.
Отговор в тема
Страница 10 от 18 ПървиПърви ... 67891011121314 ... ПоследнаПърви
Резултати от 226 до 250 от общо 433
    Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Кораба и той не знае какво иска да каже, ма е като радио точка, важно е да мели нещо там, да дрънка, дори и да са пълните простотии ;с
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Отново врели-некипели... Първо ми обясняваше, че подбудите били важни, сега ми обясняваш, че резултатите са важни... В този случай, нито едно от двете не е "свято", както твърдите.
    и двете са важни.. и църквата е за това... за да вяраваш в доброто
    не знам ве, има нещо вътрешно и неразбрано, за да функционира обществото ни. Ние нищо не знаем

Мега фен Аватара на an7raks
    Според мен, пък, мотивите са без значение, когато резултатът не струва... Уверявам те, че мотивите на атентаторите от 11-ти септември са същите като тези на дядо Добри... Те вярват, че правят добро.

Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    Кораба и той не знае какво иска да каже, ма е като радио точка, важно е да мели нещо там, да дрънка, дори и да са пълните простотии ;с
    не като да е да си прави гавра и да зарибява момичнца от форума

Според мен, пък, мотивите са без значение, когато резултатът не струва... Уверявам те, че мотивите на атентаторите от 11-ти септември са същите като тези на дядо Добри... Те вярват, че правят добро.
    те са джихадисти, не християни..
    на мен да ми хвърлят бомби над града и аз ше стана терорист

пък и кулите близнаци, както и паднали боинг сега също може да е предизвикан от американци, за да си намерят основания за пред света и тълпите .

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    те са джихадисти, не християни..
    на мен да ми хвърлят бомби над града и аз ше стана терорист

пък и кулите близнаци, както и паднали боинг сега също може да е предизвикан от американци, за да си намерят основания за пред света и тълпите .
    Все едно е... Защо ще станеш терорист? Нали Бог те учи като те ударят по едната буза, ти да обърнеш и другата? Къде са ти ценностите, че да избиваш невинни/в известна степен/?
    За сваления Боинг, съм по-склонен да вярвам, че са го свалили американците... Няма защо сепаратистите да си вкарват такъв автогол...

Супер фен Аватара на paradosou
    Темата и без друго е разводнена, та: защо емоциите да са недостатък на психиката?! Имаше такова мнение; за мен обаче е супер безпочвено.

Защото ни карат да правим ирационални неща, с които по някога си вредим.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Защото ни карат да правим ирационални неща, с които по някога си вредим.
    Това е ако оставиш емоциите да те направляват. Нали затова имаш рационален ум - за да изравнява нерационалността на първичните чувства...
    Всичко опира до баланс, не до недостатък на психиката.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Все едно е... Защо ще станеш терорист? Нали Бог те учи като те ударят по едната буза, ти да обърнеш и другата? Къде са ти ценностите, че да избиваш невинни/в известна степен/?
    За сваления Боинг, съм по-склонен да вярвам, че са го свалили американците... Няма защо сепаратистите да си вкарват такъв автогол...
    за бузите питай митето..
    не бива сляпо да се следват някакви указание, философски, които не могат лесно да се разберат.
    дай си другата буза - смисъл по този начин да спреш спора, да дадеш пример..
    Иначе аз не съм поп, нито истински христянин, ще правя терор :Д

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Това е ако оставиш емоциите да те направляват. Нали затова имаш рационален ум - за да изравнява нерационалността на първичните чувства...
    Всичко опира до баланс, не до недостатък на психиката.
    Ето примера на кораба... Защо не би одрала живото куче за 5лв, примерно? 5лв са си 5лв, а от теб се иска просто да съблечеш кожуха на едно животно. Емоциите са тези, които ти пречат да вземеш едни 5лв на аванта.

Питайте кораба е ся ще изпъкне с някоя епична простотия..
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.

