- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА
В света има естествен подбор. Няма как да живеем в свят без загинали по глупав начин хора, защото вече сме прекалено много. Хората се качват пили по много причини най-основната от които е възпитание и липса на родители шофьори или поне достатъчно добър пример от тях. Качват се пияни, защото се отървават в повечето случай като дадат на полицая 50лв както преди години се случи с Максим Стависки който беше спрян от полицай и след 5км направи катастрофа. Много млади взели книжка наблюдавам и в 90% момчетата след като са карали няколко месеца се вземат за Шумахер и мислят, че перфектно владеят колата, а това е много далеч от реалността. Коли над 90 коня на лица под 22-23г не трябва да се позволяват.
Хаха, що?
Най-тежките катастрофи са предизвикани от опитни шофьори... http://www.vesti.bg/novini/vsiaka-pe...hofior-2040751
Всяка пета жертва е по вина на млад шофьор... А останалите?! Това е същата простотия като това младите шофьори да сме нямали право да караме нощем, нито по магистрали...
Що да нямам право да карам мощна кола? Мен си ми е кеф да й връткам задника на полигона... Кого застрашавам?
За убийство на пътя, извършено от пиян шофьор, наказанието трябва да е като за предумишлено убийство! Всеки, който се качва пил, се качва с ясната представа, че може да убие някого!
Ама ти май не си прочел цялата статия ?
"Шофьори със стаж до три години носят вина за 20% от тежките злополуки, за 22,4% от загиналите и за 21% от ранените."
Не трябва да се позволяват мощни коли по една много проста причина. Млад шофьор карал 2-3 месеца веднага решава, че владее колата до съвършенство, започва да кара бързо да се състезава с другите шофьори "щото видиш ли как тоя фиат ще го задминава като той кара 200 коня БМВ" Мощните коли ускоряват бързо, за кратко време се постига скорост при която неопитен шофьор няма как да прецени ситуацията, а недай боже да стане нещо е почти абсурдно да отреагира правилно, тъй като няма опит. Не казвам, че всички млади шофьори са такива, но една голяма част са. Аз лично съм против глупостите за забрана за каране през нощта и по магистрали, но твърдо подкрепям ограничение в мощността на колата която да имат право да карат. 2-3г ще издържат, пък после като се научат да карат каквото искат.
Бързате да съдите, но монетата винаги има две страни, което май пропускате. Ако тоя човек беше баща ви например и беше извършил престъплението което очевидно е без умисъл и е по невнимание ? Вярно при нарушаване на пешаходна зона но все пак. Стависки пиян уби един и на практика лиши втори от живота му. Този човек надали ще получи повече от 5г ефективно.
Последно редактирано от draid : 06-07-2014 на 14:33
е е? Останалите % извънземните ли са виновни или "опитните" шофьори? Щото мога да ти кажа, че "старите" шофьори много повече си вярват и се качват на чашка...
Да, мощните коли ускоряват бързо, ама до сега не съм чул някой да е умрял от бързото ускорение. Все умират разни, дето карат с несъобразена скорост. А тази несъобразена скорост може да я развие всяка количка 70 коня.
Ако си идиот, и с колело можеш да убиеш някого... Да не говорим, че по-маломощните коли обикновено са и по-несигурни при едно изсилване със 150. По-тесните гуми, по-слабата спирачна система, по-малкото и слабо шаси... Все неща, които допринасят за фатален изход при катастрофа.
Друго ми е интересно... Защо се позволява да се карат коли, развиващи далеч над 140км/ч в страна, където максималната разрешена скорост е 140? Спокойно могат да се ограничават по електронен път, а ускорението да си се запази.
Баща ми никога не е влизал в пешеходна зона с повече от 15км/ч и очи на 4...
Виж си дефиницията за естествен подбор, защото това е пълна глупост.
Да те блъсне кола не е проявление на естествен подбор. Изобщо... ПОДБОР, ти ебаваш ли се?! Камо ли пък естествен.
Един изпитателен срок след изкарването на книжка доста би помогнал. Както и задължителен опреснителен шофьорски курс на всеки 5 години, да речем. Каквото и да се направи в тая насока, все ще е напредък.