- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Смисъла на живота. - Тук ще окриете отговори на всичките си въпроси
От живота няма никакъв смисъл ако не е вечен. Живота е много разнообразен.. земния живот е сън! В съня не можеш да осъзнаеш че сънуваш. Ще наричам земния живот земен сън. Разликата между нормалния и земния сън е че ти можеш да избереш на кое място да се събудиш. Можеш да се събудиш само в рая или ада. Как може да вярвате че Бог не съществува? Бог и дявола са като кислорода и въглеродния диоксид. Хората вдишват кислород и издишват въглероден диоксид, растенията правят обратното. Работата е там че не може да има само хора или само растения защото ако има само растения няма да има кислород, и ако няма хора то няма да има и въглероден диоксид. Същото е при мъжа и жената. Трябва да има и мъже и жени защото без мъж или без жена няма как да има повече деца и идва краят. Още един пример е положителното и отрицателно електричество. Един уред не може да работи само с положителна енергия нито пък само с отрицателна енергия. На човек му е дадено от всичко по две. Две очи, два крака, две ръце.. но само едно сърце за да намери другото. Любовта е най-прекрасното чувство което идва от Бог. Любовта е духовно чувство а не земно, и всеки който обича земните чувства като да имаш много пари и така нататък той не може да почувства любовта. Това е отговора на въпроса защо не можете да обичате. А дявола идва по друг начин. Той е като сянката, тъмнината. Тъмнината не е толкова силна колкото светлината. Вие знаете че където има светлина там просто е невъзможно да има тъмнина. Ние можем да запалим светлината в нас чрез молитва, и да я поддържаме да гори чрез постоянни молитви! Но без светлината тук автоматично идва тъмнината.
Да поговорим за България, сигурно се питате защо сме в криза? И на този въпрос имам отговора. Ние дължим всичко на Васил Левски! Васил Левски е свързан със символа на лъва, и ние трябва да пазим този символ! Но вземете банкнота от 20 лева и вижте на задната страна един лъв с забито острие в гърба. Все едно да забием острие в снимката на Васил Левски? Лично аз носих 2 банкноти от 20 лева и отидох на зъболекар, и по едно време започнах страшно много да се притеснявам от зъболекаря че може да ми стане нещо а аз по принцип не се притеснявам от нищо и не ме е страх от нищо, почнах да повръщам непрекъснато и в крайна сметка не успях да си оправя зъбите. Това не е случайно, това стана заради банкнотите които носех в мен! Тези банкноти са пълни с негативна енергия която минава през нас и така не ни върви като народ. Да търгуваме с банкноти от 20 лева в България е все едно да търгуваме с монети с образа на Юда в царството на Исус Христос. Но и в банкнотата от 2 лева има нещо негативно което забелязах. Най-долу от дясно на банкнотата има 18 малки лъвчета. 18 е число съставено от три шестици. Това е номера на звяра 666. 6+6+6=18, на 18 години ставаме пълнолетни между другото. Това е възрастта в която стават много самоубийства. За звяра може да прочетете повече в Google.
Плътта е смъртна но духът е безсмъртен. Където е съдено да бъде духът ни, той ще е там за винаги! В духовността времето не съществува и духът разбира неща които плътта ни не може да разбере. Каквото няма начало то няма и край. Може Бог никой да не го е създал, той може да е нямал начало и може винаги да е съществувал! Това не можете да си го обясните нали? Как може нещо да няма начало? Както казах в духовния свят "времето" не съществува и плътта не може да разбере какво е нещо без начало, или Бог не ни е дал да знаем! Бедните ще стават все по-бедни а богатите все по-богати. Това са думи на самия Исус Христос!
Знайте че няма по хубаво нещо от любовта. Земния живот е много ценен и да изпитате истинската любов на земята е много хубаво нещо. Любовта е едно от божиите чувства! Вие пращате песни на приятели с цел да ги накарате да чувстват това което и вие чувствате докато слушате някоя песен. Така и Бог ни праща любовта. За да ни накара да се чувстваме както той се чувства. Не всичките ви приятели ще харесат песните които вие слушате. Също така не всички хора ще харесат божията любов.
Земния живот е толкова ценен че не може просто ей така да го изживеете. В трудни моменти ние се молим със сълзи и си казваме "защо"? Когато пак дойдат хубавите моменти ние забравяме Бог и вече не се молим. За това Бог допуска страданията.
Отне ми цял час да напиша това. Ако имате въпроси питайте, почти за всичко имам отговор. Много от нещата за които ви говоря съм ги научил от личен опит. Не зависимо дали вярвате в Бог или не, това се отнася и за вас.
Последно редактирано от FemaleEyes : 07-28-2014 на 02:21
Имаш някакви познания, но повечето при теб е религия. НЕ може да ми говориш за "светлината на вярата" и че "там където има светлина, тъмнината липсва" а същевременно някакви символи да ти действат толкова силно. Има един друг такъв потребител тук, който получава атаки на сън и не знам си какво още, с него ще сте си лика прилика.
https://www.youtube.com/watch?v=A4TQ...ature=youtu.be
Цъкни на този клип и отиди на 1:35.