Супер фен Аватара на socareless
    все пак стигнахте до произхода на вселената
    кораб, морал е съществувал доста преди да съществува религията и ще съществува доста след нея...
    определено религията не е източника на доброто у човека, тъй като самата тя е направена от човек => доброто е плод на човешкия разум
    вярата в бок не ни е паднала от небето, а също е начин за обяснение на света, тъй като човек има потребността да си обяснява всичко, това му дава сигурност и смисъл в живота
    религията е толкова примамлива, защото дава готови отговори на всичко(за разлика от науката, която си служи с методология и доказателства), но с оглед напредъка на науката е много наивно да вярваш в някви измислици и духчета написани от хора,чиито знания за света и вселената са били крайно ограничени
    науката ти дава непосредствени доказателства за нещата, ти сам си избираш дали да вярваш на това, което ти се представя пред очите или на някви текстове, на които им липсва каквото и да било логика и емпирика....

за бузите питай митето..
    не бива сляпо да се следват някакви указание, философски, които не могат лесно да се разберат.
    дай си другата буза - смисъл по този начин да спреш спора, да дадеш пример..
    Иначе аз не съм поп, нито истински христянин, ще правя терор :Д
    Ти си само жалък самоубиец изживял две или повече лоботомии
    Dr. Gregory House

Град
    Варна
    Ето примера на кораба... Защо не би одрала живото куче за 5лв, примерно? 5лв са си 5лв, а от теб се иска просто да съблечеш кожуха на едно животно. Емоциите са тези, които ти пречат да вземеш едни 5лв на аванта.
    И това, че отказвам да одера живо животно е ирационално действие, което е в моя вреда?
    И това не е емоция, това е морал, разбиране, убеждение. Които се оформят следствие на рационалния разум, а не на първичното чувство. Емоция, чувство би било насладата от дрането на животното.

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    И това, че отказвам да одера живо животно е ирационално действие, което е в моя вреда?
    И това не е емоция, това е морал, разбиране, убеждение. Които се оформят следствие на рационалния разум, а не на първичното чувство. Емоция, чувство би било насладата от дрането на животното.
    Да, в случая е в твоя вреда, защото иначе ще спечелиш едни 5 лева...
    Напротив, емоция е това, че на теб ти става жал/гадно и не искаш да го направиш.

Град
    Варна
    Аргументите ти са като изсмукани от пръстите. Но щом ти дават удовлетвореност, няма проблем. Отричай емоциите.
    Но я ми обясни, ако считаш емоцията за недостатък на психиката, то смяташ ли, че животните, които обикновено действат първично в защита на собствения си интерес, са лишени от емоция? Постъпват ли те ирационално, в своя вреда?

всички сте облъчени

Не ми дават удовлетвореност, защото и аз имам този недостатък...
    Да, няма доказателства, че животните имат емоции.

всички сте облъчени
    Да, от теб...

Град
    Варна
    Да, няма доказателства, че животните имат емоции.
    Грешиш. Няма доказателства, че животните изпитват чувства. Емоцията е психическа реакция спрямо обграждащата ни среда. Много интензивно състояние на възбуда, временно и краткотрайно.
    Съскането на котката - страх - първична емоция.
    Махането с опашка на кучето - радост - първична емоция.
    Съветвам те наистина да проучиш въпроса, преди да спориш за глупости.

Инстинкт и емоция са различни неща, а махането с опашка на кучето не винаги е "радост"... даже почти никога...

Супер фен Аватара на socareless
    laydi-ty e prava,nz shto sporish kato ochevidno ne si se zapoznal s vyprosa, ama spor da ima tva e vajnoto

Супер фен Аватара на tireheb
    лол, антраксе, някой си е отделил от времето, за да ти покаже колко лишени от смисъл са съжденията ти ли

Град
    Варна
    Инстинкт и емоция са различни неща, а махането с опашка на кучето не винаги е "радост"... даже почти никога...
    Инстинкт, емоция и чувство са различни неща. Това, че ги използваш като синоними само показва колко малко разбираш тази част от психологията. Затова ми е непонятно защо се опитваш да се аргументираш с помощта на тази наука

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си