.
Отговор в тема
Страница 14 от 17 ПървиПърви ... 41011121314151617 ПоследнаПърви
Резултати от 326 до 350 от общо 406
    Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Ще припадна. Толкова ви е затворен светогледа, че може да говорите само с конкретните примери, които виждате около себе си или в себе си.
    Безсмислено е да споря повече.
    Не исках да споменавам конкретни примери, но нека погледнем реално на нещата. Моите мнения и възгледи са изградени точно от примерите, които виждам около себе си или в себе си. Какво друго очакваш и бих могла да спомена?

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Не на всички им е приоритет да родят деца. На някои дори не им е желание.
    Евала! Най-накрая някой да го напише в прав текст!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Ти не започваш от нулата. На 30 вече трябва да си стъпил върху някакви основи, да. И точно тези основи използваш като трамплин за следващото нещо, в което искаш да се специализираш и ориентираш.

Не на всички им е приоритет да родят деца. На някои дори не им е желание.
    Ако си ги направил тези основи.... Но въпреки това не невъзможно да продължиш да учиш, да работиш и на 40 да ти е ОК..

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Не исках да споменавам конкретни примери, но нека погледнем реално на нещата. Моите мнения и възгледи са изградени точно от примерите, които виждам около себе си или в себе си. Какво друго очакваш и бих могла да спомена?
    Очаквам да се оглеждаш и да попиваш не само тези, които стоят близко до теб Очаквам да търсиш, да питаш и да се интересуваш, защото обкръжението си го избираш ти и е логично то да е с близки до твоите разбирания. В което няма нищо лошо, но не позволявай да ограничава разбирането ти за останалите хора.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен
    LadyDi, аз пък не можах да разбера ти защо толкова държиш да генерализираш. Една част от хората ще са бъдеще, другите ще са тежест. Независимо от възрастта им.

Град
    София, България
    Очаквам да се оглеждаш и да попиваш не само тези, които стоят близко до теб Очаквам да търсиш, да питаш и да се интересуваш, защото обкръжението си го избираш ти и е логично то да е с близки до твоите разбирания. В което няма нищо лошо, но не позволявай да ограничава разбирането ти за останалите хора.
    Твоите очаквания отдавна успявам да постигна. Обкръжението ми далеч не се състои от хора, с които имаме еднакви разбирания. Дори, напротив. Самото ми участие в тази тема и дискусията, която водя с теб е пример за това, че се опитвам да попия от различни мнения и experiences. И въпреки това, ти си тази, която ми пречи на това. Как ли? Като отказваш да се опиташ да погледнеш моята гледна точка, обвинявайки я като "затворена и еднозначна", но и също така отказвайки да споделиш своята, отговаряйки с "безсмислено е да споря", въпреки че не виждам къде аз някъде из постовете си тук съм спорила.

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Евала! Най-накрая някой да го напише в прав текст!
    е тва пък за кво беше? Аз също не искам, но съм на една възраст... по-късно може да ми се промени чувството, защото сигурно от вътре ви натиска с възрастта.. като станеш баба, сама ли искаш да си? да не оставиш след теб живот.. аз не го разбирам и мисля, че хората трябва да намалеят :Д

Град
    Варна
    но и също така отказвайки да споделиш своята, отговаряйки с "безсмислено е да споря", въпреки че не виждам къде аз някъде из постовете си тук съм спорила.

Аз пиша в продължение на 30 страници

+ това, не мисля, че ти преча, просто не ми се води този спор И с теб.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Аууу, Блаб, любима!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    София, България
    Смотана работа. Влизам да дискутирам нещо, отговаря ми се с - "не ми се води този спор". И ми се обяснява как аз говоря от конкретни примери около и в мен. Чудно ми е твоите мнения на база на кои примери са изградени. На тези на комшията, живеещ в Азия, може би.

//Не случайно спрях да пиша тук. Няма какво да се види вече.

Град
    Варна
    Добре, добре. Само не ми скачай.

За не знам кой пореден път - свободна си да мислиш и приемаш каквото желаеш. Не целя да те убеждавам, че грешиш (защото може и да си права точно, колкото и аз), затова няма нужда сега да играеш в твърда защита

Мега фен Аватара на Dagichka
    ^LadyDi, ти не говореше ли също от лични примери (на твои познати) в предишните страници или греша?

Град
    Варна
    Да.

