.
Отговор в тема
Страница 5 от 17 ПървиПърви 12345678915 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 406
    Мега фен
    "Неслучайно съществува израз milf, от майка, а не ailf, да кажем, от „алкохлик“.
    Ето това пише в статията. Говори за нараненост, за жена, изпитваща трудности да прелъсти някой нещастник за да и напълни кошарата.

PinkPan7her, смисъла на човешкия живот е емоцията. Не е е редно, защото на 30 за теб примерно емоцията се изразява в детска усмивка или друг семеен епизод да гледаш отвиското, като по-порастнала, на хората които имат друг набор от цели и приоритети в живота си.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Я ми кажи ти, като младеж наближаващ средата на двадесетте си години и който не желае да порасне, как се издържаш? Или все още учиш и живееш при родителите си?
    Работя, готвя се за държавни в момента и отново живея при нашите. Последното не мисля да го променям скоро. Просто защото е по-лесно.

Не си прав и ти. Статията описва 30+ хора, които смятат, че са бъдещето на България и цялото време е пред тях. А не е точно така. Точно това са тези, хора, за които аз ти говоря - които не умеят да разчитат на себе си.
    От цялата статия аз не съм съгласна единствено с абзаца за хората, заминаващи за Щатите в търсене на "ново начало".

Я ми кажи ти, като младеж наближаващ средата на двадесетте си години и който не желае да порасне, как се издържаш? Или все още учиш и живееш при родителите си?
    А какво ще кажем за хората, които искат да се развиват, сериозни са, но със завършеното висше са дроб и все още не могат да си намерят работа с РЕАЛИЗАЦИЯ и развитие, или са открили друга цел в интересите им, обаче вече наближават 30-те години? И те ли са обвинени в мерзавство?

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    А какво ще кажем за хората, които искат да се развиват, сериозни са, но със завършеното висше са дроб и все още не могат да си намерят работа с РЕАЛИЗАЦИЯ и развитие, или са открили друга цел в интересите им, обаче вече наближават 30-те години? И те ли са обвинени в мерзавство?
    Толкова си загубен, че чак не ми се говори с теб. Правиш каквото правиш, все го извърташ на политическа тема, а това няма нищо общо с това, за което си говорим тука.
    Разгледай ми другите мнения и сам си отговори на въпроса.

Aeternal, добре. Не го променяй. Но не ми казвай, че ще очакваш изцяло да ти покриват сметките.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен
    Толкова си загубен, че чак не ми се говори с теб. Правиш каквото правиш, все го извърташ на политическа тема, а това няма нищо общо с това, за което си говорим тука.
    Разгледай ми другите мнения и сам си отговори на въпроса.

Aeternal, добре. Не го променяй. Но не ми казвай, че ще очакваш изцяло да ти покриват сметките.
    Ако го очаквах нямаше да си правя труда да уча и работя, нали?
    4 години живях сам. Не виждам защо трябва да се лишавам от комфорта си и да плащам 2х повече пари месечно за сметки, просто за да се хваля че живея сам.
    Последно редактирано от Aeternal : 08-16-2014 на 14:29

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Ако го очаквах нямаше да си правя труда да уча и работя, нали?
    4 години живях сам. Не виждам защо трябва да се лишавам от комфорта си и да плащам 2х повече пари месечно за сметки, просто за да се хваля че живея сам.
    Никой не казва, че трябва да правиш това. Ако можеш да си позволиш да живееш с родителите си без това да пречи на тях и на теб, тогава by all means, do it.
    Обаче да живееш при тях и да очакваш те да плащат за всичко - тогава вече отиваш в другата категория.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    Е, не всички бaчкaт зa толковa. Взимaме GP зa пример, което срaвнение с другите лекaри не си мръдвa пръстa, но пък си получaвa 3- 5к нa месец. Нищо особено
    Ти имаш ли идея как се формира изобщо сумата, която получава джипито?! Колко ти е трудовия стаж като джипи, та с такъв размах раздаваш по 3-5 бона?!
    Наясно ли си какъв процент в България са здравноосигурени?! Наясно ли си какво означава капитацията?!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Наясно ли си какъв процент в България са здравноосигурени?!
    Предвид каква услуга се предлага в повечето случай - пак са много здравноосигурените.
    Въпроса обаче е много по-обширен и не му е мястото в тая тема.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Естествено, че личните лекари не взимат по 800лв, много повече,а много по- малко правят от тези в бърза помощ, които получават наистина по 800 лв.
    Помежду другото (facepalm), някои от нас не са паднали от Марс, знаем какво е капитация и сме информирани достатъчно добре какво сочат статистиките за безработицата, здравното осигуряване, пенсионното осигуряване и прочее, така че реакцията ти е малко пресилена

