.
Отговор в тема
Страница 1 от 21 1234511 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 509
    Мега фен
    Град
    <3

За вегетарианството

Не, няма да спорим кой е 'за', кой 'против', а за това до колко правилни или не, или.. реални са аргументите, които всеки дава. До сега не се е намерил някой (освен този, заради който правя темата), който да ме убеди и да ми даде сериозни аргументи защо аз трябва да ям месо. Кучешките зъби, 'човека е хищник', 'на мене не ми достига тоя и оня витамин', 'не можеш да живееш без мръвка' и т.н. други шитни, за мен не са аргументи, а оправдания, но както и да е.
    Въпросния човек, с който спорех ми излезе със следните аргументи: "Кокошките (както и останалите животни, които ядете) съществуват само защото ние съществуваме и ако не ги ядем, няма и да ги произвеждаме, следователно ще станат изчезващ вид и в един момент съвсем няма да ги има, така че ако обичаш животните, трябва да ги ядеш!" или някаква такава тъмня, върху която се замислих и на която не можех да отговоря и се почувствах тъпа. И все пак мисля, че не е прав. Та?
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен
    Ако за теб хиляди години развитие на човека базирано върху храненето с месо не са аргумент, това че ще спрат да се отглеждат пилета ти е най-малкия проблем.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Ако за теб хиляди години развитие на човека базирано върху храненето с месо не са аргумент
    йъп *отбелязва си го като неаргумент в пещерата, в която живее, защото живее все още в каменната ера и трябва да се съобразява с неща, които са се случили преди хиляди години*
    4XCOKИ

Супер фен Аватара на socareless
    fakta che e zalojeno v choveshkata priroda i e 1 vid protivoestestveno trqbva da e dostauchen...
    za mene e po-nepravilno da vyrvim sreshtu prirodata si ot kolkoto nemoralno e da ubivash jivotni s cel ocelqvaneto si...
    pa i e vkysno;D

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    "Кокошките (както и останалите животни, които ядете) съществуват само защото ние съществуваме и ако не ги ядем, няма и да ги произвеждаме, следователно ще станат изчезващ вид и в един момент съвсем няма да ги има, така че ако обичаш животните, трябва да ги ядеш!" или някаква такава тъмня, върху която се замислих и на която не можех да отговоря и се почувствах тъпа. И все пак мисля, че не е прав. Та?
    Това са глупости, диви кокошки живеят и оцеляват от хиляди години в Индия и Индонезия, както и в други части на Азия.
    Не е задължително да държиш в завод за кълцане едно застрашено от изчезване животно, за да го запазиш като вид, това е заблуждение, граничещо с малоумщината, което кара месоядните да се чувстват по-добре и да се самозалъгват.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от socareless Виж мнението
    za mene e po-nepravilno da vyrvim sreshtu prirodata si ot kolkoto nemoralno e da ubivash jivotni s cel ocelqvaneto si...
    Сам си отговори на въпроса какво означава да вървиш срещу природата.

Мега фен
    йъп *отбелязва си го като неаргумент в пещерата, в която живее, защото живее все още в каменната ера и трябва да се съобразява с неща, които са се случили преди хиляди години*
    Абсолютно. Понеже твоя род рано се е очовечил и прародителите ти са спрели да консумират месо веднага след каменната ера.

И ако аргумента ти срещу яденето на месо е смъртта на животни, то не трябва ли да спреш да хапваш и растения, щото нали и те умират?

Мега фен Аватара на an7raks
    Чухте ли новата мода? Вече няма да пием вода, защото това е нещо, случвало се преди хиляди години и вече е демоде!

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    И ако аргумента ти срещу яденето на месо е смъртта на животни, то не трябва ли да спреш да хапваш и растения, щото нали и те умират?
    Ако бях хищно животно, нямаше да имам нищо против да похапвам месо, защото това щеше да е заложено в организма ми.
    В случая обаче не е, човекът е плодоядно, тръгнало срещу природата си през последния ледников период.
    Растенията не могат да оцеляват без някой да ги яде и да разнася семената им.
    Иначе бих минал на слънчева енергия, ако можех :с

животновъдството ще изчезне - от там освен месо, няма да има вълна, мляко, кожи, синтетика, килими и квото се ситиш - а от там няма да има земеделие -тоест няма а се произвеждат органични торове - няма да се тори , ще фалира зеленчуковия сектор - няма да ядеш зеле- ще се самоизядем.

