Здравейте на 16 години съм и сега завършвам 9ти клас. Уча в гимназия с изучаване на руски език.
Та.. проблемът е, че по всички предмети ще имам петици за годината *освен по психология, информатика, информационни* и майка ми и баща ми постоянно ми се карат. Доста често чувам реплики от рода на "ти не учиш, нищо няма да стане от теб, с тези оценки си за никъде след 12 клас.. " и много други. Винаги ми казва как другите деца имали само шестици, което не е така. Днес се прибрах и й казах, че имам пет и 20 на класната по български и 5,50 на класното по руски език, но ще имам пет за срока и годината. Тя ми каза " след като другите завършват с шест, ти си много проста." Сравни ме с най-добрата ми приятелка, която не се прибира в тях с дни, тоест по купони е, напива се, пуши и какво ли не, има шестици по някои предмети.. Аз и отвърнах, че просто и се отдават и бързо помни. Аз нито пия, нито пуша, прибирам се в 19,30- 20,00 най късно и уча много, но повече от пет не изкарвам, имам и шестици но не мога да стигна до шест за годишни оценки. Какво да правя, чувствам се гадно, когато ми каже, че баща ми е разочарован от мен заради поредната петица. Постоянно ми постарят, как нищо няма да стане от мен. Понеже и съм малко пълничка ми казват как никой няма да ме обича, ще съм винаги сама и още много неща.. Сега ще ме наказват, заради петиците, но не знам как. Казаха ми, че няма да ми дават да излизам лятото. Какво да правя? Нормално ли е това заради петици? ;х