Да си партньор (може да) е нещо временно, обаче си родител цял живот.
    И ако малко насилие е окей вкъщи, то какво става това дете като излезе на улицата с тази нагласа ?

Целият ти пост изчетох. Просто не виждам разлика между шамар и това да ти избият зъбите в чисто психологически аспект.

В една скандинавска държава е забранено със закон (от '79-та ! ) да си биеш детето и можеш да хвръкнеш в затвора за подобно нещо. Да ти кажа ли на какво ниво им е престъпността, безработицата сред младежите и % висшисти ? Как си го обясняваш това ?

Лапетата правят простотии. С годините повечето се очовечават. Бас хващам, че ще намериш повече пропадняци, които са ги млатили като деца, отколкото образовани, интелигентни хора със завиден социален статус.

За мен е безсмислено да си посягаш на детето с "възпитателна" цел. Ефект няма да има - всеки от нас е имал приятели, които като малки са ги шамарили и те са си вършили същите глупости.

Неслучайно има разходки по училищата преди да си запишеш детето там. Отиваш, оглеждаш хубаво децата и родителите им и ако надушиш мърша - не си записваш детето при отпадъка. Просто е.

"Както казах, не е ли тройно задно салто с шут в главата, какъв родител си за бога?!
    Т'ва да не си биеш децата не го намирам за нормално.. Възпитава се с шутове.
    Звучи ми някак нередно.. все едно да не си биеш жената.. "

Е така ми изглеждат родителите, които бият децата си (мъжете по-скоро). Жалко е.
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Деца обсъждат дали трябва да ги бият.
    Не съм чувал за дете умряло от бой, но знам доста, които си заминаха, защото не са ги били или не е било достатъчно.
    Били са ме доста, но винаги съм го заслужавал, не че съм станал човек от това, но можеше да бъда и много по-зле.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Не съм чувал за дете умряло от бой, но знам доста, които си заминаха, защото не са ги били или не е било достатъчно.
    Били са ме доста, но винаги съм го заслужавал, не че съм станал човек от това, но можеше да бъда и много по-зле.
    38-годишен баща уби собствената си дъщеря на връх Великден. 7-годишното момиченце е било прието в безжизнено състояние в русенската болница. Медиците само са констатирали смъртта му и са подали сигнал в
    Областната дирекция на МВР.

3-годишно момченце е починало в добричкото село Крушари след жесток побой

Само от тази година (имаше и още). Къде някой е чувал хора да умират след бой.
    n00bs

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    38-годишен баща уби собствената си дъщеря на връх Великден. 7-годишното момиченце е било прието в безжизнено състояние в русенската болница. Медиците само са констатирали смъртта му и са подали сигнал в
    Областната дирекция на МВР.

3-годишно момченце е починало в добричкото село Крушари след жесток побой

Само от тази година (имаше и още). Къде някой е чувал хора да умират след бой.
    Те и от самолетни, влакови и автомобилни катастрофи загиват хора, да ги забраним, за да сме в крак с тъпаци като теб.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Те и от самолетни, влакови и автомобилни катастрофи загиват хора, да ги забраним, за да сме в крак с тъпаци като теб.
    Да те питам, колко пъти те е удрял случаен ритник?
    n00bs

Мега фен Аватара на tori
    По Великден в Русе едно седем-годишно момиченце умря от побой от баща си. Искало да отиде на тарлата за памук. Както каза Якузата - не е единственото дете, аз лично повтарям случая, защото се е случило покрай мен, в моя град и е от скоро. Често се съобщава по новините за побой над невръстни деца.

За мен боят е метод на родителите изтървали възпитанието на децата си . Много е лесно да не си свършиш работата като родител и после да раздаваш шамари . Децата се възпитават с разговори ако ти като родител имаш подход и от едно просто наказание или разговор ще има ефект .

Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    За жалост, няма нищо смешно в това... И аз за това се сетих след тази поредна мъдра мисъл..

anonymous708973
    Guest
    E, моля те, след шамар се чувстваш малко унизен, просто моментално се освестяваш.
    След побой ще те е страх да си влезеш вкъщи.
    Как няма да има разлика?

Че то и в Америка е забранено да си удряш детето, пък там си има стабилно отпадък.
    Пак ти казвам - говоря за шамар, не за бой.

Така нека и аз се изкажа .

Чак ми е странно но съм съгласна с Анархи и Лина . Шамарите не възпитават и трябва да имаш пропуски като родител за да си позволиш да удариш детето си .
    Мог да твърдя че на мен също са ми били шамар за глупости и далеч не става дума за това че съм закъсняла след вечерен час или съм направила нещо на своя глава . Разбирам че децата не трябва да ти се качват на главата но е хубаво човек да има други подходи различни от шамара .
    Ако детето от малко се научи на ред и дисцплина то тогава няма да има нужда се стига до шамари . Запиши го на спорт или на танци или на каквото и да е . Нещо с което мозъка му да е зает и да го кара да се старае . Питайте ме дали на 13 години възраст в която всичките ми приятелки тръгнаха по дискотеки дали съм имала време да излизам и да се лигавя след 5-6 часови тренировки в залата . Да може би съм пропуснала доста неща от ежедневието на всеки нормален тинейджър била съм ограничавана и програмата ми е била запълнена със всевъжможни неща . Но в момента не се съжалявам за начина по който съм възпитана . Да методите на майка ми не са най-подходящите но в моменат донякъде съм й благодарна за начинът по който ме е възпитала .

Няма животно на света ,което да не е яло шамари никога

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Няма животно на света ,което да не е яло шамари никога
    Има.
    Dr. Gregory House

Има.
    е, срещат се и пришълци, зомбита ефектирани, динозаври и жени, дам. xasxax

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    е, срещат се и пришълци, зомбита ефектирани, динозаври и жени, дам. xasxax
    Баща ми ме е удрял 2 пъти на ебавка / ма смисъл хептен на ебавка, просто си се борехме, даже не съм усетил и грам болка или озлобяване../
    А втория път даже беше смешно, щото както се борехме и се "удряхме" той си счупи ръката от мен, а аз не усетих нищо..
    Смисъл ударихме се ръка в ръка и след 2 дни му правиха рентген к'во да видиш.. кокала от китката до лакътя напукан..

Та мога да ти кажа, че аз бой от нашите не съм ял.
    Нито шамари, но съм се борил и с брат ми и с баща ми.. Виж с брат ми съм се бил (не ме е бил, забележи) Много злобно.. Чупене на носове.. разбиване на вежди.. а-у.. Ама сме братя, бием се, квичим и после пием бира..
    Dr. Gregory House

Аз не бих посегнал на детето си, не знам вие с каква съвест бихте ги удряли. Та вие сте му за пример, то трябва да ви се възхищава, не да се страхува от вас. Аз смятам да си обичам децата, не да ги тормозя и да избивам комплекси върху тях.
    Dr. Gregory House

Аз не бих посегнал на детето си, не знам вие с каква съвест бихте ги удряли. Та вие сте му за пример, то трябва да ви се възхищава, не да се страхува от вас. Аз смятам да си обичам децата, не да ги тормозя и да избивам комплекси върху тях.
    Точно .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си