- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 28
^ да, сега ми свети само монитора и чувам дъжда навън. Якичко ми е.
Объркано ми е. Не искам да се затормозявам обаче.
^
Къде е драйд ???????????????????
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
пред народния май щеше да има такова с огньове, ама с тва време не знам..
колкото и да съм еко и тн. тази година не ги изключих, крушките пък най-малко ток хабят, така че няма особен смисъл ;дд
като някой ден си живея сама ще си живея на свещи и ароматни пръчици и ще спя на легло от палети, ахх.
миси ;д
"И днес, за девета поредна година всички сме приканени да отбележим “Часът на Земята” като изгасим лампите в къщите си за един час и така не само спестим енергия, но и покажем съпричастност към съдбата на Земята, солидарност към зелената идея, устойчивото развитие и пр. клишета.
Аз няма да го направя.
Има ли полза за енергопроизводството
Идеята на инициативата “Часът на Земята” е да си загасим лампите и електроуредите за един час, че да спестим ток и така да се замърсява по-малко нашата изстрадала планета.
Електропроизводствената и електропреносната мрежа са изключително сложни системи. Те са проектирани така, че винаги да са под напрежение. Електричеството не може да го складира, за да се ползва по-късно.
Електроцентралите ще произвеждат ток независимо дали хората ще си загасят лампите. Те не са като ключът на лампата вкъщи, която ни призовават да изключим в 20:30.
Включването в националната енергопреносна мрежа и извеждането от мрежата на електроцентралите е сложна операция, която се планира с месеци и става бавно. Тези мощности ще продължават да произвеждат електричество, независимо дали всички ще си изгасят лампите.
Електрическата мощност трябва да бъде консумирана или разсеяна, след като вече е произведена. А като се появи излишък, енергопреносната мрежа го компенсира като включва допълнителни товари.
Просто това не е начинът да помогнем на природата."
Аз си изключих осветлението и сега работи единствено тв-то и 10'-инчовият ми лап-топ, но едва ли Земята ще усети голяма промяна - по принцип съм подменил всички крушки в нас с енергоспестяващи (((:
Пълна глупост е това, едната крушка не спестява нищо, отглеждането на животни ебава майката на планетата
Браво.
Сигурно си и слънцеяд?
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
дам, сетих се за това: https://scontent-ams.xx.fbcdn.net/hp...70&oe=55B7E82C
Чувствам се добре! =]![]()
Не си заслужава отглеждането на животни, много е скъпо, налага се да се дават субсидии, за да се пусне на поносима цена на пазара.
Никога няма да стана веган, това тяхното не е живот, организма си иска мръвка, не е нужно да е всеки ден, по същия начин е и при шимпанзетата, те нападат животни, когато усетят, че имат нужда от месо.
Кравите ядат човешко. Да им е вкусно.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Минавам, ама нищо не се е променило в последните месеци.