- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Българските бюти блогърки
Привет момичета и на всеки, който чете.
Само на мен ли ми се струва, или много бюти блогърки правят платени ревюта на продукти? Било те на изпратени от компанията неща? Най- много се съмнявам за нещата на Биодерма. Новият им крем сенсибио толеранс +(нещо такова беше) е много препоръчвам от бюти блогърките, които са го "пробвали", ако така мога да кажа. Харесах си крема, тъкмо за мен е според описанието, но почвам да се съмнявам, а и 36 лева не ми се хвърлят на вятъра. Същото е и с мицеларната вода, отново на Биодерма. Преди малко случайно попаднах на страницата им във фейсбук. Има някакви игри, които само по постовете разбирам, че едни и същи ги печелят- повечето блогърки. *Не съм участвала в подобно нещо, май е и фото конкурс* Наградите сега лятото като гледам са слънцезащитни продукти.
Та тези печелившите блогърки, веднага постват ревюто си на страницата на Биодерма, с лъскателно ревю за продукта/продуктите.
Не знам, аз ли съм параноичка или наистина е така?
Правят, да. И на тези купените им личи обикновено, особено ако си чела много ревюта. Затова и не всички ревюта са достоверни. Има само няколко български блогърки, на които се доверявам въпреки, че ревюто е спонсорирано.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Зависи от човек до човек. Някои пишат платени ревюта, пълни с похвали- други изказват собствено мнение. И аз като Hayashi избягвам да чета 20 ревюта на един и същи продукт. Става леко досадно понякога.
Аз съм блогър и да наистина се правят платени ревюта, някои от които хвалят продукти, които не са чак толкова добри. Аз лично не правя такива ревюта, ако искате посетете блога ми - http://fifth-gorgeous.blogspot.com
Ако пускаш само едни и същи мнения с линк към блога си никого няма да спечелиш. Ето, например, мен току що ме отказа да те последвам именно заради това.
// Доста трудно е да пишеш платени ревюта, ако никой нищо не ти праща/плаща. По принцип.
Аз също съм блогърка и ми се иска малко да изясним ситуацията.
Биодерма не организират игри, на които "всички бюти блогърки" печелят. Организират се събития, на които се представят новите продукти и се дават на всяка по една за проба. Това е много разпространен метод за популяризирането на нови продукти, не само в България, ползва се в световен мащаб. *До сега мен не са ме канили и за това не мога да кажа дали спонсорират даден пост, но силно се съмнявам*
Аз също получавам продукти за проба, но според мен, това не пречи да се изразят истинските впечатления. В крайна сметка за това всички четем блогове - за да разберем дали нещо си заслужава или не + На мен никога не са ми предлагали да ми платят за публикация, въпреки, че аз не бих се съгласила при каквито и да е обстоятелства. Просто така се превръщаме в медии, не в кътчета за истинска и неподправена информация.
Не отричам, че има такива, които пишат прехвалени публикации, но според мен не са много и моля, нека не слагаме всички под общ знаменател.
Естествено, че методът е разпространен, защото работи доста успешно. Което не значи, че няма хора, които не се замислят дали не се опитват да ги излъжат. Аз съм била супер разочарована от разни продукти, за които едва ли не стотици блогъри са писали невероятни ревюта какъв прекрасен продукт и накрая като си го взема - нищо. И не става въпрос изобщо за продук, който ще ми докара кожна реакция, просто за нещо прехвалено, което обикновено не си струва високата цена. Мои лични примери са Baby Lips на Maybelline, слънцезащитата на Bioderma, мицеларната вода на Bioderma. На всички тези продукти съм намерила също толкова добра или дори далеч по-добра алтернатива на по-ниска цена. Но съм се прехласнала да ги взема именно, защото са ме заблудили блогърите, че си купувам супер добър продукт.
Освен, че някои блогъри пишат "розови" ревюта за спонсорираните си продукти го има и ефектът на масова заблуда когато за едно нещо се говорят толкова много хубави неща, че просто няма как да си го купиш и да не пишеш, че ти харесва. Така, че съветът ми е да четеш внимателно и да избираш на кого се доверяваш. Това, че един продукт е масово харесван въобще не означава, че е добър наистина.
Едит: Тъй като може би някой ще реши да ми скочи, убедена съм, че никой няма да си признае, че прави ревюта, които създават погрешно впечатление за продукта, а не го и очаквам. Просто ми е смешно да се правим, че феноменът не съществува.
Последно редактирано от Hayashi : 08-06-2014 на 11:48
В никакъв случай не казвам, че липсва, за това си права
И междудругото, аз също не се спогодих с мицеларната на Биодерма![]()
Напълно ви подкрепям и двете.Bioderma и на мен не ми пасна като цяло. Прекалено много ми изсуши кожата.
Аз съм ползвала зелената на Биодерма - щипе, безумно неикономична - а една блогърка пишеше как с един тампон, напоен с Биодерма, си сваляла целия грим, пък той бил много. Направо се смях с глас, на мен ми отиваха 4-5 тампончета.
Мицеларната на Авен е единствената друга, която съм пробвала. Е, влюбена съм. Класи над Биодерма. Или розовата вода на Рефан - също.
От Биодерма имам... мисля, 2 други продукта, с които не се разделям. Просто мицеларната не е от тях.
Fifth Gorgeous по-лекичко с твърденията, познаваш ли реално някой, който прави такива ревюта? Това, че и ти си блогър нищо не значи, стига с тази реклама...
И аз съм блогър, и мога да кажа, че конкретно Биодерма са една от фирмите, които знаят как се работи с блогъри и са класи над останалите в областта на маркетинга и общуването с блогъри. Ходила съм на повечето им събития досега и имам 3 подарени от тях продукта. За 2 от тях съм писала, защото ми харесват, единия особено го ползвам всеки ден откакто ми е в ръчичките. ;д
За третия така и не писах, но също не е никак лош - точно новия крем Толеранс+.
Общувала съм с много колежки-блогърки и смело мога да твърдя, че повечето не биха направили компромис с честното си мнение само заради едното кремче, пък било то и великите 30 лв. Тези, които си започват блога, само за да получават неща, си им личи още от началото. Много се дразня като се поставя общ знаменател над всички. Навсякъде по света, особено най-известните блогърки, получават купища продукти, но това не ги задължава да се изказват ласкаво за всички тях.
И все пак, това че един продукт има много хвалби, не значи, че ще се спогоди и с вашата кожа; все пак всичко е индивидуално.![]()
Наистина всеки продукт действа върху човека индивидуално. И от 100 човека може да има 99 доволни и един , който е разочарован, но това не означава, че останалите лъжат.