- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Дядо Добри
Кораба и той не знае какво иска да каже, ма е като радио точка, важно е да мели нещо там, да дрънка, дори и да са пълните простотии ;с
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Според мен, пък, мотивите са без значение, когато резултатът не струва... Уверявам те, че мотивите на атентаторите от 11-ти септември са същите като тези на дядо Добри... Те вярват, че правят добро.
Все едно е... Защо ще станеш терорист? Нали Бог те учи като те ударят по едната буза, ти да обърнеш и другата? Къде са ти ценностите, че да избиваш невинни/в известна степен/?
За сваления Боинг, съм по-склонен да вярвам, че са го свалили американците... Няма защо сепаратистите да си вкарват такъв автогол...
Темата и без друго е разводнена, та: защо емоциите да са недостатък на психиката?! Имаше такова мнение; за мен обаче е супер безпочвено.
Защото ни карат да правим ирационални неща, с които по някога си вредим.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Питайте кораба е ся ще изпъкне с някоя епична простотия..
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
все пак стигнахте до произхода на вселената
кораб, морал е съществувал доста преди да съществува религията и ще съществува доста след нея...
определено религията не е източника на доброто у човека, тъй като самата тя е направена от човек => доброто е плод на човешкия разум
вярата в бок не ни е паднала от небето, а също е начин за обяснение на света, тъй като човек има потребността да си обяснява всичко, това му дава сигурност и смисъл в живота
религията е толкова примамлива, защото дава готови отговори на всичко(за разлика от науката, която си служи с методология и доказателства), но с оглед напредъка на науката е много наивно да вярваш в някви измислици и духчета написани от хора,чиито знания за света и вселената са били крайно ограничени
науката ти дава непосредствени доказателства за нещата, ти сам си избираш дали да вярваш на това, което ти се представя пред очите или на някви текстове, на които им липсва каквото и да било логика и емпирика....
Dr. Gregory House
И това, че отказвам да одера живо животно е ирационално действие, което е в моя вреда?
И това не е емоция, това е морал, разбиране, убеждение. Които се оформят следствие на рационалния разум, а не на първичното чувство. Емоция, чувство би било насладата от дрането на животното.
Аргументите ти са като изсмукани от пръстите. Но щом ти дават удовлетвореност, няма проблем. Отричай емоциите.
Но я ми обясни, ако считаш емоцията за недостатък на психиката, то смяташ ли, че животните, които обикновено действат първично в защита на собствения си интерес, са лишени от емоция? Постъпват ли те ирационално, в своя вреда?
всички сте облъчени![]()
Не ми дават удовлетвореност, защото и аз имам този недостатък...
Да, няма доказателства, че животните имат емоции.
Грешиш. Няма доказателства, че животните изпитват чувства. Емоцията е психическа реакция спрямо обграждащата ни среда. Много интензивно състояние на възбуда, временно и краткотрайно.
Съскането на котката - страх - първична емоция.
Махането с опашка на кучето - радост - първична емоция.
Съветвам те наистина да проучиш въпроса, преди да спориш за глупости.
Инстинкт и емоция са различни неща, а махането с опашка на кучето не винаги е "радост"... даже почти никога...
laydi-ty e prava,nz shto sporish kato ochevidno ne si se zapoznal s vyprosa, ama spor da ima tva e vajnoto
лол, антраксе, някой си е отделил от времето, за да ти покаже колко лишени от смисъл са съжденията ти ли