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Предвид каква услуга се предлага в повечето случай - пак са много здравноосигурените.
    Въпроса обаче е много по-обширен и не му е мястото в тая тема.
    Препратката за здравноосигурените е в причинно-следствена връзка със залпащането на джипито, което предложи спамъра.
    Джипито може и да си съдере задника да записва пациенти, може в листата му да са дори 100 000 човека, но ако тези 100 000 не са здравноосигурени, ще има да взема пари някой друг път. В конкретния случай чакам отговор от човека паяк.

дъричбич, апострофирам човека паяк. Чакам отговор конкретно от него.

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Супер фен Аватара на tireheb
    shots fired

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    аз попадам в тази категория.
    //и, с риск да звуча надменно, съм доста по-интелигентна, образована, добър специалист + сериозна, надъхана, иновативна,... адекватна от множеството, заседнало в нишите, които ме интересуват (тези, в които мога и искам да се развивам). затова поработвам всякакви глупости за хора, които правят пари с далавери, измами, наркотици и прочее, а нямат завършено средно (примерно), но са загребали яко зелено, когато е трябвало. и пак не съм се отказала и си преследвам мечти, цели, каквототамсъмрешилачеепът ятмивживота, но е яко трудно, особено ако не си отроче/гадже/държанка/блюдолизец, т.е. всичко, което един неконцентриран върху еготото си артист (изначално) не е.
    но това всичко е под черта. лично е и не засяга никого.

но знам за какво говори Антония. тези хора аз лично наричам хипари, често имам задочни (понякога и не толкова) сблъсъци с тази порода, просто защото близки до мен хора се движат/попадат в такива среди. без да развивам философии - това са хора, чиито приоритети са други. или по-скоро са същите (като на масата днес), но просто начинът за достигането им е друг. а именно - абсолютен хедонизъм - секс, храна, опиати, спане - толкова. просто акцентът тук не е върху парите - порше, имение, дизайнерски дрехи, продукти на епъл, а върху чистото удоволствие, което е... ами, телесно. това е именно телесната долница - тялото бива издигнато в култ и на него ежедневно се служи. смешното е, че най-често тези хора (били те бивши икономисти, които са забегнали към даунхил(или там както си го наричат) лайфстайла, или просто вечни хипари), които изповядват простичкия начин на живот, имат претенцията, че са извисени духовно, т.к. са в контра на консуматорското общество и прочее глупости, а в действителност те са негова същинска/абсолютна част, защото единственото, което правят, е да консумират (храна, секс, трева, алкохол, преживявания).
    //това са хора, които не (бива да) се обвързват с нищо и никого, те просто се реят и реят/събират семе, така де - любов. ПИЙС!

//преглеждах предаването на Антония и Бела още от създаването му, но все още не зная кои са родителите им:Д ако някой знае, нека да ми каже; благодаря)

и за финал, няколко думи към откъслечни цитати на LadyDi: у нас на 25 не знам какво трябва да работиш, за да живееш самостоятелно и добре (без да гладуваш и да трепериш дали ще можеш да си платиш наема, 'щото поредният некоректен работодател ти бави парите с месеци, ако въобще ти плати, защото е твърде възможно да работиш без договор). с гадже и/ли съквартиранти - добре, но сам - не съм го видяла това.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    и за финал, няколко думи към откъслечни цитати на LadyDi: у нас на 25 не знам какво трябва да работиш, за да живееш самостоятелно и добре (без да гладуваш и да трепериш дали ще можеш да си платиш наема, 'щото поредният некоректен работодател ти бави парите с месеци, ако въобще ти плати, защото е твърде възможно да работиш без договор). с гадже и/ли съквартиранти - добре, но сам - не съм го видяла това.
    и ти не си ме разбрала, явно основната дума тук е "откъслечни цитати"
    изморих се да обяснявам нон стоп за какво говоря
    или ме четете като хората, или ме пропускайте

tireheb, няма shots fired и ти ако беше чел за какво говорим, щеше да видиш, че го питам съвсем добронамерено

Супер фен Аватара на tireheb
    tireheb, няма shots fired и ти ако беше чел за какво говорим, щеше да видиш, че го питам съвсем добронамерено
    знам, че няма
    четох какво говорихте
    видях, че го питаш съвсем добронамерено