Понеже видях шапката ти на Monster на снимката реших да ти разкрия скритата символика. Това обяснява и защо Monster е толкова популярен. Не само енергийни напитки ами и спонсори на състезания с коли, дори и тениски!
Коментарът ти го приемам като лична обида и няма да се хабя много. Големият християнин иначе, говори ми за Бог, ама стои срещу Израел, ай със здраве
И да, духовните неща влиаят, но не и когато знаеш в какво вярваш. И особено когато са някакви измислени символи, които си ги смучеш от пръстите и се самонавиваш, че заради тях нещо ти става.
Човек, знаеш ли как се паля като видя подобен коментар? Не говоря срещу Израел! Просто казвам че тероризма който се е родил в Израел е заради звездата на Давид която е ВЪРХУ самото знаме. Това е все едно да сложиш петолъчка върху знамето. Духовните неща влияят дори и да нямаш вяра. Те са решили че знамето трябва да изглежда така. Те може и да не знаят значението на звездата на Давид но все пак да са я сложили върху знамето. И виж как малко след приемането на новото знаме на Израел започна здрав тероризъм. Казват че Израел е бащата на тероризма. Ти като не вярваш не пиши. Събери 2+2 и ще разбереш че Израел предава Бог. Хората там не носят кръст а звезди на Давид. А звездата на Давид символизира пирамидата с 1 око масон(антихриста), ти май тези неща не ги знаеш? Тогава кво ми пишеш тука?
Последно редактирано от FemaleEyes : 07-29-2014 на 02:27
Стринга ще да е това.
Лично аз не обръщам такова внимание на символите в дадено лого. Числото 3 е до толкова манипулиращо, до колкото мозъкът на човек е склонен да повярва на една лъжа, ако преди нея е чул две истини. Тоест на третия път човек се доверява. А колкото до знакът на Монстър - не знам дали има нещо общо с тази писменост от клипа или просто изобразява следа оставена от ноктите на някакво чудовище .. Аз не консумирам такива напитки. Нося логото им единствено, защото се занимавам с кросови мотори и планинско колоездене и те са основен спонсор на тези мероприятия. Ако логото им беше друго щях да нося него без да се замислям.
Между другото какво ще кажеш за символа наречен свастика http://gifakt.ru/wp-content/uploads/...sva_nebesa.jpg ? Всички го свързват с Хитлер, но той го е взел от индийската култура, в която този знак не само, че не се свързва с расизъм и смърт, ами е използван за здраве, плодородие и други добродетели. Просто в нашата европейска култура този знак е натоварен с отрицателни емоции и човека го асоциира по този начин.
Всичко е въпрос на самовнушение.
Последно редактирано от defender : 07-29-2014 на 09:46
Дифендъре, ти да не би да не си съгласен с автора ;о ? Нещо намирисва тук
това, което си направил тук, е просто насосване против човеците, защото се явяваш като измислител/разпространител на злини, целта на вярата е да се освещава, докато измислянето/разпространяването на проклетия е обратното на вярата, сиреч неправда, всеки достатъчно изобретателен човек може да измисли какви ли не въртели и усуквания в ущърб на човечеството представяйки математическа и всякаква друга връзка/свързаност, ако трябва да се безпокоим за числата и символиката според представената от теб гледна точка и да се пазим от тези неща, тогава сигурно въобще не трябва да действуваме и да се движим, иначе едва ли не със сигурност ще си навлечем проклятие, Бог създаде този свят като рай, а именно мъдри човеци впоследствие го превърнаха в ад чрез подобно високоумстване, не че идеята е всички гербове, символи, и пр. да бъдат доказани като дадени от Бога, но целта във вярата е просто да се работи за спасение на човечеството в истинския Господ Бог без да ставаме дребнави като промисляме за гербовете, символите, символиката на числата, и т.н., именно Бог създаде този свят като място където потребителите(човеците) да живеят добре, а това че някакви си мъдри, окултни и идолопоклоннически човеци впоследствие са поставили етикети на много от Божиите творения, не означава че те са имали/имат някакви права над тях (за) да ги оскверняват(превръщат в проклети), ето защо бе казано и написано:
"Зная и уверен съм в Господа Исуса, че нищо не е само по себе си нечисто; с това изключение, че за този, който счита нещо за нечисто, нему е нечисто. Защото, ако брат ти се оскърби поради това, което ядеш, ти вече не ходиш по любов. С яденето си не погубвай онзи, за когото е умрял Христос. Прочее, да се не хули това, което вие считате за добро, Защото Божието царство не е ядене и пиене, но правда, мир и радост в Светия Дух. Понеже, който така служи на Христа, бива угоден на Бога и одобрен от човеците. И тъй, нека търсим това, което служи за мир и за взаимно назидание. Заради ядене недей съсипва Божията работа. Всичко наистина е чисто; но е зло за човека, който с яденето си причинява съблазън." Римляни 14: 14-20,
