.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Стара история.

Тя. Тя е стара история. Човек от миналото, като хубава книга в библиотеката, забравил си, че си я чел, но като я видиш ти се иска пак да я изчетеш. Въпреки, че знаеш какво се случва и не винаги ти харесва. Това е моят случай. Знам какво ще се случи ако я потърся отново. Ще я поискам отново. Ще искам да е моя. Идеята за нейното съществуване ме влюбва. Това е единственото нещо, което ме влюбва. Не съм влюбчив, всяка следваща връзка - бърз провал. Ако я потърся начинът, по който ще се стекът обстоятелствата няма да ми хареса. Защо? Не сме един за друг, освен като приятели, но приятелството й ме дразни. Мога да я прегръщам като приятел, но не и като повече. Не сме един за друг. Аз съм пресметлив, аналитичен, не съм човек на изкуството, а човек на науката. Тя е емоционална с променливи настроения, които ме убиват, тя е импулсивна, владее се от сърцето, а не от разума. Несъвместимостта ни ме кара да я искам. Всеки път с нея, всяко излизане е като да рова в безсмислието за смисъл - няма нужда да се виждаме, но въпреки това го желая с цялото си същество. Понякога, когато видя стара наша снимка ме наляга такава меланхолия, че просто трябва да седна. Усещам присъствието й. Случвало се е да сънувам празна стая, непрогледно тъмна, но пълна с нейния аромат и сякаш усещам присъствието й, въпреки че не я виждам и въпреки че знам, че я няма. Постоянно пробвам с други момичета, все пак минаха повече от две години, но никоя не ми дава тази емоция. Чувствам се зле, защото използвам всяка следваща. Излизам все с невероятни момичета, които аз не мога да оценя, които други с радост биха оценили. Сякаш тя е била първата ми любов, която е оставила в мен някакъв фитил. Всяка дума за нея, всеки парфюм, който тя е имала, всяко място на което сме били, дори когато някоя друга използва, някоя нейна фраза - запалват този фитил и аз изгарям. Принципно досега в живота ми съм се отърсвал спокойно от всичко - лоши навици, други неуспехи, но не мога да се откъсна от нея, не и напълно. Опитвал съм и със спорт - бокс, фитнес, тенис - помагат, но не напълно. Сещам се рядко за нея, може би два-три пъти в месеца, но когато се сетя все едно изживявам всяка емоция, която съм изпитал с нея в рамките на минути - държи ми влага с часове. Все още имаме нормални отношения, чуваме се чат пат, каним се на рождени дни, ако се засечем някъде изоставяме всяка работа и оставаме двамата да си говорим. Не знам каква е целта на темата, вероятно да чуя и странично мнение

Супер фен Аватара на paradosou
    Погледнах ти набързо другите теми... изглеждаш свестен, въпреки че като всеки си имаш слабостите.
    Как завършиха преди нещата? Може би да сте във връзка сега няма да е толкова обречено, колкото е било някога. Или направи всичко по силите си, за да провериш, или отпиши окончателно. Ще се сещаш по-рядко за нея, ако не се бориш с желанието си; да заставаш супер често срещу него само би подсилило страха ти (не е точната дума, ама да не изпадам в подробности ). Избереш ли вариант 2, т.е ново момиче в бъдещето, все ще се разделиш със статуса си на необвързан. Гаранция, че даже емоцията ти ще е още по-силна като срещнеш подходящата.

Имам си слабите страни и слабостите, не зная в кой смисъл си го използвала, но да имам и от двете. Та преди нещата завършиха цивилизовано и студено. Чисто и просто изчерпване - спряхме контакт. Нямах нужда да говоря с нея, да я виждам, с променливите си настроения ме убиваше. Преди аз бях различен. Нямах толкова самочувствие, оставях й се повече, вярвах й прекалено много въпреки стотиците неща в нея, които ме побъркваха. Сега? - сега тя си е тя, същата, но аз...аз съм съвсем различен. Сега съм по-отдръпнат, по-студен, по-предпазлив, по-пресметлив, гледам на нещата от високо, самочувствието ми го позволява. Сега нещата са дори по-обречени. Аз съм леда, тя е огъня, тя ме топи. Нямам страх да се изправя срещу желанието ми за нея, страх ме е, че няма по-подходяща за мен. Колкото и грозно да прозвучи съм опитвал с всеки тип момиче, които съм намерил, за да определя поне какъв тип жена би трябвало да търся за себе си.. Е не съм намерил... за жалост..

