- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Френски, Испански или Немски ?
Чудя се кое да избера...
Немския ми е гаден, но го усвоявам бързо и ми е най-перспективен...
Испанския ми харесва, но не ми се струва нещо кой знае какво...
Френския ми е фаворит, но си мисля, че ще ми се отели вола с него...
Дайте по някое ваше лично и обективно мнение..
Най-вече за перспективите в съответните държави..
Искам да уча един от трите за да гo комбинирам с английския, руския, арабския и фарси..![]()
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Това е "фарси".![]()
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Ще учиш или ще работиш ( вече завършил уни) ?
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
ама аре НО СПАМ
аз съм за италианскиат
мразя италианци
тъпи са ми
значи ще се чувствач добре там
Ся приключвам 1ви курс, още 3 години имам за поне няк'во ниво.. като цяло мисля и магистър да завърша в БГ та може и да имам повечко време..
С арабския и фарси най-перспективни са ми Френски и Немски, единия не ми харесва, но ми е лесен... другия много ми харесва, но ми е много труден...
Испанския ми е като трети вариант.. но се чудя гадния лесен немски или сложния забавен френски..![]()
Dr. Gregory House
бях пред същата дилема , избрах немски и не съжелявам, въпреки че понякога се чудя какво ли щеше да е ако учих френскино според мен немския е по-добър, защото при френския ако нямаш добро произношение се получава много комична ситуация, а за испанския няма да коментирам, беше просто временен интерес . Просто не ми харесва толкова бързото темпо на говорене
та за държавите..
за Испания не знам, но съм се интересувала за Франция и Германия и лично мое мнение е, че Германия е по-добрия избор .
Dr. Gregory House
Е, щом ти харесва френският, учи него. Пък и е труден колкото немския.
Явно имам афинитет към него... под лесен не съм имал предвид ''ще го науча за 2 месеца''
много добре осъзнавам, че ще уча бая време, но сравнен с френския.. немския ми е доста по-лесен..
Ти пак ли се чудиш с кой да се заядеш? В дневника те насраха вече, викаш и тук да дойдеш..
Тъпа си на квадрат.. всеки усвоява различна материя по различен начин. хахахха.
Dr. Gregory House
Не съм се крил, пък най-малко от срам, просто нямах нет на лаптопа известно време.![]()
А тя не ми е сипвала. 'просто се разделихме и тя почна да обяснява как съм на 25 и подобни небивалици, които слабо ме интересуват, лел голямо сипване.
Виждам обаче ти каква смешна интригантка си. hate не тук, темата не е за мен и нея, нито за дебелия ти задник, говориш за езиците или напускаш, не съм те викал..
Ае черта, утайка.
Последно редактирано от AnarchyBoy : 06-13-2014 на 22:39
Dr. Gregory House
никой не го ебе за немския, освен ако няма да ходиш в германия или австрия
Аз съм за испанския.
Латинска Америка е бая голяма все пак)).
Знаеш, че испанския ми харесва.. но Латинска Америка.. мех .. не ме впечатлява.. от друга страна Франция и Канада ми харесват.. и хейтвам Германия мноо..но пък като държава е стабилна.. офф имам време да реша до 1ви август.. ма като се знам ще го реша края на юли.. ;/
Има и гаден извратен вариант да уча френски и немски, но това означава да се заровя в нас и да изтрещя от учене..
Dr. Gregory House
Искам да обиколя и двете Америки, но не и да живея/развивам се там.. (с изключение на Канада. ми лайки.)
Dr. Gregory House
Що не почнеш и двaтa паралелно? Аз т'ва бих направила, ако бях на твое място?![]()
Dr. Gregory House
Нима би пренебрегнал златните спирки в Кувейт, заради Канада?
Welcome to the Jungle...
Наивният той
Какво ниво немски имаш? Щото има само една причина да правиш грешката да мислиш, че немският е лесен, а именно - не си се сблъскал с нищо сериозно до момента в езика.
Уча немски от... няма да казвам кога простоФренски учих един семестър, ще продължа следващия. (Испанския не го коментирам, защото аз лично не бих учила език, ако не се виждам в дадената държава, където той се говори.)
И двата са трудни, френският ми ебава майката, но вероятно се дължи на факта, че съм отвикнала да уча език от нулата, а само се усъвършенствам. Обаче предлозите, например, са доста по-лесни отколкото на немски.
Та, като човек, който учи едното и ежедневно усъвършенства другото, повярвай ми - БЕЗУМНО глупава идея е да почваш и двете паралелно. НИКАКЪВ шанс да се случи.
Пък аз и руски ще уча от лятото... паралелно с френския, да видим колко ще се получи![]()
аре, аре
немският не е по-труден от който и да било друг език, който хващаш от нулата