- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Евтина козметика срещу скъпата
^ На храни трола. Вече даже не са забавни.![]()
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Аз също съм попадала на скъпа козметика, която не ми харесва.Миналата година получих малка палитра сенки (на скъпа марка), но не ми харесват като пигментация.На пипане са хубави, но не ги усещам толкова добре на клепача.След това си купих още една палитра (пак на скъпа марка), но и от нея не съм много доволна.Цветовете са хубави, но цветовете с брокат имат ужасна пигментация.
Има и скъпи гланцове от, които не съм доволна.Отново цветовете са хубави, но пигментацията е слаба и на устните ми ги чувствам като химикал.Също не съм и силно впечатлена от матовите червила на M.A.C.-нанасят се много трудно (ако не си сложа балсам за устни не мога да го нанеса хубаво), лесно се размазва, трае дълго, но оставя очертание около устните.
Вероятно на фона на повечето жени, използвам малко козметика, като гледам да залагам на средно качество или на нещо, което виждам да се използва повече от хората - не отделям време за проучване, просто ако отида в мола и си харесам нещо на мирис, цвят и усещане, си го взимам.
Трицифрена сума давам за парфюми с кеф, но за нищо друго.
Спирала от 10 до 25лв
Червило също в този диапазон
Имам някакви фдт на макс фактор и римел, но не ги ползвам.
И сенки имам едни на сефора, 4 цвята палитра.
Мия си лицето с ексфолианта на гарниер против черни точки, и нямам нито една пъпка, ама нещо ми се изсушава кожата в някои зони и .. ще взимам мерки.
Двете ми пасти за зъби са към 15лв всяка, лосионите за тяло - около 10лв
Абе гледам всичко да е в диапазон 10 - 25, вижда ми се адекватно като цена, чак на огромни боклуци не съм попадала, въпреки че на римел и лореал съм хвърляла спирали ( държа на спиралата ).
Нямам моливи, очна линиия, пудра или руж, също не ползвам фдт и крем за лице, крем за ръце и маски за лице, което май ми спестява много усилия и кинти
Нито искам да се изхвърлям и да харча много пари за козметика, нито пък и да се стискам, та гледам да се нося по течението и заради това започнах да чета в раздела, да се пообразовам малко от вас![]()
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
This.
Червилата ми са по около 30 лева, но имайки предвид, че ги ползвам по две години, ми се вижда разумна инвестиция. Марката е Sante. Хвърлила съм око на lavera- peach amber и червените нюанси, обаче... не ги намирам тук.
Минах на био душгелове и лосиони за тяло, био гелове, кремове за лице и околоочен контур. Ако купувах продуктите с българската заплата, сигурно щяха да ми се виждат безумно скъпи и щях да минавам за луда в собствените си очи.
От декоративната козметика още имам за доизразходване конвенционални ружове и сенки за очи. Иначе съм отворена към предложения
Пастите за зъби само не сменям- Parodontax и Sensodyne.
За да не давам луди пари за парфюми, залагам на масови марки- Антонио Бандерас, Наоми... от тоя сорт за ежедневни. Иначе по-така аромати купувам тестери. Не ми пречи, че нямат опаковка, като са три пъти по-евтини.![]()
Последно редактирано от kalpazanka : 01-04-2015 на 16:49
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!