- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Класическа китара
С нея дали може да се постигне същия ефект като при акустична за рок песни? (искам да отбележа че има разлика между двете и по-добре неразбиращи да не се изказват, че е все тая)
Ми същият ефект няма как да се получи. Можеш да си вземеш най-дебелите възможни струни за класическа, така звукът ще се доближи до известна степен, но не си взимай метални струни, ако си с класическа китара, защото ще отиде право в буклука.
Да де, объркала съм си въпроса. Знам, че няма да се получи същото, но като звучене ще бъде ли готино
Специално за рок е добре да имаш китара с метални струни, звукът е плътен, ясен и по-хард. Найлоновите струни (на класическата китара) са по-звънливи и по-нежни, те се използват за друг тип песни. Няма как да ти го обясня, трябва да го чуеш, за да усетиш разликата /която е голяма/. И въпреки това, ако имаш под ръка класическа китара и нямаш възможност да си вземеш акустична, отивай в някой музикален магазин и им кажи да ти дадат най-големия размер найлонови струни, който имат в наличност. Проблемът е, че колкото по-дебели са струните, толкова повече те болят и пръстите, но ако свириш редовно известно време ще свикнеш и след няколко седмици няма да го имаш този проблем.
И с класическа китара ще можеш да си свириш рок на първо време, докато не се обзаведеш с акустична/електрическа китара.
Да, тези неща са ми ясни. Аз просто се уредих с класическа китара (всъщност доста отдавна, но сега имам време за нея) и искам да знам кво да очаквам като стигна до частта с 'толкова задобрях, че ся ш почна кавъри'
Ми като цяло, не очаквай "ооо, стана едно към едно", а "ся ако имах акустична китара, щеше да е същото, като оригинала".
Всъщност класическата китара е добър старт, няма какво да се чудиш, хващаш я и започваш да я изнасилваш. След време, ако все още си зарибена и се справяш добре, минаваш на друга китара.
Към кои групи си се насочила?
Ми не съм се замисляла точно кои, предполагам тези които слушам все пакофспринг, паниуайз, мисфитс, айрън мейдън етц
Всъщност на мен ми е интересно как от един инструмент техниката се прехвърля на друг, става различно и по-интересно някак си.. Нямам проблеми с това, че няма да е 1:1, стига да си ме кефи с:
едит: да, с тези групи и класическа китара кавърите ще са доста забавни, но експеримента си е експеримент![]()
Стана ми интересно за офспринг как ще се получи, понеже е група, която и аз харесвам и попаднах на това: https://www.youtube.com/watch?v=BvavXsADr_8 , което според мен ще звучи супер на класическата. Имат и други песни, които стават за акустична / класическа китара. На айрън мейдън много от песните им са подходящи за класическа китара.. бе не е като да няма какво да свириш
За прехвърлянето от инструмент на инструмент - класическата си е супер за начало, после ако вземеш акустична ще ти е много по-лесно да свириш на нея, а стане ли ти лесно на акустичната няма да имаш проблеми и с електрическа. Прехода си струва ;d
И задължително изгледай това - https://www.youtube.com/watch?v=jr9hODvzNQE . Преди да започнеш да свириш каквото и да е, ако искаш да е близко до оригинала трябва да си настроиш китарата правилно. И след това почни с някви базови мелодийки, докато ти свикнат пръстите, за да можеш да се метнеш на твоите си тинтири-минтири.
Като почнеш кавърите искам линк !
Китарата ми е настроена, имам тунер. Аз наскоро си купих книжката Китара for dummies и е доста полезна, още съм на главата с акорди и сменянето им, защото мисля, че тва си е най-важното. Кавърите ще ме почакат малко, ако не и доста
На офспринг искам да пробвам Can't get my head around you, ще е интересно. Други песни специално не съм мислила.
Идеална си.
Аз почнах с класическа китара, на която имаше 3 струни, другите бяха скъсани.
Свирих някакви мои измишльотини и се мислих за добър, щото чат пат връзвах някоя мелодия.
После си купих струни и се оказа, че с 6 не е толкова просто, колкото с 3. Също не знаех какво е това да си тунираш китарата. Нямаш си идея какви фрийки бич мелодий са излизали от тая китара тогава. После тръгнах да правя някви кавъри на нирвана /не знам как къщата оцеля и не се срути/. Като видях, че съм тотално некадърен и няма да стане така се сетих да почна да уча акорди и да си настройвам китарата.
След малко зор почнах да си свиря нормално, ти за разлика от мен си се сетила по-навреме
На Offspring повечето им песни са базирани на power chords, както е при нирвана и много други групи с подобен стил, така че трябва да наблягаш на тях, когато учиш акордите ;d
Аз още като си получих китарата, първото нещо което направих беше да я настроя. Не можех (а и все още не мога) да си представя да свиря на разстроена китара. Смисъл определението 'фрийки бич' е доста добро![]()
Знам за пауър акордите, пробвала съм ги. Тогава още не си бях взела книжката и ми беше много разбъркано. Като цяло не можех да ги правя, както и 3/4 от нещата които опитвахНа български май се казват баре?