В Щатите стипендиите в по-елитните университети покриват изцяло престоя ти в университета - обучение, общежитие и т.н. Специално за там, тези стипендии са в пъти повече за чуждестранните студенти, отколкото същите стипендии във Великобритания.

Над Англия нямам големи наблюдения. Предполагам, че (както и в Шотландия) стипендии има, но те са изключително малко на брой и не са цялостни, ака покриват някаква мъничка част от това, което ще трябва да платиш.

В Шотландия съм студентка. Семестриалните такси към университета се покриват от специална организация наречена SAAS, за граждани на страни, членки на Европейския съюз. Оттам нататъка, обаче, жилището и храната наистина са си скъпички.

Дискриминация навсякъде (ще) има, независимо откъде произлизаш. В университите има хора от всякакви държави ---> дискриминация сред състудентите ти (би трябвало) да е малко вероятна. Нацупени лелички в администрациите навсякъде има, обаче :Д Аз лично, за престоя си тук, не съм ставала жертва на дискриманация и се надявам и да не ставам :Д Като цяло се кефят шотландците, че произлизаш от "екзотично" място.