не ме взимайте толкоз насериозно :S

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    знам, че няма
    четох какво говорихте
    видях, че го питаш съвсем добронамерено

не ме взимайте толкоз насериозно :S
    извинявай, явно не съм ти схванала сарказма
    във всеки случай от самото начало опитвам да обясня едно нещо, но явно никой не го схваща и ме чете по диагонал

Мега фен Аватара на Dagichka
    това го написа един познат във фейса, съгласна съм:

Всичкото това го пиша като отговор на колежката ми Тони, която преди ден написа нещо за "30-годишните млади" (http://binar.bg/18605/stranata-na-30-godishnite-mladi) Стана прекалено дълго за коментар под пост или статус...затова е в тази причудлива форма. Писано е на тагъдък и със скандален правопис и онова със запетайките...пунктуация май бе

Винаги като ходя на итервюта за работа и ми зададат клиширания въпрос „Как се представяш след 5 години?“, вътрешният ми глас казва „Щастлив, (копеле)!“. Естествено, шансовете ми да получа работата са нулеви при такъв отговор. Започвам да рисувам картинката, в която съм много успешния кадър в компанията им, прескочил съм няколко позиции нагоре, не се успивам, не мириша на „посрещнат изгрев“ сутрин, не се опълчвам излишно на авторитетите над мен, защото вече не съм романтик, а здраво стъпил 30-годишен войник на пост.

По всичко личи, че не съм добър лъжец, защото пак не получавам работата. И как да лъжеш като сам не си вярваш. От сега знам, че на 30 няма да ходя с костюм, няма да препускам нагоре по илюзорната йерархия, няма да признавам формалните авторитети, няма да съм войник на пост-комсомолец…ще съм щастлив. Да, щастлив от whatever ме прави такъв в този момент. (Копеле,) пак ще обичам изгрева, пак ще обичам сутрешния bliss от добре прекарана вечер, пак ще си продавам единия бъбрек, за да мога да отида на меганещото, което се случва ебемтикъде. Дай, Боже…и тройки ще правя…

Благинките в живота не идват по програма и предварително предначертан план (на 18 тройка и 6 текили, на 25 почваш да псуваш тия на 18, на 30 почваш да псуваш тия на 25…). Благинките в живота ти се предлагат…и зависи само от теб дали ще ги сграбчиш или ще им обърнеш гръб, понеже си “too old for this shit”. Предишния строй се опита да налага живот по програма: чавдарче, пионерче, комсомолец, войник, баща, партиец, пенсионер, труп. Fuck it, нали скъсахме с тоя bullshit (,копеле)?! Не се ли развихме най-малкото до оня момент, в който не бъркаме в паничката щастие на другия, за да му търсим кусури на благинките, които е успял да сграбчи, докато се е мъчел да оцелее в тоя свиреп свят?! Щастливите ли започнахме да сочим с пръст(,ебати) ?!
    Антония, пиша ти ги тия неща, най-малкото, за да ти пожелая да сграбчваш всички онези благинки, които в произволен ред ще прелитат около теб…и да те правят толкова неприлично щастлива, че да имаш смелостта да показваш и по някой среден пръст на околните, които искат да те поставят в рамка. Защото ако „малоумщината“ и „грозотията“, заедно с безразсъдното поведение, са („хормоналните“) белези на младия, то признака за старост е…шибания конформизъм. И дали ще те тресне на 10, 25 или 30 зависи от теб.

Идеята, че си „too old for this shit”, ще ти изгради илюзорен параван, safe zone от онези, които продължават да махмурлясват рано сутрин, викат с пълни гърла, грабят с пълни шепи…но няма да ти напълни паничката с щастие. Ще те затвори между рутината и сивотата, между драмата на това дали да изчистиш първо хола, а след това кухнята и с кой точно препарат. Не казвам, че е лошо и не бива. Само казвам, че веднъж станеш ли “too old for this shit”, няма връщане назад. Животът тече в една посока и никога няма пак да си на 18,25,30…никога няма да се върне оня момент, в който показваш среден пръст на всички, викаш с пълно гърло, грабиш с пълни шепи…а ще ти се иска.
    …защото животът не се мери с парите, работата, къде си настанил третото дете, дори не се мери с това смислено нещо, което разделяло лошия от добрия 30-годишен. Мери се в порцийките щастие, което си си причинил. Твое, лично щастие. Не онова социално приетото, другото…от което понякога дори се притесняваш да го споделяш на глас. Затова ти пожелавам него…

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    В крайна сметка въпросната Антония, тройка правила ли е на 15 или там колкото е?