DisappointedDreamer, всичко, което обясняваш се връзва точно с тезата на авторката, макар да не си съгласна с нея И аз вече се опитах да го обясня. На 30 ти не си бъдещето. Ти си настоящето. Времето е дошло да се хванеш и да направиш промяната, а не само да я планираш. Нямаш време тепърва да се ориентираш, ако искаш да постигнеш нещо стойностно. Времето ти да планираш е, докато си тинейджър, докато си на 20. На 30 мечтата ти трябва да е ясна и да работиш по постигането ѝ.
    Хората се развиват с различни темпове, някои навлизат в прайма си в по-късна възраст, други изобщо не го достигат. Веднъж прочетох една непретенциозна мисъл от рода на 'find your spot on earth and ride it', без обаче анонимният автор да поставя някакви времеви граници, в които това да се случи. Защото такива наистина не би трябвало да има - естествено, нормално е да се следват някои основни житейски правила, но животът е пълен с изненади, колкото и банално да звучи, и най-добре премислените планове може да се окажат неизпълними в настоящето. Важното е човек да успее да реагира по сравнително адекватен начин. Именно за това и статията подразни много хора, включително и мен, защото звучи прекалено снизходително, без дори авторката да притежава някакви големи писателски заложби, с които да компенсира.

Мега фен Аватара на 102
    само да кажа че 90 процента от вас не заслужават ladydi dori da gi poglejda камоли да им толква
    skapani бонаци и ретарди кенефа ви е офис

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    Алооооу. Абе ти довчера се чудеше как да ходиш с по двама наведнъж и никой от тях да не разберe
    Пхахаха, че всеки си има дилеми, кво

А цялата идея с коментирането на казармата от 16-20-годишни пикли дори няма да я подхващам, че ще се ядосам.

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Само за оправдание служи на хората.
    Щото не си ме чувал да пея

И (вече идвайки до смисъла на този смотан чаршаф, който пиша) точно това е, което ме дразни в цялата история. Дразни ме това, че 30+ годишните желаят да купонясват като тийнове туко що преоткрили вкуса на ментата и спрайта или синия афтър шок, вместо да се опитат да запазят желанието, стремежа и енергията, с която са разполагали преди 10+ годинки и, вече с придобитите знания и опит, да направят една страхотна комбинация, с която да покорят света, който желаят.

Туй то от мен.
    Да, да и да!
    Само дето тия ненаживелите се 30-годишни са си пропилели и 20-те по същия начин, ако трябва да говорим за общия случай.

Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Човек е толкова на колкото се чувства.
    Ура за 30+ годишните, които свалят едвам навършили пълнолетие девойки.
    Ура за 40+ годишните дами с минижупи и ярки червила посред бял ден!

Мега фен Аватара на galaxy29
    мен ме игнорирНа ;/

anonymous708973
    Guest
    Е, игнорирах провокацията ти, да
    Ако наистина смяташ, че с употребата на тоооооолкова експлоатирано съчетание като "ни в клин, ни в ръкав" целя да изтъкна лексикалното си богатство, значи не си човек, с когото бих дискутирала въпроса. Но не мисля, че си такава.

Еййй така не знам дали е по темата ама моя приятелка редовно засича майка си по дискотеките . А жената е сигурно на 35+ има си кариера ,семейна е но въпреки това посещава такива места редовно . Танцува си с този и онзи и го играе малко свободна жена.Лично за мен подобно държание е недопустимо за човек в нейното положение независимо дали е жена или мъж . Не твърдя че не е редно да излизаш и да се забавляваш и над 30 но нека не е системно и нека не се държиш като 19 годишна без никакви ангажименти .А пък и дори да си свободен на тази възръст трябва да имаш други цели и желания . Не е лошо излазизането напротив ..но доста от хората на тази възръст се държат по зле и от тинейджъри .
    Последно редактирано от girlwithblueeyes : 08-22-2014 на 14:23

Мега фен Аватара на galaxy29
    ти пък вече на нищо не поддаваш :д

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    ^ брей, впечатляващо! как?
    //не виждам смисъл в надцакването в тази тема. ако някой има успешен опит, нека го сподели с останалите.
    лично аз ще му бъда много благодарна, при все че енергията на парите не е отработена, нито от мен, нито назад в семейството ми.мож
    Не е трудно когато изкарваш високи оценки, последните години е значително по лесно. Също трябва да следиш внимателно сроковете, да подаваш необходимите документи коректно и на време. От както влязохме в ЕС има доста пари за студентите стига да са с добър успех и да се възползват от програмите когато ги има. Парите ги изплащаха на 2-3 пъти и идваха много доволно за месец-два на куп.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    С

Стига глупости. Не знам какво е в Софийското ТУ, но в моето хич не е лесно да се взимат стипедии. Първо, процедурата с документите са я направили възможно най-трудна и отчайваща за занимание. То не са проверки, то не са гонене на строги срокове и трябва да членуваш още преди започването на годината. После не знам какво е това на месец. Европейската е към голяма, но я дават веднъж в края на годината.
    А ти какво очакваш. Да ти почукат на вратата и да ти кажат ето ви парите ?

