.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 53 от общо 53
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Французите не учат висше в чужбина, защото езиците им куцат толкова много, че само един минимален процент ще успеят да го изкарат. А и тук по принцип не обичат да си дават зор за каквото и да е.
    Колкото повече слушам за тия французи, толкова повече се убеждавам, че не са моята нация :ДД

Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    В България в момента има грубо казано три типа хора:
    1. Честни, работливи, креативни, можещи, знаещи и т.н. граждани (млади и стари)
    2. Мързеливи егоисти, които гледат само те да се уредят, използват връзки, за да получат разни изгоди (работа, парична награда, почивка, по-добро място за паркиране, каквото и да е), въпреки че са абсолютно некомпетентни и незаслужаващи въпросната изгода
    3. Хора, на които просто не им пука. Такива, които живеят само в своя си свят, не се интересуват от нищо по-далечно от това дали ще има ядене и пиене на масата тая вечер, дали ще си получат заплатата в края на месеца и дали евентуално ще успеят да си съберат пари за новия автомобил/телефон/нещо си. С две думи - стига да на се валят в мизерия и да не ги карат да си дават прекалено много зор, им е през оная работа какво става в държавата, по света, във вселената, не им пука за морали, идеали, бъдещето и разни такива вятърничави глупости... или просто са решили да си затварят очите.

И какво всъщност се случва:
    Хората от втория тип заемат по-високите позиции чрез най-различни методи като манипулиране, подкупване, мазнене и т.н., и понеже са некомпетентни, рушат всичко по пътя си. Хората от първия тип, колкото и да се опитват, не биха могли да се противопоставят на по-висшестоящите идиоти, защото единственото, което биха могли да предложат са идеалите си и надеждата за една по-добра България. А какво са мечтите на един идеалист за зажаднялите за власт лумпени, които ръководят държавата (и някои фирми/организации/читалища/квото там може да се ръководи) освен меко руло тоалетна хартия (мога да ви опиша с подробности какво правят с тия мечти, ама няма да е много красиво, затова ще си замълча... пък и всички знаем за какво се ползва тоалетната хартия)? Защото единственият начин да победиш човек, който играе без правила, е и ти да зарежеш своите. Но какъв е смисълът да се бориш за нещо, ако преди това трябва да го отречеш? Третия тип хора не мисля, че има смисъл да ги коментирам. Единствената причина, поради която те биха се възмутили от случващото се, е ако им бъде бръкнато по-дълбоко в джоба, ама вече видяхме кво се случи с протестите, така че и тука май удряме на камък. И така кадърните млади българи или остават в България и евентуално свикват да бъдат тъпкани и стават от третия тип хора, или биват корумпирани и се превръщат в хора от втория тип, или просто си хващат партакешите и заминават по чужбината.
    ПП. Не, чужбина не е утопия. Мисля, че по-голямата част от хората, които заминават, са пределно ясно с това. Но хората не заминават, защото в Германия/Англия/Франция/Тимбукту/На баба ми кюлотите е перфектно и там ще си ринат мангизите и щастието с лопати (едва ли някой е чак толкова заблуден). Народът заминава, защото там е по-добре от тук и това е напълно достатъчно.
    +1

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Ами аз завърших преди доста време средното си образование със специалност мениджмънт в хотелиерството и прочие. Завърших това, защото уж беше с добра преспектива (не казвам, че е лош избор, но туризма изобщо не е това което трябва да бъде и в много насоки е пълна трагедия) И това ти го казва, човек който го е наблюдавал много от близо и е бил част от един доста доходоносен бизнес в тая сфера, който за съжаление отдавна не е изобщо доходоносен колкото трябва да бъде. Като се замисля, все още има доста хляб в него, но вече трябва да се играе много по на едро. Хубаво е за теб като учеща туризъм да се разходиш по курортите в Швейцария, Италия, Австрия (повечето зимни курорти, които са прекрасни и през лятото) и ще може да сравниш колко глупости се направиха в България за да се съсипе туризма. Ако очакваш по морето и масови курорти като на Слънчев бряг, Несебър, Созопол и т.н. да откриеш пример за правилно подреждане на маса, правилно сервиране, познание кое как се поднася и с какво в каква чиния и прочие много се лъжеш. В някой от 5 звездните хотели се срещат обслужване на достатъчно високо ниво, въпреки че за учил подобно нещо не би било проблем да открие ред нередности.
    И аз това казах - че на нашия туризъм това му е проблема, а не липсата на туристи. Наемат ни (нас, по-мъничките, които сме виждали веднъж-дваж в живота как се сервира примерно по практиките), замазват ни очите за сезонна работа по морето с някой лев и стая, ние мислим как там е много яко и такива работи. Защо майката на мой приятел (най-добър сладкар в България за хиляда деветстотин, осемдесет и някоя година) бачка в квартална сладкарница за 400 лева, издевателстват над нея, прави торти И вкъщи за някой лев, а не ходи да жъне по морето/планината на сезонно? Кво излиза - че хората, дето са по-вътре и малко или много предявяват някакви по-такива искания за по-такива умения, биват заменени от русокоски, които те поливат и не знаят как да носят табла. И после кво става с тия по-талантливите, можещи и вътрешни - ми или се набутват някъде, където им разктават фамилийката от бач за жълти стотинки понеже не могат да излязат от България, или могат и отиват в чужбина. Ами като съм талантлив сладкар и ми мажат очите с 400 лева, щото неумеещи ми вземат работното място, няма и да се старая. Ще си ползвам кремчета на доктор Йоткер, бъкани с боклуци и готови блатове и въобще няма да си го слагам вътре.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си