.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Hybrid View

Фен
    Град
    Bulgarian Shumen

Препоръки за книга на английски

Здравейте,

Мисля да си взема някаква книга на английски, за да си подобря езика. Разбирам всекидневни изрази, гледам клипчета в youtube без особени проблеми, но досега книга на английски. Бихте ли ми препоръчали книга от сорта на приключенски роман, която да е написана на по-достъпен език-да не се налага всяко изречение да гледам речника , и в същото време да е интересна.

Мега фен
    btw идеята като учиш чужд език е да имаш достатъчно голям запас от думи, че да можеш да стигнеш до значението на новите, с които се сблъскваш, единствено базирайки се на контекста, в който са употребени. Т.е. целта е да придобиеш някакъв усет за езика, не да зазубряш превода на всяка дума.

момче си, предполагам играеш игри. Думичките noob, flamer, spammer и прочие можеш ли да ми ги преведеш на български ? Бас хващам, че няма да ти се получи, но въпреки това знаеш какво значат и как да ги ползваш ;] Това имам предвид

Извинявам се за нетърсения съвет

Повече от фен
    Град
    Sofiq
    Принципно Стивън Кинг е готин автор ако тепърва почваш с четенето на английски - не използва особено сложни думи, има дълги и къси романи, дори разкази.

Ако искаш нещо по-сложно, горещо препоръчвам The Great Gatsby на F. Scott Fitzgerald, Discworld поредицата на Terry Pratchett и Catch-22 на Joseph Heller.

Определено старата английска литература ще ти е от полза ..
    Jane Eyre , The Scarlet letter, Pride and prejudice, Great expectations.. Има доста голям набор от думички, които може да научиш

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си