- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- СИП ИТ или СИП Информатика
Догодина ще бъда 9 клас и избирам между Информатика или ИТ за СИП. Кое според вас е по-добре? По информатика се учи програмиране (това, с което искам да се занимавам), но ме притеснява, че задачите не се много ориентирани към практиката. От друга страна, ИТ не се учи програмиране, но ако е СИП, то може би ще се учи някакъв вид програмиране?
Имах и двете ЗИП в училище, по информатика учихме c++ и java стабилно, а по информационни имахме ексел, база данни, фотошоп, htmlкато цяло различен софтуер, а по информатика са езици за програмиране. Имай предвид, че съм завършила преди 3 години
но и че в университета по информатика имаха по-назадничави технологии, отколкото в гимназията ми.
Дали ще са ориентирани към практиката задачите си зависи изцяло от училището и преподавателите, няма да ти покажат как се прави приложение за фейсбук вероятно :Д но ще те научат на доста неща, за да можеш сам да си направиш извода за други![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Мерси за бързия отговор! Аз попринцип тази година имам 1 СИП информатика, уча C++. Разбирам материала, програмките са ми ясни, но те са само с няколко алгоритмични операции и 1-2 цикъла for. Наскоро бях разгледал направленията за олимпиадата по ИТ, но само с тези знания не виждам как може да се направи сериозен проект.
Е, имате още да вземате освен цикъл for. Но те няма да ти предадат като задача огромен проект, нали знаеш?Ще те научат на основите, за да можеш сам да се справяш.
Аз лично ги мразя в червата и двете неща :Д но то е защото е трябвало да ги уча сериозно, а не са ми на сърце. Някой си е решил, че като ти върви математика, задължително трябва да се учи и информатика. :Д Както и да е. Мисля, че ако ти харесва, информатиката е доста по-полезна и че се предава кадърно на малко места. На повечето имат един общ предмет и "учат" информационни технологии, но всъщност учениците фейсбучат.тея ексел аксес и така нататък, винаги има как да ги научиш като ти затрябват
ако си амбициозен, съветвам те информатика, но ако искаш да ти е лесничко - информационни :Д
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more