аз моя дивак като беше по-малък го хранех с едни пастети за бебета, говоря ти за 2-3 месеца възраст, много ги харесваше
после преминах на мека храна от консерва + гранули, а сега вече от около година е изцяло на гранули
къпането не е необходимо да е толкова често, слюнката на котката е бактерицидна и си се почиства достатъчно добре като се ближе
рясането е задължително
тоалетната се сменя на десетина дена, максимум две седмици, не че е фатално ако я оставиш и повече, просто на теб ше ти смърди ако успееш да го научиш да си ходи по нужда в банята, няма да мислиш за тоалетна, както е моя.. ходи си на канала в банята и веднага след като си свърши работата измивам след него
обезпаразитяването - външно - има различни пудри против бълхи, хубави са, разтърси се.. след като си го взела от улицата е хубаво да го обезпаразитиш и вътрешно, за глисти и други паразити, които може да е пипнало
кастрацията (ако е мъжко) не е задължителен елемент.. моя е гледан изцяло в апартамент на 5 етаж и като е размножителен период не усеща феромоните на женските котки и следователно не се разгонва и затова и не сме го и кастрирали
и баща ми и майка ми са ветеринари, така че всичко, което пиша в момента е на базата на техния опит с животни