- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- За моята заблуда, да
Здравейте. Не знам дали това е точния раздел, не се отнася точно до любов..
Аз съм момиче, което много трудно си изгради самочувствие, за външния вид, самоуважение, увереност и т.н. Вървя с вдигната глава, без да се срамувам и да ми е неловко сред хората.. беше ми изключително трудно. Тази и маналата година всичко сякаш отиде по дяволите. Преместих се в ново училище, след месеци след началото почнаха най- различни обиди. В средата и до последния учебен ден бяха обиди основно за външния ми вид- била съм грозна и т.н., но всичко бше съркастично, разбира се- "много си красива", "красавица" и т.н. Тази година пак, от две момчета. С тях не съм си говорила изобщо, освен размяна на обиди. Както и да е, това се спря след разговор с учител. Но се замислям върху това- имали ли смисъл да обиждат момиче, което е красиво(или поне то се мисли за такова)?!? Ми не, едва ли. Що за глупак трябва да си.. Но се чудя и друго- защо другите грозни момичета не ги обиждат, а са първи приятели с тях? Защото са отворени ли, а аз мълчаливото грозниче? Както и да е.
Днес, по точно тази вечер ме накара да се замисля по- сериозно, след като срещнах две момчета(бяха турци или бели цигани, не знам- бях в моя квартал а от там само такива идват.), огледаха ме както си минавам и единия вика на другия "Тая е мноо грозна" и понеже съм крайно чувствителна го приех много навътре, заболя ме. И се запитах има ли смисъл? Има ли смисъл? Да се грижа за себе си толкова много, след като пак ще съм грозна. Въобще има ли логика да стоя пред ш*баното огледало 5 часа преди да излезна и да се уверя, че косата, гримът ми е наред? Дали косата не подчертава и без туй гадния ми нос? И дали коректорът ми прикрива недостатъците на кожата, онова гадно петно около цялата ми уста, подчертаване на очи, оправяне на вежди и другите глупости.
Дали беше тази искреност, защото вече в края на деня всичките ми кожни недостатъци лъсваха или.. пха, пак си търся оправдяние. Ако си красив, дали с или без грим пак ще си. Дали в края или началото на деня, няма значение.
Не знам защо го написах, дали да ми олекне най- после или за съвет.. но и такъв да ми дадете няма да е никак излишен. Благодаря, ако сте изчели този баси голям роман.
За информация- *гаджета ала- бала не съм имала, никой не си пада по мен, не ме харесва
*на почти 15 съм.
Последно редактирано от wish* : 10-10-2014 на 05:16
Здравей ,
аз също съм почти на 15 ( без няколко дена :дд ) и честно казано не разбирам колкото и смешно да звучи какво означава да си красив ! Имам предвид , че всеки си има различна точка на мислене относно тази тема , че чак имам чувството ,че вече съм изгубила представа за случващото се ( общо взето , че не съм в крак с модата ) . Може би се чувствам така , защото в днешно време да си красив означава многото грим , силикона , големите цици и тн . Не мисля , че трябва да се чувстваш обидена от думите на едни цигани . Започнах да забелязвам , че мен също ме заглеждат момчета ( всъщност преди не обръщах много внимание ) . Може би не трябва да търсиш внимание и комплименти от циганите и хора , които нямат ясна представа какво всъщност означава да си красив . Както са казали всяко нещо с времето си . Ще дойде момент когато те ще те заглеждат , а ти няма да им обръщаш внимание. Та ние сме в период в който тепърва се променяме
)
а защо вобще им обръщаш внимание ?
разбирам ,че си по-чуствителна ,но какво толкова ,че някой те смята за по не привлекателна не им обръщай голямо внимание единствено си знай ,че всеки е красив по-свой начин така ,че не се мисли за не привлекателна горе главата както преди а това ,че те наричат ,че си грозна всички го правят това е един грозен начин да ти кажат ,че си хубава
Явно проблемът идва от схващането ти, че си грозна. Всеки човек има недостатъци, не си само ти. Вярно е, някои хора са по-красиви, други не са толкова, но това е много относително. Всеки човек има индивидуален вкус и както някой смята, че си много грозна, така друг ще каже, че си уникално красива. Не бива да си втълпяваш, че трябва да се харесваш на всички. Никога няма да можеш да се харесваш на всички без значение дали по визия, или по характер.
Да, има смисъл да се гримираш, контиш и т.н. По този начин добиваш увереност и самочувствие. А и няма лошо в грижата за външния вид, освен ако това не ти е цел номер 1 в живота. Полагай грижи за себе си: спортувай, направи си хубава прическа, слагай си малко грим, купи си хубави дрехи, които подчертават силните ти страни.
Примерно: ако имаш косми по ръцете е доста грозно, освен това издава някаква немарливост към себе си. Все едно те е мързяло и не си си обърнала внимание, а е толкова лесно да ги махнеш. Отблъскващо е. Затова грижи се, прави каквото можеш за себе си и се старай да изглеждаш максимално добре.
Не се връзвай на хорските приказки. Опитвай се да ги изолираш. Успех.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Благодаря за съветите. Не че се интересувам оня какво е казал, просто го чух. Улицата беше тясна и се разминахме на сантиметри. Мда заглеждат ме, но и онзи го направи(аз го погледнах само, докато ме гледаше и си отместих погледа) и тогава, вече се разминавахме, каза на другия, че съм грозна. Мда.
Последно редактирано от wish* : 10-10-2014 на 07:04
В тази възраст винаги ще се намери някой да ти се подиграва за нещо. Просто още са хлапаци и се чудят за какво да се заядат. Като пораснат още малко ще спрат да ти се подиграват за глупости и ще започнат да гледат на теб като на личност.
Не вярвам, че може да има грозно момиче на 14. По-скоро ти си го внушаваш.
Споко, за всеки влак си има пътници. ;д
Не трябва чуждото мнение да те кара да се чувстваш зле. В живота винаги ще има някой, който да обижда или да злослови зад нечии гръб. Всеки човек е красив и носи свой собствен чар. Не обръщай внимание на злобните коментари. Фокусирай се върху положителните си качества. Важното е ти самата да се харесваш. Тези, които се държат лошо с теб вероятно са поредните комплексари, спри да контактуваш с тях. Успех.![]()