Цитирай Първоначално написано от CoNviCt Виж мнението
    Много лъжеш.
    Добре да видим. Държавна стипендия която има във всеки университет и се дава на база успех - 5х60 и 5х90. Ще я сметна за теб 5х90 = 450лв. Еднократна награда за отличен успех в рамките на 100лв за 5.50 и 200 мисля за 6.00, европейска стипендия за която може да кандидатстваш всеки семестър 5х90лв ако не ме лъже паметта (сега може и да са го променили), та 5х90лв = 450лв. Еднократна европейска награда за участие в проект(може да се взема всеки семестър) 200лв. Я сега да сметнем какво се получава. 450+450+100+200 = 1200лв, ако имаш 6.00, 450+450+200+200 = 1300лв ако хванеш всичко. Тия неща могат да се вземат във всеки университет в България. Наградата е трудна за вземане в уни като УНСС може би, може държавната да е по ниска с 50-100лв но като цяло стипендиите са такива. В момента не знам как седят въпросите с Европейските, но положително отново ги има, когато завършвах бяха в началото си.

И за да подкрепя твърденията си и с малко текст:
    1. https://eurostipendii.mon.bg/
    2. http://www.tu-sofia.bg/university/90
    3. http://praktiki.mon.bg/

Очевидно са намалили още стипендиите и наградите което е жалко, но пак може да се вземат 5х70 = 350 + 100 +450 + 200 = 1100лв

Пак заповядай. А това, че ти си слабо информиран или неспособен, не означава че другите лъжат. И все пак всичко това е без да слагам участия в други по-специални проекти с които в ТУ не е трудно да се занимаваш при малко повече желание.
    Последно редактирано от draid : 08-22-2014 на 14:45

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Не е трудно когато изкарваш високи оценки, последните години е значително по лесно. Също трябва да следиш внимателно сроковете, да подаваш необходимите документи коректно и на време. От както влязохме в ЕС има доста пари за студентите стига да са с добър успех и да се възползват от програмите когато ги има. Парите ги изплащаха на 2-3 пъти и идваха много доволно за месец-два на куп.
    ето ти друг пример (с мен):
    * успех, който не пада под 5.85
    * държавна стипендия, която или липсва (в НАТФИЗ това е твърде често явление през последните години, т.к. други хора харчат парите по други... пера) или е 1бр. (50 лв.!) за специалността ти и е слята със социалната (тази за сираци и полусираци, на които успехът им се увеличава с 1 единица и просто няма как да ги пребориш) и/ли дадена на човека, чиито връзки са най-много.
    * европейска, която отново ВУЗ-ът решава как да разпределя, затова стипендията отново отива при човека, чийто успех е изкуствено надут и/ли подправен (което е, горе долу, едно и също)
    * европейска специална, която се дава за извънкласни заетости и инициативност по специалността ти (нещо, с което си скъсваш задника, почти за без пари (въобще - за без пари), било то и твое удоволствие), която отново ВУЗ-ът определя как да разпределя - в случая - по успех в низходящ ред за всички специалности по факултет. така най-измислената специалност (танцов театър/т-р на движението), в която класът е с успех 6.00 взема парите, както и няколко от актьорите, които най-много се мазнят на учителите си, и/ли са наследственици.
    * семестриална такса - 700-750 лв.
    * допълнителни разходи (дори без да включвам набавянето на антикварни теоретични четива и сборници с пиеси; пр: "Празното пространство" на Питър Брук струва 75 лв., Труд преди 2-3 години преиздадоха Шекспир на боклучава прозрачна хартия, която едва се задържа в стотиците страници между дебели корици, и, макар че не плащат права, цената на изданието бе 80 лв.) - вход за театри (защото директорите са нагли и никой не се интересува, че ти снасяш 700, за да си плащаш всяка вечер) - от 2лв. (Сфумато, 199(ако решат да те пуснат) до 25 лв. (199, ако решат да не те пуснат), когато благоволят да те пуснат в салона (пр: НТ от години няма такава политика и не допуска свободно студенти) това ти е дневно перо, защото учебният ти процес включва основно критика върху спектакли, по няколко всяка седмица.
    * разходи за ксерокс (преобладаващата част от конспекта (и не само) не можеш да си ги намериш, нито да изнесеш от библиотеката) - страх ме е да напиша цифрата, досега не го бях смятала, но средно една пиеса ти е 50-200 стр.
    * материал в Литературен в-к - 9 лв. и някакви стотинки.
    * 6 часа квестор - 30 лв.
    * материал в специализирано издание, което излиза веднъж на високосна (1/г, да речем) - 50-75 лв.
    * хонорар от някой фестивал (седмица) //за който селекцията става по мръсния начин - 100-200 лв. (част от които, естествено, отиват за издръжката ти, когато си в друг град)
    ..................................................

