- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Дядо Добри
Търсиш под вола теле. Атеизмът НЕ прави хората нечовеци, бездушни, дебелооки и половинки хора. Той просто е течение, чиито последователи отказват да приема и повярват в господ и съществуването му. Ние сме повече хора, които вярват в онова, което може да се види и пипне. Ние ИМАМЕ ценностна система, при това същата като твоята - само с разликата че отказваме да се страхуваме от несъществуващи неща. Вярващите са наричали огъня дар от господ, ние вярваме, че огъня си го правиш сам, не господ се е потил часове наред, за да ти го достави.
Предпочитам да не ме слагаш в една категория с теб, някой ще реши, че не съм много умен, защото само стоял на Течение би написал такава глупост.
Аз не отказвам да повярвам, а само не вярвам, остава да има последователи на дишащите кислород, защото да си нормален означава да проповядваш нещо си.
Ама кога господ ни е правил огъня като от сам врем всичко сами си правим и си понасяме последствията?
И на колко години си, че така твърдо се определяш като атеист?
Добре, кажи ми, ако един човек не вярва абсолютно в нищо, за него какъв ще е проблема да убие човек? За какво ще спазва даден морал, щом за него важно е само собственото си благополучие?
Ама кога господ ни е правил огъня като от сам врем всичко сами си правим и си понасяме последствията?
И на колко години си, че така твърдо се определяш като атеист?
Добре, кажи ми, ако един човек не вярва абсолютно в нищо, за него какъв ще е проблема да убие човек? За какво ще спазва даден морал, щом за него важно е само собственото си благополучие?
да, кръстоносните походи са били като цирк балкански
n00bs
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
е как. нали кръста срещу месеца... християнство вс ислям..
иначе въобще не ми пука, че заради религията убивали... и без нея и с нея щеше да е същото или ПО-ЗЛЕ.. само знам, че тя е доказателството, че има неразбрани сили за човечеството, които направляват света. и недей да отричаш.. ако не беше тя, сега щеше да сме Турция...
И църквата днес не е средновековието.. трябва да взимаме пример, да пазим ценностите й заедно с нашето образование, за да не се потдаваме на използвачи
Някой, ще му обясни ли на лабилния, че Ватикана е мафия, а всичките кардинали,свещеници и прочие в тази "институция", са хора с толкова власт и сила, колкото той не може и да си представи в жалкия живот, който води.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
За първото ; прочети за илюминатите олигофрен.. Религията отрича всичко друго, което не е тя, за това и са черните векове през които учените са били обявени за еретици и избивани. Науката обяснява рационално какво се е случило/случва или ще се случи и така църквата губи контрола си над масите /а религиите са създадени с цел контрол над масите / за това религията отхвърля науката и я обявява за ерес, а учените за еретици и сектанти.
За второто; Разлагаш се.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.