.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 50
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven

ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

Гледах едно видео с майката на Съни-момичето, което загина след като пиян шофьор блъсна 12 души на спирката на The Mall в София.
    Обсъждаха инцидента в Стара Загора с 4-годишното момченце Паоло–в пешеходна зона след неправилна маневра на шофьор, момченцето е затиснато под гумите на джипа на шофьора.
    Защо хората не си дават сметка ,че утре това може да е тяхното дете и както карат с 50 км над ограничението, така някой да кара по същият идиотски начин и да отнеме живота на техен близък?!
    Защо се качват пили, недоспали, надрусани зад волана?!
    Защо не мислят нито за своя, нито за животите на всички хора, които ще срещнат по пътя?!

Моля ви, призовавам всички хора, говорете с близките си за това- с вашите бащи, майки, по-големи братя и сестри-както и вие, които имате книжки-КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО, НЕКА СПРЕМ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА.

Преди няколко години едно момиче от този форум си отиде по адски нелеп начин. Мими, почивай в мир!
    Искам да живеем в свят без загинали хора по безумни начини. Вярвам, че и всички вие го искате.

/супер афектирана съм и не знаех къде да пусна темата, но се надявам максимално много хора да прочетат написаното и да се замислят-защото, не дай си Боже, утре може да сте Вие, ваш близък, роднина, приятел, съученик, колега...мислете за това като за част от вашия живот.
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на draid
    В света има естествен подбор. Няма как да живеем в свят без загинали по глупав начин хора, защото вече сме прекалено много. Хората се качват пили по много причини най-основната от които е възпитание и липса на родители шофьори или поне достатъчно добър пример от тях. Качват се пияни, защото се отървават в повечето случай като дадат на полицая 50лв както преди години се случи с Максим Стависки който беше спрян от полицай и след 5км направи катастрофа. Много млади взели книжка наблюдавам и в 90% момчетата след като са карали няколко месеца се вземат за Шумахер и мислят, че перфектно владеят колата, а това е много далеч от реалността. Коли над 90 коня на лица под 22-23г не трябва да се позволяват.

Повече от фен Аватара на DeHu
    За съжаление точно тези,които карат като идиоти едва ли ще се повлияят от каквито и да било разговори,точно защото са идиоти.За тях,да караш по правилата означава да си загубеняк,това са хора с комплекси,които избиват във високи скорости,въртене на гуми и т.н и т.н...Такива винаги ще има и това,което можем да направим ние е да се надяваме с нас и с близките ни да не се случи нищо,заради описаните по-горе.Естествено,такива изцепки биха могли да се предотвратят и от страна на по-висшестоящите,но явно никой няма интерес от това.

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Аз съм завършила училището, пред което стана инцидента с детето! В продължение на 5 години, непрекъснато съм виждала как правят обратен завой на същата пешеходна алея. Това е алея, не пътека има разлика. Това една отсечка от главна улица, прекъсната на няколко места, само и единствено за пешеходци и велосипедисти. Проблема е там, че има много фирмаджии, които офисите им са там на главната пешеходна алея и е практика да използват нагло пешеходната зона, за да паркират. Искам да кажа, че грубо се нарушава закона в течение на години. Аз даже се чудя как толкова години не е блъснато дете от училището, защото има и невръстни такива (от 1 ви до 12 ти клас). Трябва да подчертая, че такова премазване, по такъв начин все едно детето е животно до сега на съм чувала. До колкото знам, тоя слязъл от колата и рекъл: "Кво прави туй дете тука, бе? Що не го пазиш?" Взел за бута бащата на Паоло и да му вика....
    Имам лошото чувство, че на тоя изрод ще му се размине леко. Сапунджиев е местен олигарх, предприемач в строителството. Дано да му сложат максимална присъда, но не се знае нашите съдии прокурори, как ще изтълкуват законите...

Мега фен Аватара на baby_baby
    Ние няма как да ти отговориме на тези въпроси но дано хората се осъзнаят защото и нещо страшно просто

Град
    Heaven
    Биляна, максималното било от 2 до 6 години затвор. Ще му се размине с условна, почти мога да го гарантирам.
    И после ново правителство–защо? За да е поредното , което гледа собствените си интереси.
    Много, много неща са сбъркани с тая държава-от управляващите до всички хора, които живеят в нея и онези, които уж се правят , че раздават правосъдие.