може да има и алтернативи нз
    колко яко е да отгледаш от малко едно зайче
    и да се привържеш към него
    да си играеш
    с него
    и накрая
    да се се наядеш

ПС щрудел... ах какво намирам като напиша щрудел в гоогал изображения на латинициа! :Д

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Това са глупости, диви кокошки живеят и оцеляват от хиляди години в Индия и Индонезия, както и в други части на Азия.
    Не е задължително да държиш в завод за кълцане едно застрашено от изчезване животно, за да го запазиш като вид, това е заблуждение, граничещо с малоумщината, което кара месоядните да се чувстват по-добре и да се самозалъгват.
    Мерси. ^^
    4XCOKИ

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    тоест няма а се произвеждат органични торове - няма да се тори , ще фалира зеленчуковия сектор - няма да ядеш зеле- ще се самоизядем.
    защото такова животно като изкуствен тор не съществува

Искаш ли да ти взривя апартамента точно с изкуствена тор?

Мега фен
    Град
    <3
    животновъдството ще изчезне - от там освен месо, няма да има вълна, мляко, кожи, синтетика, килими и квото се ситиш
    то пък щото сега всичките ни дрехи, килими и т.н. се правят от естествени кожи/вълна..

Колкото до торовете.. Имам котка, която ака всеки ден. Сигурна съм, че това би било полезно за еволюцията.
    4XCOKИ

anonymous895156
    Guest
    животновъдството ще изчезне - от там освен месо, няма да има вълна, мляко, кожи, синтетика, килими и квото се ситиш
    а, и тва първото издиша напълно като теза
    има ли търсене на мляко, ще има и крави, които да се доят, просто никой няма да купува телешко

хах, на растителна основа ли?
    знаеш ли българското земеделие в кво състояние и недостиг на органика е днес заради липсващото ни животновъдство? и в колко неща се използва тва?
    Като цяло от животновъдството се изхранват милиони хора. Изчезне ли консумацията на месо , не хляб ще има, европейци няма да съществуват.

то пък щото сега всичките ни дрехи, килими и т.н. се правят от естествени кожи/вълна..

Колкото до торовете.. Имам котка, която ака всеки ден. Сигурна съм, че това би било полезно за еволюцията.
    в почти всичко има животно, дори в спиралата ти за грим и парфюмът ти. всъщност и петрола е от умрели организми съставен.

Вече си представям как до контейнера за стъкло се мъдри един за котешко ако и как всеки изхвърля котешкото си ако само там... Идилия... Досещам се и колко доходоносно би било да се разкарва още един камион...

Мега фен
    Град
    <3
    а знаеш ли колко развита трябва да е икономиката, за да изхранваш толко много животни, които после да убиеш?
    4XCOKИ

а, и тва първото издиша напълно като теза
    има ли търсене на мляко, ще има и крави, които да се доят, просто никой няма да купува телешко
    оок

а знаеш ли колко развита трябва да е икономиката, за да изхранваш толко много животни, които после да убиеш?
    Колко? До сега винаги така е било... Какво развитие се иска за да пускаш животните на паша и после да ги колиш?

Мега фен
    Град
    <3
    в почти всичко има животно, дори в спиралата ти за грим и парфюмът ти. всъщност и петрола е от умрели организми съставен.
    Сигурно и клавиатурата ми е направена от слонска кост и птичи човки.
    4XCOKИ

anonymous895156
    Guest
    хах, на растителна основа ли?
    знаеш ли българското земеделие в кво състояние и недостиг на органика е днес заради липсващото ни животновъдство? и в колко неща се използва тва?
    ще се уточниш ли?

Като цяло от животновъдството се изхранват милиони хора. Изчезне ли консумацията на месо , не хляб ще има, европейци няма да съществуват.
    О, санкто симплицито, ма.
    http://www.dar-center.com/article/?article=1481

знам че двата сектора са взаимно свързани и че днес и двата по равно са в окаяно състояние.

"Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония"

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си