Супер фен Аватара на paradosou
    И как мислиш изчерпването е спряло да бъде изчерпване? Какво се е променило? Хрумна ми нещо и като отговориш може би яснотата ще се покаже.
    Цитирай Първоначално написано от OverDrive Виж мнението
    Нямам страх да се изправя срещу желанието ми за нея, страх ме е, че няма по-подходяща за мен.
    Все си мисля, че има. Щом си социален, имаш много контакти. Въпросът е какво ще се случи с моментната ти дилема.
    Цитирай Първоначално написано от OverDrive Виж мнението
    Колкото и грозно да прозвучи съм опитвал с всеки тип момиче, които съм намерил, за да определя поне какъв тип жена би трябвало да търся за себе си.. Е не съм намерил... за жалост..
    Не звучи грозно. Т.е зависи от контекста на тълкуванието де . В реда на нещата е да опитваш да разбереш кое ти пасва, почти всички го правим, просто формите са различни (и не всички имаме сбърканото усещане, че сме грабнали каталог). Ако не си залъгвал момичетата, всичко е ок.
    Последно редактирано от paradosou : 05-03-2014 на 20:10

Изчерпването не е спряло да бъде изчерпване. Въпреки че отношенията ни от романтична, а дори и от приятелска гледна точка са изчерпани, аз продължавам да я обичам, не съм влюбен в нея, а я обичам. По мой си начин. Досега във всичките ми следващи връзки е било скучно. Няма емоция, няма го живеца, няма я искрата. Всяко момиче е чудо за три дни. Интересно ми е, но в първата седмица или две, но не повече. Просто ми писват. НО тя, тя не ми е писнала за всичките тези 3-4 години от нашето познанство все ми е интересна. Под интересна имам предвид да я опознавам, да научавам нови неща за характера й, който е невероятен, въпреки че е и толкова дразнещ на моменти. Интересен ми е начина, по който мисли, общува, говори. Не съм срещал друг човек като нея...

Много интересна тема, братле. ОТдавна не се се бях логвал тука, но уви твоята тема ме накара. Защото припознавам себе си в написаното. И при мен имаше едно момиче за което даваш много. Намекнах че имам чувства и всичко се осра. Но по= тъпото е че след нея всяка друга ми е скучна, безразлична. Както ти каза- няма го живеца. И станах някак си по- студен. Може би така е трябвало, може би всички в един момент ставаме толкова студени...
    Последно редактирано от Takaki Tono : 05-03-2014 на 20:38

Цитирай Първоначално написано от Takaki Tono Виж мнението
    Много интересна тема, братле. ОТдавна се се бях логвал тука, но уви твоята тема ме накара. Защото припознавам себе си в написаното. И при мен имаше едно момиче за което даваш много. Намекнах че имам чувства и всичко се осра. Но по= тъпото е че след нея всяка друга ми е скучна, безразлична. Както ти каза- няма го живеца. И станах някак си по- студен. Може би така е трябвало, може би всички в един момент ставаме толкова студени...
    Същата работа съм и аз... Беше ми дама на бала, излизахме много пъти, много ми беше яко с нея, но някак ВЕЧНО имаше напрежение между нас. В погледите се виждаше, в разговорите, постоянно имаше нещо напрегнато.

Даа точно. Много пъти се се е случвало просто да я гледам отплеснато в очите ( а може би влюбено). И тя все ми се усмихваше и ме питаше "какво има". Може би просто трябваше да я целуна. А сега хем ми се иска да се виждаме, да прекарваме време заедно, но има и други работи който ме спират и не съм сигурен дали ще има смисъл
    Пък и сега всяка друга я сравнявам с нея. Надявам се да го преодолея това някой хубав ден.

Мега фен Аватара на Lilanda
    Ох дали си човек на изкуството, не знам, но пишеш страшно хубаво..Чак аз почувствах всичко описано от теб..

Всеки в живота си има човек, който никога няма да забрави..Някои се женят/омъжват за този човек и живеят с него до края на дните си, а другите..Другите го изтърват и после просто съществуват..Ако можеш да си я върнеш, недей да бъдеш от просто съществуващите..Дори и да поемаш известен риск, според мен си заслужава..Опитай се да поговориш с нея..Очи в очи..Опитай се да разбереш дали ти си този един човек за нея, както тя е за теб..Дори и да не се получи, поне ще знаеш, че си опитал..;д

За това, че ако изпуснеш точния човек, след това просто ще съществуваш не съм много съгласен. Защото според мен щастието ти не трябва да зависи от някой друг, а от теб самия. Но иначе,да...несъмнено ще бъдеш една идея по сив ,ако си с някоя просто за идеята, а не с въпросното момиче.
    Но от друга страна, може би тва е част от съдбата ти, братле. При мен, след като не се получи така както аз исках започнах да тренирам, напоследък се запалих по здравословното хранене, здравословния начин на живот и т.н. и т.н.

@Lilanda. Точно за този тип хора говоря. ЧовекЪТ, в които виждаш съвършенство в несъвършенството, човекът, който желаеш да е добре дори да не си част от неговия свят. Такъв човек е тя за мен. Понякога просто се изправям пред факта, че съм обичал, че ме е боляло, но това е смисъла на битуването. Всъщност според мен във всемира ила тотален и пълен баланс. Заслужил съм си го. Или поне така мисля за крехките ми двадесет години живот. Нека речем, че й кажа? - тогава какво? - приемаме, че и тя някога е имала някакво влечение. Но сега е с друг. Тогава какво? Отново се връщам на кота нула. Но този път ще знам, че някой друг е успял да я направи щастлива така както аз не можах. Ще съжалявам...о! колко много само, че не съм аз. Но ще съм и щастлив, че тя е добре дори не с мен.

@Lilanda - благодаря за хубавите думи. Не се занимавам с изкуство, просто обичам да чета. Хоби ми е дори
    Последно редактирано от OverDrive : 05-04-2014 на 10:59

Супер фен
    Ако искаш да си щастлив - бъди.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си