"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго. Всичко, що се продава на месарницата, яжте без да изпитвате за него заради съвестта си; защото "Господна е земята и всичко що има в нея". Ако някой от невярващите ви покани на угощение, и вие желаете да отидете, яжте каквото сложат пред вас, без да изпитвате за него заради съвестта си. Но, ако някой ви рече: Това е било принесено в жертва, не яжте, заради тогова, който ви е известил, и заради съвестта, - съвест, казвам, не твоята, но на другия; (понеже, защо да се съди моята свобода от друга съвест? Ако аз с благодарение Богу участвувам в яденето, защо да ме злословят за онова, за което благодаря?)" 1 Коринтяни 10: 24-30,
"А Духът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата, и ще слушат измамителни духове и бесовски учения, чрез лицемерието на човеци, които лъжат, чиято съвест е прегоряла, които запрещават жененето и заповядват въздържание от ястия, които Бог създаде, за да се употребяват с благодарение от ония, които вярват и разбират истината. Защото всяко нещо, създадено от Бога, е добро, и нищо не е за отхвърляне, ако се приема с благодарение; понеже се освещава чрез Божието слово и молитва. В това като съветваш братята, ще бъдеш добър служител Исус Христов, хранен с думите на вярата и доброто учение, което си следвал до сега. А отхвърляй скверните и бабешките басни и обучавай себе си в благочестие. Защото телесното обучение е за малко полезно; а благочестието е за всичко полезно, понеже има обещанието и за сегашния и за бъдещия живот. Това слово е вярно и заслужава приемане; понеже за това се трудим и се подвизаваме, защото се надяваме на живия Бог, Който е Спасител на всичките човеци, а най-вече на вярващите. Това заръчвай и учи." 1 Тимотей 4: 1-11
Последно редактирано от npp : 07-29-2014 на 10:54
Относно знака на Хитлер, зависи какъв човек ползва символа не мислиш ли? Ако някой християнин ползва петолъчка може да го нападнат лоши неща. Както и ако сатанист използва кръст може също да му се случи нещо лошо. Хитлер се е занимавал с черна магия. Не мога да ти обясня но дано разбираш. Четох и че петолъчката е използвана да сбъдва желания и да лекува рани. Но зависи какъв човек я използва.
Всичко духовно е част от Бог. И твоята душа идва от Бог! Сега ще ти дам пример, ти можеш да си създадеш въображаем приятел и да му дадеш име и характер. И той е част от теб, така и ние сме част от Бог. Плътта не е от Бог но духът е! Разбираш ли ме какво искам да кажа с това? Душата ти е малка частица от Бог.
въображаемия приятел е лъжа, създаване на лъжлива реалност, искаш да кажеш, че ние сме лъжлива реалност създадена от Бог, т.е. Бог ни е сътворил на базата на лъжа, то така излиза че твоя бог си е същински дявол.
Как плътта да не е от Бог, не си ли чел Битие, нали Бог създава вселената и водата, земята, небето , телата и животните и т.н.
Последно редактирано от defender : 07-29-2014 на 16:15
Плътта умира, духът не умира. Защото Бог не е от плът и кръв а той е дух. Аз вярвам в това че няма други богове. Вярвам и в това че "Бог" е името на нашия създател и че хората са измислили думата "богове". Все едно Бог да се казва Иван и хората да се отнасят към останалите богове с Ивановци.
Вярно, може да има рай и ад... ама може и да няма... защо да не си живея като за последно, пък, ако случайно има продължение, берекет?
Ами именно. Свастиката е просто две пречупени чертички една върху друга, петолъчката е просто една звезда, кръста са просто две пресичащи се чертички.. В самия знак няма никаква символика, докато човек не си внуши, че има. Полумесеца и звездата какво са? Две небесни тела изобразени върху парче плат. Но човека ги е натоварил с религиозно значение и ги свързва с Ислям. Но реално като видиш вечер месечината за какво се сещаш първо? За религия или за небесно тяло?
Черните магии, както и останалите подобни психо-похвати се основават единствено и само на самовнушението. Казват ти, че черната котка носи нещастие и това се предава от уста на уста. Виждаш черна котка и си внушаваш, че ще се случи нещо лошо - и то се случва, но не заради котката, а заради това, че си си внушил, че ще се случи. Ако не знаеше символиката нямаше да си го помислиш и съответно нямаше да се случи.
Не е важно какъв човек ползва символа, а какви мисли влага в него. Съответно дори да нося петолъчка или полумесец, въпреки че съм Християнин, не би ми се случило нищо лошо, освен ако не си самовнуша, че ще ми се случи.