- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- За вегетарианството
Не, няма да спорим кой е 'за', кой 'против', а за това до колко правилни или не, или.. реални са аргументите, които всеки дава. До сега не се е намерил някой (освен този, заради който правя темата), който да ме убеди и да ми даде сериозни аргументи защо аз трябва да ям месо. Кучешките зъби, 'човека е хищник', 'на мене не ми достига тоя и оня витамин', 'не можеш да живееш без мръвка' и т.н. други шитни, за мен не са аргументи, а оправдания, но както и да е.
Въпросния човек, с който спорех ми излезе със следните аргументи: "Кокошките (както и останалите животни, които ядете) съществуват само защото ние съществуваме и ако не ги ядем, няма и да ги произвеждаме, следователно ще станат изчезващ вид и в един момент съвсем няма да ги има, така че ако обичаш животните, трябва да ги ядеш!" или някаква такава тъмня, върху която се замислих и на която не можех да отговоря и се почувствах тъпа. И все пак мисля, че не е прав. Та?
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Ако за теб хиляди години развитие на човека базирано върху храненето с месо не са аргумент, това че ще спрат да се отглеждат пилета ти е най-малкия проблем.
4XCOKИ
fakta che e zalojeno v choveshkata priroda i e 1 vid protivoestestveno trqbva da e dostauchen...
za mene e po-nepravilno da vyrvim sreshtu prirodata si ot kolkoto nemoralno e da ubivash jivotni s cel ocelqvaneto si...
pa i e vkysno;D
Това са глупости, диви кокошки живеят и оцеляват от хиляди години в Индия и Индонезия, както и в други части на Азия.
Не е задължително да държиш в завод за кълцане едно застрашено от изчезване животно, за да го запазиш като вид, това е заблуждение, граничещо с малоумщината, което кара месоядните да се чувстват по-добре и да се самозалъгват.
Чухте ли новата мода? Вече няма да пием вода, защото това е нещо, случвало се преди хиляди години и вече е демоде!
Ако бях хищно животно, нямаше да имам нищо против да похапвам месо, защото това щеше да е заложено в организма ми.
В случая обаче не е, човекът е плодоядно, тръгнало срещу природата си през последния ледников период.
Растенията не могат да оцеляват без някой да ги яде и да разнася семената им.
Иначе бих минал на слънчева енергия, ако можех :с
животновъдството ще изчезне - от там освен месо, няма да има вълна, мляко, кожи, синтетика, килими и квото се ситиш - а от там няма да има земеделие -тоест няма а се произвеждат органични торове - няма да се тори , ще фалира зеленчуковия сектор - няма да ядеш зеле- ще се самоизядем.
може да има и алтернативи нз
колко яко е да отгледаш от малко едно зайче
и да се привържеш към него
да си играеш
с него
и накрая
да се се наядеш
ПС щрудел... ах какво намирам като напиша щрудел в гоогал изображения на латинициа! :Д
4XCOKИ
4XCOKИ
хах, на растителна основа ли?
знаеш ли българското земеделие в кво състояние и недостиг на органика е днес заради липсващото ни животновъдство? и в колко неща се използва тва?
Като цяло от животновъдството се изхранват милиони хора. Изчезне ли консумацията на месо , не хляб ще има, европейци няма да съществуват.
а знаеш ли колко развита трябва да е икономиката, за да изхранваш толко много животни, които после да убиеш?
4XCOKИ
4XCOKИ
ще се уточниш ли?
О, санкто симплицито, ма.
http://www.dar-center.com/article/?article=1481