- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Трябва ли да се бият децата..
да
не
Ми да чукна на дърво жив и здрав съм. А това, че при теб не е имало доверие, не означава, че при мен не е имало.
Съжалявам, но ако едно дете покаже на родителите си, че може да му се има доверие, е напълно възможно, но и родителите трябва да заслужат доверието на детето, не става едностранно. Аз ще направя децата си интелигентни и осъзнати, съответно ще мога да им имам доверие и да разчитам на тях.
А дали са бисери или не. Психологически е заложено да копираш единия от двамата родители. Също така търсиш половинка със сходни характеристики на срещуположния родител. Тоест момчетата търсят момичета като майките им, а момичетата момчета, като бащите им. Това е доказано.
В крайна сметка е който както си го направи. Да ти кажа ли защо съм любознателен? Защото вкъщи се гледа NG, Discovery, History Channel и т.н., а като бях малък нашите всеки месец на заплата ми купуваха нова енциклопедия. Това е побутване, от там нататък аз си станах любознателен и сега си умирам да гледам/чета разни такива неща. Нали знаеш, че ако у вас се слуша само Планета, ще си див чалгар примерно? Аз слушам рок, познай като кой? Като баща ми. Разговорлив и дипломатичен съм като майка си. Много още съм взел от родителите си и съм благодарен за това, ако ме бяха били нямаше да ги гледам с тези очи. Важно е да им изградиш обща култура, не да ги биеш, ама късно ще го осъзнаеш, надявам се като имаш деца да си спомниш някой ден думите ми.
Както и да е Ице, не ми се спори повече с теб, едно си баба знае, едно си баба бае.
Бий си децата, възпитавай си ги в остарелите социалистически виждания и се надявай да не станат като теб. Защото като гледам ти още от сега си решил да гледаш на децата си като на по низши от теб. А това е много голяма грешка, с правилното възпитание децата ти ще станат много повече от колкото ти някога ще бъдеш. Но явно имаш достатъчно комплекси, че да не можеш да го проумееш. Мисленето, колкото и да си мислиш, че ти е уникално, ти е абсолютно средностатистическо спрямо България. Просто мислиш посредствено. Както и да е, спирам, не се чувствай длъжен да ми отговаряш, няма какво да ти кажа по тая тема повече.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.