- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 28
Хич не ме стимулират да ги пия :Д
Липсва ми протеинът с вкус на ягода и ванилия, усещам как ще поръчаме пак, ама тоя пък директно кило.
Колко е готино да съм млада, вълнуваща се и... готина. :Д
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Охх, пак ми е отпаднало, тъкмо се оправих и пак да се разболея...Голяма излагация ще да е.
Последно редактирано от Lilanda : 02-28-2015 на 22:30
Ебахси шибания грип, то не беше боледуване, повтаряне, че и трети път ме подхвана. Една дума не мога да кажа без да си изкашлям дробовете... Нищо де, не е като да сме във ваканция //oh wait
Аа не ме питай такива въпроси в 2 часа, просто предположих.
ОООХ, 'баси яката вечер, честно. Изпълни ми се душата направо, толкова съм доволна и щастлива, трябва да спра да гледам черногледо на нещата рано сутрин.![]()
току-що наваксах с някакви култови теми за 39-годишната разлика и "не ме обича" и в момента се сцепвам от смях, ахахах, много добре като за лека нощ
пък и ми е спокойно някакво :>
От доста време не съм имала толкова приятен и разпускащ ден. Паркове, патки, обяд, малко почивка, че след това дори и вечеря ми сготви. Напоследък не ни се беше случвало да имаме толква свободно време, което да можем да отделим един на друг, непрекъсвани от никого и нищо. Защо не може да е така, хайде не всеки ден, но поне всяка събота или неделя? Може би някой ден нещата ще се применят в наша полза.
Сега вече, когато главният герой спи, мога да си довърша ученето, на фона на Damien Rice
https://www.youtube.com/watch?v=RMe2n29J4z8![]()
Чувствам се.. Объркана.
И ме боли носа. Как успях да се фрасна така..
Объркана съм, липсва ми, а не съм убедена, че аз му липсвам също.
Това винаги е трудно.
Е, поне съм на работа цял ден и дано ми отвлече вниманието..
Честита баба Марта![]()
Честита баба Марта! Чувствам се добре, въпреки, че все още ми се спи.
Честита Баба Марта и от мен!
Заспах в 3 и станах 7:30 и се чувствам супер, нито ми се спи нито нищо.. Охх днес пак трябва да решавам задачи по гадната геометрия..![]()
Честит празник! Малко ми е скучно
Честит празник на всички.
Който не му се четат романи да не чете!
Попринцип не работя върху осъзнатото сънуване.Аз си обяснявам осъзнатото сънуване така.Доказано е че когато човек спи мозъка му работи на пълни обороти с почти всички свои дялове.През третата фаза на съня т.нар. РЕМ или бързо въртене на очите,която е същинската фаза на сънуване,може да е по няколко пъти на нощ и трае по около няколко минути мозъкът ни има нужда от двойно повече кръв отколкото в будно състояние.През цялото време на съня обаче въпреки че мозъка ни работи на пълна пара е изключен предният му дял,който отговаря за логиката и логическото ни мислене.Именно способността ни да събудим подсъзнателно този ни дял без в същото време да се събудим според мен е ключа на бараката.Друг е въпроса колко полезно и здравословно е това имайки предвид,че още никой учен не е дал напълно ясен и конкретен отговор на въпроса:"Какво всъщност представляват сънищата ни?" Това е малко като въпроса за пирамидите.Започва се от това че са просто изкривени интерпретации на случилото се през деня та се стига до това,че са наше допълнително сетиво.В смисъл,че ако можем да ги четем правилно сред тях има и доста пророчески и ние постоянно можем да виждаме бъдещето си чрез тях,ако разбираме правилно знаците им.
На мен ми станаха интересни откакто веднъж майка ми каза че някаква нейна колежка е проверявала в съновника какво значат знаците от съня и.Според мен тези съновници могат само да ти помогнат,но не и да ти разтълкуват сънищата тъй като трябва да се следят и чувствата и усещанията,както и интуицията,защото един и същ предмет може да значи за различните хора различно.Например да речем кучето.Кучето е приятел,но пък в същото време мен ме е страх от кучета.Сега започнах малко по малко да им обръщам внимание от преди.
Та както казах не се и опитвам,защото ме е страх че не ни е позната баш природата на сънищата.Страх ме е да не изгубя някоя дадена ми непозната способност или да не си самопричиня някое псхично заболяване.Все пак това са едни от най-притеснителните заболявания в днешно време.
Иначе знам методи.В книжката Хакери на сънища,която много ми хареса са застъпени много информации и теории за сънищата.Написана е като разказче,но който се интересува от темата му я препоръчвам.Описаните методи за осъзнаването на сънища там са следните:
Да мислиш постоянно за ключа на лампата и в реалността на точно определено време да го включваш и изключваш по няколко пъти.Това действие ще вкара и в съня ти този навик.Успееш ли да стигнеш до момент,в който се опитваш да натиснеш ключа е време за действие.Ако го натиснеш и лампата не се влияе значи си в сън.
Друг вариант е преди заспиване да си спомняш разни сънища и ако в съня забележиш,че нещата се повтарят може да се сетиш че си в сън.Важното е да знаеш и че сънищата са като кълба.Те имат краища,които няма как да преминеш.Ако си в един сън без да преминаваш в друг и ходиш само напред достатъчно време ще стигнеш края му.Точката,която не можеш да преминеш.
