- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Тема за бързи отговори
Топла- post workout след като си се напомпал
Студена- без да си се напомпал
Хората си казват размера след тренировка просто защото е по-голямНикой не си мери увисналата патка...
![]()
Логично е! И така се прави. Мери се студена. Студена е в нетренировъчните дни и в деня преди тренировката. Това е реалната обиколка при стегнат бицепс.
Обаче се мери и топла. Топла е веднага след тренировката до 1 час след нея. Тоя размер е доста информативен. Показва колко голяма максимално може да стане ръката при добро напомпване. Макар и временно.
Освен това колкото е по-голяма разликата между "студена" и "топла" толкова по-добра и натоварваща е била тренировката, по-резултатна и продуктивна. Разликата може да бъде само 1 см, а може и 3-4 см (примерно от 39 студена на 42,5 см топла). Във втория случай има максимално напомпване и тренировката е била доста натоварваща,интензивна.
В най-слабите ми тренировки имам пик от 3 см... Тия цифри, които написа не са много legitНо другото е така като цяло.
Някой да е пробвал тренировки по системата на Прилепин?
Някакви начини за подобряване бройката на набиране.? Освен набиране
![]()
Един от начините е набиране на специалната машина с противотежест, която постепенно намаляш докато свикнеш само със собствено тегло за определената бройка. Друг начин е да теглиш вертикален скрипец пред гърдите, като стигнеш в сериите тежест близка до собственото тегло. Добър начин е в началото да се правят набирания три пъти седмично, равномерно разпределени през седмицата.
И освен това трябва да се засилят бицепсите за по-лесно набиране.
Много благодаря![]()
Но за съжаление ми трябва увеличавене на бройката с 5 до края на месеца .А ми е страшно натоварено и трудно отделям време за спорт напоследък.
Тъъ никой няма представа за Прилепин, no problem.
Правиш повече набирания, като засилиш мускулите включени в движението, по-скоро мускулните групи. В случая гърба и бицепсите, както и предмишницата. Ако ги правиш с длан към теб на тесен хват най-вероятно половината работа вършат бицепсите и предмишницата. Най-много ще ти помогне методиката на Българския метод тренировки, т.е. не методиката, а идеята за зараждането - редовното упражняване. Правиш възможно най-често набирания => ставаш по-добър. Т'ва извинение с времето не го използвай. Можеш да се набираш буквално навсякъде стига да можеш да се хванеш, в това число каси на врати, фитнеса, дървета, конструкциите, на които се тупат килимите a.k.a. лостоветака че да...
Е малко трудно ще тръгна с 15 см токче да се набирам по дърветатано това за вратите не е лоша идея .Приятелят им има лост за набиране в тях и аз се възползвам от него .
Мерси за помощта иначе ;P
Трябва да засилиш горната част на гърба и бицепсите с допълнителни упражнения. Набирания можеш да правиш на серии с почивки между тях. Като се опитваш да стигнеш общ максимален брой набирания.
Както писах правиш поне 3 пъти седмично през ден-два. Иначе ако се правят един път седмично само в деня за гръб се губи форма и бройката спада при начинаещи. Можеш да опитваш и друго. Правиш съответния брой чисти пълни повторения и след това не спираш, а продължаваш с частични повторения докато настъпи отказ. При следващи тренировки опитваш част от частичните повторения да направиш пълни.
Както писах можеш да потърсиш и някоя зала в която има машина за асистирано набиране с противотежест. Някои момчета, които не могат да направят нито едно набиране, много бързо стигат до 3-4 пълни серии на тази машина.
Попринцип правя всеки ден набирания искам или не искамбез тези дни защото имам малко проблеми .Такаче не ми е проблем да правя всеки ден . Тази машинка мисля че я имаме и ние и ще я видя дано успея да ги вдигна тези набирания . Иначе също така правя упражнения като Придърпване на скрипец зад врат,пред гърди ,гребане ,Тяга , и още няколко .Лицеви опори правя доста .
Много съвети давате,а колко набирания правите всъщност?
Ако може да попитам как може да си възвърна формата сега съм с 3-4 кг от горе поради това че не тренирах 3 месеца
И още 1 въпросче, нормално ли е за 1.67,66-7 кг?
Правя 9 набирания за бицепс,11 за гръб.
Благодаря!
Още един въпрос - все повече чета, че смутитата с протеин и т.н. са по-скоро за след тренировка, а преди нея се ядат сушени плодове и т.н., какво мислите?
Има хора, които с влизането си в залата пият протеин и веднага след тренировката пият протеин.
Има хора, които ядат и след 1-2 часа отиват да тренират и след това пият протеин.
Има хора, които пият pre-workout, тренират, пият протеина и тогава ядат сушените плодове.
А има и хора, на които не им пука какво и кога са яли а директно отиват и тренират![]()
Яж си ядките, след това пий протеина. Не казвам, че е доказано с проучване или нещо подобно, просто така е по-разумно.
Такам да питам попринцип съм доста тренирана не е да кажеш че съм обездвижена . Когато правя шпагат или си слагам краката зад врата няма проблем .Обаче като клякам малко ме боли дупето,някакъв начин да променя това?
лелелеле.. кви са тия специални храни, добавки и глупости. не сме в хАмерика, за да си давате такива съвети. стига сте чели тия простотии в интернет
WE ARE NOT ANGELS!
liquid off някой да е пил? Препоръчаха ми го, защото задържам течности, а и се подувам рано сутрин и късно вечер.
КОгато тичам след силовите забелязах, че не ми се потят ръцете. Рамото-да, но надолу-не. И аз прецених, че това е така, защото не е покрито с дреха. И започнах да обличам блузон докато тичам. Определено се потя повече. Ръцете също се потят, но не толкова, колкото ми се иска.Дали изпотяването има общо със свалянето на мазнини? И колкото повече се изпотиш, толкова повече чистиш? Или това е само "мит"..?
![]()
Последно редактирано от CoockieMonster : 08-12-2014 на 08:06