Последно редактирано от yakuza_ : 08-16-2014 на 16:38
    n00bs

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    В крайна сметка въпросната Антония, тройка правила ли е на 15 или там колкото е?

Tя е много над тея неща. :Д По-скоро би търсила с кой да си направи близнаци :Д

Повече от фен Аватара на Тромбоцит
    Авторът на статията ми изглежда от тип "съчма", примесена с хипарска философия.
    Пасувам такива статии, не са особено интелектуално издържани.

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Ти имаш ли идея как се формира изобщо сумата, която получава джипито?! Колко ти е трудовия стаж като джипи, та с такъв размах раздаваш по 3-5 бона?!
    Наясно ли си какъв процент в България са здравноосигурени?! Наясно ли си какво означава капитацията?!
    О, да наясно. Иначе нямаше да коментирам. --___--
    Виж сега, знам че работиш в някоя Болница, дали като специалист, не знам. Но и аз съм достатъчно запознат със нещата, така че няма нужда да спорим. Пример : "Един шоколад своге в сев. българия струва : 1,50 лв, а във юж. българия струва : 1,95 лв." По същият начин е със положението на лекарите във различните области на България, едните получават повече други по-малко.

#човекапаяк
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Град
    пространството на Дисе
    Добре, ще пробвам да си задам въпроса другояче.
    След като джипитата получават между 3 и 5 бона, защо има дефицит? Толкова ли са изтрещели българските лекари, та не искат да взимат по една шапка пари всеки месец?
    Не ми излизай с аргумента за областите в България. Капитацията важи за цяла България .

Айде сега раздели 5 бона на 80 стотинки и виж колко млади здрави прави хора трябва да има записани в пациентската си листа, за да получава тези пари. Или ако броят ти се струва невероятно голям, тогава раздели 3 бона на 80 стотинки. И не забравяй, че това е ИДЕАЛНИЯТ вариант, при който всички записани пациенти в листата са здравноосигурени.

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Добре, ще пробвам да си задам въпроса другояче.
    След като джипитата получават между 3 и 5 бона, защо има дефицит? Толкова ли са изтрещели българските лекари, та не искат да взимат по една шапка пари всеки месец?
    Не ми излизай с аргумента за областите в България. Капитацията важи за цяла България .

Айде сега раздели 5 бона на 80 стотинки и виж колко млади здрави прави хора трябва да има записани в пациентската си листа, за да получава тези пари. Или ако броят ти се струва невероятно голям, тогава раздели 3 бона на 80 стотинки. И не забравяй, че това е ИДЕАЛНИЯТ вариант, при който всички записани пациенти в листата са здравноосигурени.
    Добре от 3-4*k да е. Какви сметки искаш да ти правя. След като им знаеш отговорът. Аз ти казвам как стоят нещата във областта в която се намирам и другите около нея.

Разбира се, сега ще си кажеш, че нищо не разбирам и само се отварям, като поредното пишлеме. Късмет с това мислене.

#човекапаяк
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Град
    пространството на Дисе
    Не, бих си казала, че се надявах този път на градивна дискусия с аргументи различни от "ама ти си в болница, тва ми е ясно" и "правя разсъждения на база областта, в която се намирам".

Мега фен
    Така и така оспамихте, kalpazanka би ли ми казала какъв е смисъла от ГП-тата? Аз моето от 5+ години не съм го виждал а и нямам желание защото тя, освен да изписва безполезни антибиотици, друго май не може да прави.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    които изповядват простичкия начин на живот, имат претенцията, че са извисени духовно, т.к. са в контра на консуматорското общество и прочее глупости, а в действителност те са негова същинска/абсолютна част, защото единственото, което правят, е да консумират (храна, секс, трева, алкохол, преживявания).
    //това са хора, които не (бива да) се обвързват с нищо и никого, те просто се реят и реят/събират семе, така де - любов. ПИЙС!
    Ще те разцелувам, бе!
    Личи си, бе, дявол го взел. Нямало значение човек как пише ли... то да му е кеф на човек да те чете, да осмисля написаното, да си затормози мозъчето. Браво!

Към дългия коментар:
    Майка ми, която е на около 40, напълно ясно осъзнава, например, че въпреки изключително добрия външен вид, леко й е попреминала възрастта за минижупи. И бая щастлива ми изглежда с нагласата си "too old for this shit". И слава Богу. Опазил ме Бог от майка, дето ми ходи с по-къси поли от моите и нагримосана като матрьошка.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си