- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Интелигентните разговори.
Струва ми се нещо,че се надценяваш.Мен само ме интересува как аджеба ви слушат хората по улицата,че чак и в разговора да ви се намесят.Крещите интелигентни изрази или?
Мен ако питаш, хората не са се смяли на темата ви на разговор, а на предполагаемо смахнатата ви тоналност и начин на изказ, щото за едно минаване покрай вас в рамките на 3-4 секунди, едва ли ще вникнат в същността на предполагаемата ви интелектуална тематика.
Съдържанието на разговора не играе толкова определяща роля, доколкото си обеден, че си мислиш, а дори и не предполагаш, че допускащо изпускаш измеждуреден фактор, като този.
П.С: Дано звучи достатъчно ентелегентно, за да ме разбереш. Рийш ли ма?
Последно редактирано от LadyDi : 08-18-2014 на 20:34
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Радвам се, че почти грабнах личната си редакторка.
Почти ще се постарая повече следващия път, за да е пълно удоволствието![]()
покрай мен има предимно (да не кажа единствено) интелигентни хора.
това никак не (ми) е достатъчно.
ай ше ви са и на глупашките теми
същото като "що сички жени са курви"
и "що всички мъже са еднакви"
таквиз заслужавате, таквиз намирате
обсъждали били "люси".. дай ножа да гръмна
Последно редактирано от tireheb : 08-18-2014 на 22:22
)))))))))))))))))))))))!
Не,не,не това с Lucy не трябваше да го даваш за пример. А хайде сега да си дефинираме интелигентен разговор, защото ми е много интересно да чуя. Много ми е интересно и на каква тема точно си говорихте докато ви се чудеха хората ?
Защото всеки интелигентен човек съобразява формата на изказа си със ситуацията, в която се намира.
Едно и също съдържание може да бъде поднесено по няколко различни начина. Това прави твърдението му "единственото свястно приложение на формата на изказа е да прикрива липсата му на съдържание" пълен булшит. Или чисто и просто теза на човек, който е расъл в саксия и говори с майка си, професора си и кравите на село по един и също начин.
PinkPan7her хапни някой шоколад и/или пенис. Ставаш досадна.
Вадиш от контекст думите по тема в която - цитирам :
" аз не считам интелигентен разговор САМО споделяне на някакви факти, има много повече от това в моето разбиране, като например как информацията е поднесена, какви думи се използват по какъв начин се използват, стилът на говорене, ако мислиш, ако искам само познания ще си купя енцикопледия".
Кажи ми как това не е форма за сметка на съдържание?
И в повечето случай формулата е валидна: като някой започне да ти разтяга локуми и да се изразява завъртяно и ползва термини за нещо което може да се обясни просто обикновено или лъже, или не знае за какво говори.
Обожавам да разтягам интелигентни локуми, особено в деловата кореспонденция
Факир съм на 3 машинописни страници, много завоалирано да кажа на някой да си го нашиба
Интелигентна работа, майна.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Ами, казвам ти: има ОГРОМНО значение как се изразяваш. Едно и също нещо би следвало да се казва по различен начин на различни хора!
ЕДНО И СЪЩО НЕЩО СЕ КАЗВА. Превод: Съдържанието е там, съществува, при това е същото.
Локумите са друга работа.
Лейди Ди, много респект. И въпреки че е хумористично, примерът ти е брилянтен - да кажеш "начукай си го" не е приемливо. Затова променяш формата, но съдържанието остава същото![]()
Това го видях покрай майка ми, когато един нахален грък твърдеше, че при купуване на стока за 60 цента и продаването й за 6 евро, не можело да му увеличат доставната цена с 50%, защото "едвам щял да прави small profit". Е, много учтиво му беше казано да си го нашиба![]()
Мерси на всички позитивно и негативно отговорили, информацията която целях да получа я получих (както и предполагах), сега моля някой човек с администраторски права да заключи темата, мерси предварително...
Аз.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!