Повече от фен Аватара на DeHu
    Сега четох,че са решили да остане под домашен арест.Догади ми се като го разбрах

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Коли над 90 коня на лица под 22-23г не трябва да се позволяват.
    Хаха, що?
    Най-тежките катастрофи са предизвикани от опитни шофьори... http://www.vesti.bg/novini/vsiaka-pe...hofior-2040751
    Всяка пета жертва е по вина на млад шофьор... А останалите?! Това е същата простотия като това младите шофьори да сме нямали право да караме нощем, нито по магистрали...
    Що да нямам право да карам мощна кола? Мен си ми е кеф да й връткам задника на полигона... Кого застрашавам?
    За убийство на пътя, извършено от пиян шофьор, наказанието трябва да е като за предумишлено убийство! Всеки, който се качва пил, се качва с ясната представа, че може да убие някого!

http://www.starozagorci.com/news-12304.html

Нееееее могааааа!

Цитирай Първоначално написано от bilqnavod Виж мнението
    http://www.starozagorci.com/news-12304.html

Нееееее могааааа!
    Защо просто не са оставили хората да го убият на мястото на катастрофата още?!

Град
    Heaven
    Боклук..
    Това правосъдие е толкова криворазбрано, надявам се някой ден нещата там да се подобрят.
    Тази операция ще се проточи с години, също както и делото и накрая виновни-няма, жертви-невинно слънчице, загинало по безумен начин..

Супер фен Аватара на Supermassive____
    Пълно безумие и идиотизъм в тая държава. Имало опасност да загуби слуха си ... боже, боже. А какво да кажем за семейството загубило най милото си ?

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Хаха, що?
    Най-тежките катастрофи са предизвикани от опитни шофьори... http://www.vesti.bg/novini/vsiaka-pe...hofior-2040751
    Всяка пета жертва е по вина на млад шофьор... А останалите?! Това е същата простотия като това младите шофьори да сме нямали право да караме нощем, нито по магистрали...
    Що да нямам право да карам мощна кола? Мен си ми е кеф да й връткам задника на полигона... Кого застрашавам?
    За убийство на пътя, извършено от пиян шофьор, наказанието трябва да е като за предумишлено убийство! Всеки, който се качва пил, се качва с ясната представа, че може да убие някого!
    Ама ти май не си прочел цялата статия ?

"Шофьори със стаж до три години носят вина за 20% от тежките злополуки, за 22,4% от загиналите и за 21% от ранените."

Не трябва да се позволяват мощни коли по една много проста причина. Млад шофьор карал 2-3 месеца веднага решава, че владее колата до съвършенство, започва да кара бързо да се състезава с другите шофьори "щото видиш ли как тоя фиат ще го задминава като той кара 200 коня БМВ" Мощните коли ускоряват бързо, за кратко време се постига скорост при която неопитен шофьор няма как да прецени ситуацията, а недай боже да стане нещо е почти абсурдно да отреагира правилно, тъй като няма опит. Не казвам, че всички млади шофьори са такива, но една голяма част са. Аз лично съм против глупостите за забрана за каране през нощта и по магистрали, но твърдо подкрепям ограничение в мощността на колата която да имат право да карат. 2-3г ще издържат, пък после като се научат да карат каквото искат.

Бързате да съдите, но монетата винаги има две страни, което май пропускате. Ако тоя човек беше баща ви например и беше извършил престъплението което очевидно е без умисъл и е по невнимание ? Вярно при нарушаване на пешаходна зона но все пак. Стависки пиян уби един и на практика лиши втори от живота му. Този човек надали ще получи повече от 5г ефективно.
    Последно редактирано от draid : 06-07-2014 на 14:33

anonymous708973
    Guest
    В света има естествен подбор.
    Виж си дефиницията за естествен подбор, защото това е пълна глупост.
    Да те блъсне кола не е проявление на естествен подбор. Изобщо... ПОДБОР, ти ебаваш ли се?! Камо ли пък естествен.

Един изпитателен срок след изкарването на книжка доста би помогнал. Както и задължителен опреснителен шофьорски курс на всеки 5 години, да речем. Каквото и да се направи в тая насока, все ще е напредък.

Никаква глупост не е, ще трябва пак да ми прочетеш коментара и да си помислиш, защото очевидно не схващаш какво съм имал в предвид и тука изобщо не става въпрос за това да те блъсне кола.

Опреснителни курсове за хора които карат постоянно са пълна глупост. Опреснителни курсове за хора над 50-60г ок, ама ти да караш един човек да ходи на 5г да покаже, че може да кара е меко казано глупаво.

Какъв естествен подбор, божеееее!
    Ми дай да се мачкаме като мравки и кой над когото вземе надмощие и тъй....
    тц тц тц....