хаха, мислех да си го спестя и да го изтрия това, но ще го оставя така да си стои, да го имам черно на бяло и да си спомням каква инвестиция в бъдещето си съм направила:Д

//бтв, магистърската специалност, която исках да запиша миналата есен (но и там поиграха гаврите и мръсните игри:Д), постфактум се оказва, че от 2-те години, само едната е държавна поръчка (700-750лв./сем.), а другата си я плащаш (3100лв.). НАТФИЗ е държавен ВУЗ. ще кажа само - АХАХАХАХА! трябваше да си се занимавам с математика:Д

Мега фен Аватара на an7raks
    Много ме кефи как се вживяват някои хора в конспиративни теории...

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    ето ти друг пример (с мен):
    * успех, който не пада под 5.85
    * държавна стипендия, която или липсва (в НАТФИЗ това е твърде често явление през последните години, т.к. други хора харчат парите по други... пера) или е 1бр. (50 лв.!) за специалността ти и е слята със социалната (тази за сираци и полусираци, на които успехът им се увеличава с 1 единица и просто няма как да ги пребориш) и/ли дадена на човека, чиито връзки са най-много.
    * европейска, която отново ВУЗ-ът решава как да разпределя, затова стипендията отново отива при човека, чийто успех е изкуствено надут и/ли подправен (което е, горе долу, едно и също)
    * европейска специална, която се дава за извънкласни заетости и инициативност по специалността ти (нещо, с което си скъсваш задника, почти за без пари (въобще - за без пари), било то и твое удоволствие), която отново ВУЗ-ът определя как да разпределя - в случая - по успех в низходящ ред за всички специалности по факултет. така най-измислената специалност (танцов театър/т-р на движението), в която класът е с успех 6.00 взема парите, както и няколко от актьорите, които най-много се мазнят на учителите си, и/ли са наследственици.
    * семестриална такса - 700-750 лв.
    * допълнителни разходи (дори без да включвам набавянето на антикварни теоретични четива и сборници с пиеси; пр: "Празното пространство" на Питър Брук струва 75 лв., Труд преди 2-3 години преиздадоха Шекспир на боклучава прозрачна хартия, която едва се задържа в стотиците страници между дебели корици, и, макар че не плащат права, цената на изданието бе 80 лв.) - вход за театри (защото директорите са нагли и никой не се интересува, че ти снасяш 700, за да си плащаш всяка вечер) - от 2лв. (Сфумато, 199(ако решат да те пуснат) до 25 лв. (199, ако решат да не те пуснат), когато благоволят да те пуснат в салона (пр: НТ от години няма такава политика и не допуска свободно студенти) това ти е дневно перо, защото учебният ти процес включва основно критика върху спектакли, по няколко всяка седмица.
    * разходи за ксерокс (преобладаващата част от конспекта (и не само) не можеш да си ги намериш, нито да изнесеш от библиотеката) - страх ме е да напиша цифрата, досега не го бях смятала, но средно една пиеса ти е 50-200 стр.
    * материал в Литературен в-к - 9 лв. и някакви стотинки.
    * 6 часа квестор - 30 лв.
    * материал в специализирано издание, което излиза веднъж на високосна (1/г, да речем) - 50-75 лв.
    * хонорар от някой фестивал (седмица) //за който селекцията става по мръсния начин - 100-200 лв. (част от които, естествено, отиват за издръжката ти, когато си в друг град)
    ..................................................

хаха, мислех да си го спестя и да го изтрия това, но ще го оставя така да си стои, да го имам черно на бяло и да си спомням каква инвестиция в бъдещето си съм направила:Д

//бтв, магистърската специалност, която исках да запиша миналата есен (но и там поиграха гаврите и мръсните игри:Д), постфактум се оказва, че от 2-те години, само едната е държавна поръчка (700-750лв./сем.), а другата си я плащаш (3100лв.). НАТФИЗ е държавен ВУЗ. ще кажа само - АХАХАХАХА! трябваше да си се занимавам с математика:Д
    Ами отявлено лоша политика на университета тогава. В ТУ държавна стипендия никога не е закъснявала, спирала (Изключвам малките намаления) Семестрите държавна поръчка бяха около 320лв, после плащах втора специалност 5 семестъра по 850лв. Предвид какви са разходите на ТУ дори само за парно да вземем на месец е смешно при вас да е такава неуреденост и корупция.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си