.
Затворена тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 46 от общо 46
    Повече от фен Аватара на DeHu
    Струва ми се нещо,че се надценяваш.Мен само ме интересува как аджеба ви слушат хората по улицата,че чак и в разговора да ви се намесят.Крещите интелигентни изрази или?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Cornix Виж мнението
    Auriss, аз не считам интелигентен разговор САМО споделяне на някакви факти, има много повече от това в моето разбиране, като например как информацията е поднесена, какви думи се използват по какъв начин се използват, стилът на говорене, ако мислиш, ако искам само познания ще си купя енцикопледия, за да чета скучните факти, тук говорим за общуване между двама души на ниво над ежедневен и обикновен разговор...

Бахти чекиджииската тема.
    Единственото свястно приложение на формата на изказа е да прикрива липсата му на съдъжрание.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    вербално интелигентен трета степен

всъщност този тип интелигентност предполага съобразяване на изказа в зависимост от речевата ситуация, колкото е необичайно да кажа "харабия ли си майка??" на кмета по време на посещение в общината, толкова е и странно да чуя как някой се опитва да говори като списание по ядрена физика пред кварталния магазин. естествено, че ще го погледна странно, може и коментар да направя, ако е нещо фрапиращо
    Да!
    Aeternal, вземи си бележка, че се поизложи леко.

Повече от фен Аватара на Evterpa
    Град
    somewhere beyond the visible
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Защо?

Повече от фен Аватара на FAKE IT
    Мен ако питаш, хората не са се смяли на темата ви на разговор, а на предполагаемо смахнатата ви тоналност и начин на изказ, щото за едно минаване покрай вас в рамките на 3-4 секунди, едва ли ще вникнат в същността на предполагаемата ви интелектуална тематика.

Съдържанието на разговора не играе толкова определяща роля, доколкото си обеден, че си мислиш, а дори и не предполагаш, че допускащо изпускаш измеждуреден фактор, като този.

П.С: Дано звучи достатъчно ентелегентно, за да ме разбереш. Рийш ли ма?

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Cornix Виж мнението
    Всичко зависи от човека с когото дискутирам, ще дам пример с брат ми, с когото дискутирахме идеята във филма люси, доколко е възможно всичко това и дали си заслужава всичкото това знание и цялата тази сила, на цената да изгубиш всичко човешко в себе си. С момичетата не говоря за такива неща съответно... при тях говоря за неща свързани с тях по някакъв начин...
    Смяташ, че ние не можем да разберем идеята зад филма ли? Или не можем да обсъждаме колко невероятни глупости има в него?

Цитирай Първоначално написано от FAKE IT Виж мнението
    Съдържанието на разговора не играе толкова определяща роля, доколкото си обеден, че си мислиш, а дори и не предполагаш, че допускащо изпускаш измеждуреден фактор, като този.
    ех, почти ме грабна
    Последно редактирано от LadyDi : 08-18-2014 на 20:34
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Повече от фен Аватара на FAKE IT
    Радвам се, че почти грабнах личната си редакторка.
    Почти ще се постарая повече следващия път, за да е пълно удоволствието

Мега фен Аватара на Blab
    покрай мен има предимно (да не кажа единствено) интелигентни хора.
    това никак не (ми) е достатъчно.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Да!
    Каза човека, който все се мъчи да ме обори с чужди постове...

Супер фен Аватара на tireheb
    ай ше ви са и на глупашките теми
    същото като "що сички жени са курви"
    и "що всички мъже са еднакви"

таквиз заслужавате, таквиз намирате
    обсъждали били "люси".. дай ножа да гръмна
    Последно редактирано от tireheb : 08-18-2014 на 22:22

Мега фен Аватара на Blab
    )))))))))))))))))))))))!

Мега фен Аватара на draid
    Не,не,не това с Lucy не трябваше да го даваш за пример. А хайде сега да си дефинираме интелигентен разговор, защото ми е много интересно да чуя. Много ми е интересно и на каква тема точно си говорихте докато ви се чудеха хората ?

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Не,не,не това с Lucy не трябваше да го даваш за пример. А хайде сега да си дефинираме интелигентен разговор, защото ми е много интересно да чуя. Много ми е интересно и на каква тема точно си говорихте докато ви се чудеха хората ?

+

Днеска се разбиваш
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Evterpa Виж мнението
    Защо?
    Защото всеки интелигентен човек съобразява формата на изказа си със ситуацията, в която се намира.
    Едно и също съдържание може да бъде поднесено по няколко различни начина. Това прави твърдението му "единственото свястно приложение на формата на изказа е да прикрива липсата му на съдържание" пълен булшит. Или чисто и просто теза на човек, който е расъл в саксия и говори с майка си, професора си и кравите на село по един и също начин.

Мега фен
    PinkPan7her хапни някой шоколад и/или пенис. Ставаш досадна.
    Вадиш от контекст думите по тема в която - цитирам :
    " аз не считам интелигентен разговор САМО споделяне на някакви факти, има много повече от това в моето разбиране, като например как информацията е поднесена, какви думи се използват по какъв начин се използват, стилът на говорене, ако мислиш, ако искам само познания ще си купя енцикопледия".
    Кажи ми как това не е форма за сметка на съдържание?

И в повечето случай формулата е валидна: като някой започне да ти разтяга локуми и да се изразява завъртяно и ползва термини за нещо което може да се обясни просто обикновено или лъже, или не знае за какво говори.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Обожавам да разтягам интелигентни локуми, особено в деловата кореспонденция
    Факир съм на 3 машинописни страници, много завоалирано да кажа на някой да си го нашиба
    Интелигентна работа, майна.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    ех, почти ме грабна
    И на мен тва ми избоде очите.

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Обожавам да разтягам интелигентни локуми, особено в деловата кореспонденция
    Факир съм на 3 машинописни страници, много завоалирано да кажа на някой да си го нашиба
    Интелигентна работа, майна.

Не, честно, идол си ми!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    PinkPan7her хапни някой шоколад и/или пенис. Ставаш досадна.
    Вадиш от контекст думите по тема в която - цитирам :
    " аз не считам интелигентен разговор САМО споделяне на някакви факти, има много повече от това в моето разбиране, като например как информацията е поднесена, какви думи се използват по какъв начин се използват, стилът на говорене, ако мислиш, ако искам само познания ще си купя енцикопледия".
    Кажи ми как това не е форма за сметка на съдържание?

Ами, казвам ти: има ОГРОМНО значение как се изразяваш. Едно и също нещо би следвало да се казва по различен начин на различни хора!
    ЕДНО И СЪЩО НЕЩО СЕ КАЗВА. Превод: Съдържанието е там, съществува, при това е същото.

Локумите са друга работа.

Лейди Ди, много респект. И въпреки че е хумористично, примерът ти е брилянтен - да кажеш "начукай си го" не е приемливо. Затова променяш формата, но съдържанието остава същото
    Това го видях покрай майка ми, когато един нахален грък твърдеше, че при купуване на стока за 60 цента и продаването й за 6 евро, не можело да му увеличат доставната цена с 50%, защото "едвам щял да прави small profit". Е, много учтиво му беше казано да си го нашиба

Голям фен Аватара на Starless
    Дефинирай ми "интелигентен разговор"...

Мерси на всички позитивно и негативно отговорили, информацията която целях да получа я получих (както и предполагах), сега моля някой човек с администраторски права да заключи темата, мерси предварително...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Аз.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си