Супер фен Аватара на Oldschool
    Най-опасни са шофьорите с около година стаж, защото вече са натрупали самочувствие, но все още нямат много добре изградени навици. Но най-важното си остава да можеш да мислиш - нито ограничения, нито нищо няма да спре един идиот, който не може да осмисли, че кара тон и нагоре желязо. Като четем новините и редовно става въпрос за инциденти с водачи, които са употребили алкохол, за неправоспособни такива, които са карали с прекалено висока скорост и естествено - комбинация от всичко това - няма книжка, напил се и се качил на колата, настъпил я и прас... я в дърво, я в някой друг човек. А най-големият проблем е, че всеки си мисли, че това не може да му се случи на него.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Виж си дефиницията за естествен подбор, защото това е пълна глупост.
    Да те блъсне кола не е проявление на естествен подбор. Изобщо... ПОДБОР, ти ебаваш ли се?! Камо ли пък естествен.
    сериозно ли не схвана какво има предвид
    n00bs

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    сериозно ли не схвана какво има предвид
    Сериозно ли не схвана, че е нямал предвид колите, както и обясни.
    Silly me, как не се сетих, че няма да говори по темата?

Продължаваш да не схващаш какво съм имал в предвид. Помъчи се още малко да вникнеш, пък ако не успееш ще ти го разтълкувам.

anonymous708973
    Guest
    Аз схванах, просто... нали ти казвам, някак очаквах да говориш по темата. И като написа "естествен подбор" реших, че имаш предвид блъскането от кола като негово проявление, което е пълна глупост, разбира се. Разбрах, че нямаш това предвид.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    понякога е по-добре да се откажеш
    n00bs

Супер фен Аватара на sometimes_
    Точно поради тая причина се отказах от шофирането. Преди няколко години пиян шофьор ме блъсна докато си карах... Оттогава реших, че няма да шофирам повече. Винаги съм спазвала правилата и знаците, ама въпреки това се оказах със смазана кола. И идиотът не беше млад шофьор, а възрастен и нахален!
    I`m trying to make your dreams come true...

Ама ти май не си прочел цялата статия ?

"Шофьори със стаж до три години носят вина за 20% от тежките злополуки, за 22,4% от загиналите и за 21% от ранените."

Не трябва да се позволяват мощни коли по една много проста причина. Млад шофьор карал 2-3 месеца веднага решава, че владее колата до съвършенство, започва да кара бързо да се състезава с другите шофьори "щото видиш ли как тоя фиат ще го задминава като той кара 200 коня БМВ" Мощните коли ускоряват бързо, за кратко време се постига скорост при която неопитен шофьор няма как да прецени ситуацията, а недай боже да стане нещо е почти абсурдно да отреагира правилно, тъй като няма опит. Не казвам, че всички млади шофьори са такива, но една голяма част са. Аз лично съм против глупостите за забрана за каране през нощта и по магистрали, но твърдо подкрепям ограничение в мощността на колата която да имат право да карат. 2-3г ще издържат, пък после като се научат да карат каквото искат.

Бързате да съдите, но монетата винаги има две страни, което май пропускате. Ако тоя човек беше баща ви например и беше извършил престъплението което очевидно е без умисъл и е по невнимание ? Вярно при нарушаване на пешаходна зона но все пак. Стависки пиян уби един и на практика лиши втори от живота му. Този човек надали ще получи повече от 5г ефективно.
    е е? Останалите % извънземните ли са виновни или "опитните" шофьори? Щото мога да ти кажа, че "старите" шофьори много повече си вярват и се качват на чашка...
    Да, мощните коли ускоряват бързо, ама до сега не съм чул някой да е умрял от бързото ускорение. Все умират разни, дето карат с несъобразена скорост. А тази несъобразена скорост може да я развие всяка количка 70 коня.
    Ако си идиот, и с колело можеш да убиеш някого... Да не говорим, че по-маломощните коли обикновено са и по-несигурни при едно изсилване със 150. По-тесните гуми, по-слабата спирачна система, по-малкото и слабо шаси... Все неща, които допринасят за фатален изход при катастрофа.
    Друго ми е интересно... Защо се позволява да се карат коли, развиващи далеч над 140км/ч в страна, където максималната разрешена скорост е 140? Спокойно могат да се ограничават по електронен път, а ускорението да си се запази.
    Баща ми никога не е влизал в пешеходна зона с повече от 15км/ч и очи на 4...

Ако става на въпрос може да се разработи и система при която ограничението на колата да зависи от ограничението в зоната в която се движи, но това в България няма как да стане.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си