момче съм, на 25 години. Докато бях студент се запознах с една колежка, която просто не мога да забравя. Нещата между нас не се получиха поради една или друга причина. Ние завършихме още преди две години, в различни градове сме. В момента аз работя хубава работа, може да се каже престижна. Проблемът е, че не мога да си намеря приятелка, а и няма момиче, към което да изпитвам това, което към колежката ми. Просто не мога да я забравя. Имам чувството, че човек, ако не си намери половинката докато е ученик или студент, после е много трудно, човек застарява, годините минават и нищо не става. С въпросната колежка не поддържам никаква връзка от година и половина, махнал съм я от приятелите във фб. Нямам никакви надежди, че може нещо да се получи между нас, щом още тогава не се е получило. Тя е труден характер и е много емоционална, много интровертна. Но е единственото момиче, което съм обичал истински. Връзката с нея би била много тежка и кой знае колко би издържала, но просто ми минават всякакви мисли през главата - трябва да си намеря приятелка, годините минават. Мои връстнички се ожениха дори, аз едно гадже не мога да хвана. Сексът също е важен и ми липсва. В работата ми няма симпатични жени или такива, които да харесвам. Вие какво ще ме посъветвате?
Според мен мислиш за така наречената първа любов след няколко години, просто защото не си срещнал някоя друга, която да те спечели.Като не си намерил нещо по-добро в последните 2години, правиш сравнения със старото гадже и я идеализираш, но всъщност това не означава, че е перфектната за теб, особено щом веднъж не се е получило.
Първата любов винаги си остава специална, но не и единствена. Според мен трябва да продължиш да търсиш някоя, с която ще ти е леко и приятно.
Това, че другите са си намерили половинки не означава, че ти непременно трябва да имаш, за да си като тях. Любовта не е състезание. Когато му дойде времето ще се случи.
Не се връщай назад в миналото. Ако е трябвало до се случи с нея е щяло да стане през тези 4 години, в които сте били в един университет. Сега гледай напред.