Третият вариант е като си легнеш да си представяш всяка вечер един коридор с много врати.Когато успееш да го постигнеш трябва да успееш да се накараш да влезеш във вратата напред,защото си жена.Мъжете трябва да се опитват да влязат в някоя от страничните врати.След влизането трябва да започнеш да се опитваш да си представяш някакъв цвят,но задължително един и същ всеки път.Според теориятата в тази книга успееш ли,вече владееш осъзнатото сънуване.Единствено не трябва да изпитваш силни емоции от успеха,защото или ще се събудиш или ще бъдеше пренесена в друг сън или ще се включи някоя друга защита,която вече съм позабравил.
В тази книга дори се стига още по далеч.Там се казва,че ако си достатъчно опитен освен че може да моделираш собственият си сън,може и да задаваш въпроси на хора,да влизаш в техните сънища като през мрежа,да моделираш сънищата на някой по неопитен или изобщо неопитен или да се срещате на пожелани от вас още в реалността места с опитни.Че дори и да манипулираш възприятията на хората в реалността.
Аз както казах съм далеч дори от контролирано сънуване камо ли пък да се мъча да изпробвам всичките тези теории.
Никога не съм успявал да си контролирам съня.Както казах само веднъж съм попадал в осъзнат сън.Ходех по някакъв път напред, напред, напред много време.По едно време стигнах до някакво място,на което улицата продължаваше.Беше вече нощ и в далечината се чуваха лаещи кучета.Обаче сякаш имаше някаква невидима преграда дето ми пречеше да премина.Аз започнах да се чудя защо е така,но все пак започнах да се връщам.В главата ми звучаха безборй въпроси.В един момент си казах нещо от сорта"Абе аз това непрестанно ходене някъде съм го виждал.Къде беше?Къде беше? Ааааа сетих се аз това много пъти съм го сънувал.И каква беше тази преграда там.Няма никаква логика.Това в реалността няма как да го има.Значи отново сънувам." Усетих някаква много силна емоция и си казах: 'Ебаси готиното,значи сега мога да си контролирам съня!" В тоя момент усетих как все едно нещо с всички сила ме задърпа назад.Не исках да се събуждам.Борих се и се хващах както казах по назад за всичко поаднало ми.Обаче се събудих.В някакъв креват в нещо като църква.Не беше в нас,но не му обръщах и внимание и действията се развиваха там.След известно време пак се събудих,но вече в истинският ми креват в истинската ми спалня.
Иначе имам и един сън дето сякаш добре че му обърнах внимание и с известна доза притеснение и да не ме обяви за някакъв шашав го споделих на бившата ми зъболекарка преди ваденето на един зъб пораснал на небцето ми дето бая се колебаех,а избора беше в мен.Тя пък ми каза,че и тя вярва в сънищата и може би затова след ваденето ми каза да ходя през ден в продължение на седмица на профилактичен преглед.Накрая на седмицата стана проблема.Да чукна на дърво за щастие не стана като в съня заради ваденето му да ми се разпадне лицето,но имаше гной,гадна миризма,гаден вкус,антибиотици за пиене около седмица,лекарства слагани в дупката вадене на една от двете допълнителни костички дето не можеха да се покрият и опция за евентуално вадене и на другата ако не се покрие,но слава Богу след още една седмица мъки си станах напълно пълноценен човек.![]()
Ако знаеш,че сънуваш и не се събуждаш ще можеш да контролираш сънищата си.Ако не можеш да ги контролираш значи не знаеш,че сънуваш,а само си мислиш,че е така.
Иначе и аз съм имал разни неосъзнати сънища дето съм пред дилема заради моралните си ценности.Хем знам,че ги нарушавам и ми е бая гадно от това,хем пък в същото врме ми е и готино.И като се събудя в повечето случаи ми е евентаулно гадно и ме държи по 1 някой път и 2 дни,но това не е осъзнаване на съня.![]()
Тука вече си в огромна заблуда.Какво са точно сънищата още със сигурност никой не знае.Знае се обаче едно.Всички хора без изключение сънуваме по няколко пъти в ноща,но често ако не се замислих в първите минути от събуждането си може и да забравим всичко.Е,може впоследствие и от разни детайли в реалността даден сън или част от него да изплува в съзнанието ни.При научен експеримент над хора кой сънува и кой не се е стигнало до следният извод.Всички изследвани хора са сънували всяка нощ.Изключение правел един единствен човек-войник,който в миналото бил раняван много тежко в главата и едвам спасили живота му.
Последно редактирано от Niakoitam : 03-01-2015 на 08:34
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Окей не дали те мързи, как намери време да го изпишеш цялото т'ва?![]()
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
кога стана март месец бе?
ох много ми е напрегнато и развълнувано за утре, ако успея да го изненадам и да се получи наистина яко ще съм най-щастливата, пък и той предполагам, след като тия дни се държа като гъз и само го режа :дд
но ако не стане.. ще е фейл хаха и ще си бия главата после ;д
осъзнах, че за да съм в мир със себе си и сравнително щастлива имам нужда просто от мое си пространство.. искам да живея сама, ако ще да е в няква мизерна едностайна дупка (то не че сега положението е много по-различно хаха).. просто искам да се науча да се оправям сама, да взимам решения сама, да се чувствам значима, а не като дондуркано голямо бебе, на което всичко му е поднесено на тепсия и въпреки тва е недоволно.. не е така, просто наще не ме разбират..
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!