.
Отговор в тема
Страница 1 от 7 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 156
    Супер фен Аватара на IWannaBeSedated

12 клас - випуск 2014/2015

Скъпи випускници (), в тази скромна тема ще обсъждаме всякакви въпроси, свързани с кандидатстване и подобни. Започвам темата с някои и друг въпрос. Вълнувате ли се за утре? Решили ли сте по какво ще карате втора матура? Прочетохте ли задължителните произведения?

When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (

Нищо ново и вълнуващо в последния първи учебен ден. Отидох, постоях малко и си тръгнах. Имам куп неща да оправям за училище... Още нищо не съм започнала да чета, само подготовки правя Втората матура смятам да ми е по философия. Не знам дали е добър избор, но ще разбера след няколко месеца.
    Някой знае ли кога излизат датите на предварителните изпити в СУ?

Голям фен Аватара на joannalof
    Излизат декември или януари
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

Здравейте на всички!

Втората матура ще бъде по АЕ.Иначе от произведенията съм прочел Тютюн - първата част само.Втората седи у нас от около месец(ако не и повече) - дано намеря време да я прочета и нея.Другата, която съм прочел е Железният светилник(още в 10 клас).

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    Матурата ми ще е по математика, френски или биология. Ще видим как ще реша кое точно да е.

Някой да обмисля матура по немски?
    Още не съм дочела "Тютюн" (не ми е интересна и ме мързи), но поне приключих с "Железният светилник".
    Кофти е, че ни почнаха от първата седмица, но трябва да устискам поне до декември, пък после ще го мисля.

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Цитирай Първоначално написано от IWannaBeSedated Виж мнението

Egal , може като 3-та матура да пиша немски. Да си я взема ей така за майтапа.

Доста приятно ще ми е да видя реакцията на хората в ДСД групите. ХАхаха
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Прочетохте ли задължителните произведения?
    Koи са те
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    Egal , може като 3-та матура да пиша немски. Да си я взема ей така за майтапа.

Доста приятно ще ми е да видя реакцията на хората в ДСД групите. ХАхаха
    Не си го и помисляй.

Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    Koи са те
    "Тютюн" и "Железният светилник" са най-големи по обем, иначе има стихотворения и разкази.

"Тютюн"
    Keine Lust да го прочета това нещо.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

*GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен Аватара на tori
    Бивши дванайсетокласници, които са минали през това сито казват да не си го набиваш отзад ако не си МЕГА добър. Уча немски вече пета година и отказвам да помисля за него на ДЗИ. Отделно дето за втора матура мисля да си омеша картите с географията пък да видим какво ще излезе.
    Иначе хич не ми беше развълнувано, хич не ми се почваше, бях уплашена и отказвах да приема факта, че трябва на всяка цена. Сега се чувствам спокойна и мотивирана за учене, явно апетита идва с яденето. Един вече минал през това човек ме наведе на една мисъл - сега си помагам, за да се махна от тук. Тук, където не искам да прекарам дори минутка повече. Повтарям си го и взех да мисля ТОЧНО по тоя начин.
    Днес четохме и коментирахме „На гости у дявола“, но за „Приказка за стълбата“ не успяхме да говорим, защото класния ни пусна малко почивка втория час. Реши, че трябва да си поговорим явно. Ма с три... как се водеше, общообразователни (май) часа, два ЗИП-а плюс един час на класа и секция/клуб с него по два часа на седмица, и аз не бих си дала зор и не бих юркала дичицъта чак толкова много. Каза ни учебниците и помагалата още края на миналата година, аз обаче още не съм си търсила по магазините и вторите употреби, не съм и чела огромна част от произведенията. Но пък ми е нужна една нощ точно да си прочета христоматията като я взема. И отделно дето по време на взимане на ново произведение, се чете в час, както и поне два-три пъти вкъщи, за да вникна. Та не ме е страх де.
    Иначе казах и в дневника, че тия изпити за квалификация по професията ми се струват малко по-страшни, но вероятно с времето и те ще изгубят част от страха ми.

Останаха ми само Тютюн и Железният светилник. За втора матура съм избрала история.

Снощи започнах да чета "Железният светилник". Всички ми наговориха много негативни неща за книгата, а тя май ще се окаже, че не е чаааак толкова зле.

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    "Железният светилник" е прекрасна, струва си да се прочете. От друга страна "Тютюн" е гадна комунистическа книжка, може само резюмета и анализи да четете, няма смисъл цялата.

Мега фен Аватара на Dagichka
    хм, на мен пък "Тютюн" ми беше по-любима от "Железният светилник". в началото първите 50 страници едвам ги избутах, но после се увлякох в самата история на Ирина и Борис и аах <3 докато в "Железният светилник" ме привлече само началото докато не разбера какво става със Султана.. абе хубаво е да се прочетат и двете, ей така от обща култура, пък после в час ще разисквате само тези възможни аспекти, които биха се паднали примерно като тема на есето :д

Вие сте луди !
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен Аватара на ameli
    Аз прочетох само светилника, тютюн ще си го оставя за по-късно през годината. По литература губим адски много време и усещам как ще сбием всичко и ще стане мазало накрая. Мотивирана съм да си уча, но пък се чувствам малко неуверена, особено за IELTS. Втората ми матура ще е по английски.

Цитирай Първоначално написано от ameli Виж мнението
    По литература губим адски много време и усещам как ще сбием всичко и ще стане мазало накрая.
    Хах, абсолютно същото и при нас. ;D
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Голям фен Аватара на Andjyy
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    "Железният светилник" е прекрасна, струва си да се прочете.
    И да се гледа
    Прочетох цялата четирилогия на един дъх. Много ми беше интересна.

Да питам - взехте ли си някакви помагала с тестове и интерпретативни съчинения по БЕЛ? Има толкова много и се чудя кое/кои да си взема... Заслужават ли си въобще или в интернет ще намеря всичко?

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от feel_me19 Виж мнението
    Да питам - взехте ли си някакви помагала с тестове и интерпретативни съчинения по БЕЛ? Има толкова много и се чудя кое/кои да си взема... Заслужават ли си въобще или в интернет ще намеря всичко?
    Нда, и аз тва питам.

На нас госпожата ни каза да си вземем по БЕЛ на колибри книжка.Има 10 теста + задачи и някакви други.Струва 14 лв. http://www.book.store.bg/p22635/matu...rnokozhev.html - Може да хвърлите един поглед.

Иначе относно спора Светилникът > Тютюн.

Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Бивши дванайсетокласници, които са минали през това сито казват да не си го набиваш отзад ако не си МЕГА добър. Уча немски вече пета година и отказвам да помисля за него на ДЗИ. Отделно дето за втора матура мисля да си омеша картите с географията пък да видим какво ще излезе.
    Ами не знам, не искам да се под/надценявам, ако си изкарам изпита по немски декември, ще се справя и с матурата.

Взех си някакви книжки с анализи засега, и аз се интересувам от някакви тестове.

Мега фен Аватара на tori
    Успех тогава.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си