- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Нашите не искат да разберат сложната ми ситуация
Родителите ми правят всичко това се добри намерения, разбира се, но не ме лишават от нищо ( свобода например). Опитват се всячески и грубо да ме накараш да контактувам с хора, нещо,което много добре знаят,че мразя. Аз просто искам да ме оставят цял ден вкъщи, ще си върша задълженията ще чета, ще подреждам, но те това спокойствие не го оценяват.
Имах подобни проблеми и с нашите.
Веднъж отидеш ли на психолог по един или друг начин, нещата би трябвало да потръгнат. Училищните психолози са обучени да придърпват родителите в проблемите на децата си именно защото са на ясно, че доста родители биха отказали сеанс заедно с детето си.
Потърси помощ от човек, специализирал се да работи с деца и не се притеснявай от вашите дотолкова. Не се плаши от мнението им за теб, защото ти сама казваш, че си интровертна.Не знаеш дали те искат да ти заменят душата с друга, както се изрази, защото едва ли си ги допускала толкова близо до себе си.
Трябва да развиеш малко смелост, за да успееш да противостоиш на лошото им мнение и да им покажеш, че си прекрасно дете. Но много хора не могат да го направят сами и именно затова трябва да потърсиш психолог...поне според мен.![]()