.
Отговор в тема
Страница 16 от 25 ПървиПърви ... 6121314151617181920 ... ПоследнаПърви
Резултати от 376 до 400 от общо 611
    Повече от фен Аватара на mimonte2
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Та, последно?
    Последно ли? Загадка...

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Сериозно? :Д Това можеш да го твърдиш единствено, ако никога не си бил студент.
    Хайде, моля ти се- студентите сте отворена книга за мен. Дискотеки, партита, купони и евентуално, ама евентуално учене. Учениците имат страшно обемен материал и така или иначе трябва да го погледнат. А като знам състоянието на висшето образование, ми е пределно ясно какво е нивото ви. Дори в Студентски град в София е пълно с дрогирани пияници и надути курви. Знаете само среднощни партита, студентският живот е песен.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от mimonte2 Виж мнението
    Хайде, моля ти се- студентите сте отворена книга за мен. Дискотеки, партита, купони и евентуално, ама евентуално учене. Учениците имат страшно обемен материал и така или иначе трябва да го погледнат. А като знам състоянието на висшето образование, ми е пределно ясно какво е нивото ви. Дори в Студентски град в София е пълно с дрогирани пияници и надути курви. Знаете само среднощни партита, студентският живот е песен.
    Абсолютно. Как видя през нас

Много се дуеш, а нищо не знаеш. Като например фактът, че не уча в България.

Абсолютно. Как видя през нас

Много се дуеш, а нищо не знаеш. Като например фактът, че не уча в България.
    Тогава защо се обаждаш за България? Къдете не те сеят, там никнеш Това е признак на лошо домашно възпитание- ние говорим за България, а ти дори не си тук, какво даваш мнение?

Това момче наистина или има психични отклонения, или си прави на страшен трол митетo.

Между другото, ако основното и средното са задължителни, то висшето е по желание. Ама въобще не му е притрябвало виШо на мимонте. Къде го слагате, той е еволюирал, създава светове само със силата на мисълта .

ей ся ще те фане за очите заради правописните грешки

anonymous708973
    Guest
    Сериозно? :Д Това можеш да го твърдиш единствено, ако никога не си бил студент.
    Нали, и аз мислех да го кажа, ама... то все едно да наливаш от пусто в празно.

Бтв, аз продължавам да вярвам, че е Димитър :д Хванах му спатиите на троловете, еднотипни са

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Това момче наистина или има психични отклонения, или си прави на страшен трол митетo.
    Не знам кой е тролът тук. Аз не започнах този безпринципен спор.

Между другото, ако основното и средното са задължителни, то висшето е по желание. Ама въобще не му е притрябвало виШо на мимонте. Къде го слагате, той е еволюирал, създава светове само със силата на мисълта .
    Благодаря, че призна, че съм много над теб.

Цитирай Първоначално написано от BlauMeise Виж мнението
    ей ся ще те фане за очите заради правописните грешки
    И тебе ке "фанем"

Нали, и аз мислех да го кажа, ама... то все едно да наливаш от пусто в празно.

Бтв, аз продължавам да вярвам, че е Димитър :д Хванах му спатиите на троловете, еднотипни са
    Какво друго да очаквам от неграмотен човек като теб? Ти изобщо учиш ли, имаш ли висше или си от онези нехранимайковци, които от сутрин до вечер мислят за дискотеки и се наричат студенти?

Мега фен Аватара на draid
    Повтарям- Нямам никакъв проблем с богатите, просто немалко студенти в УНСС завършват благодарение на парите, а не на мозъка си. Ти не мисли за комплексите на един мъж, а гледай да се образоваш, че така като ви гледам, не сте особено грамотни тук.
    Виж сега има два варианта, по очевидният е че се мъчиш да се правиш на интересен трол, ама не ти се получава. Вторият вариант е да си меко казано глуповато момче което е пораснало в изолирана среда и мама му е обяснявала колко много е важен, как учи много и света се върти около него. Като се замисля, ако си трол и се занимаваш да пишеш 260 коментара празни приказки, значи определено си доста зле. Да оставим на страна кой реален потребител ще вземе да пише по 1000 коментара един след друг и да повтаря едно и също като папагал на всяка страница.

Какво друго да очаквам от неграмотен човек като теб? Ти изобщо учиш ли, имаш ли висше или си от онези нехранимайковци, които от сутрин до вечер мислят за дискотеки и се наричат студенти?
    А как се наричат тия който правят разни акаунти и пишат по цял ден във тиин форум ? А чакай ти си поставил вече диагнозата.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    И освен всичко учениците са по-ученолюбиви от студентите, защото имат доста по-голям материал от студентите и това налага да прочитат повече.
    Нямаше да се хабя, но имам време и ме сърбят пръстите на ръцете (и ъгълчетата на ума) :Д.

Първо, използването на прилагателното 'ученолюбив' е изключително неуместно в този случай. Защо ли? Защото то говори за 'желание за учене', а не задължение за такова.

Второ, твърде смешно е да твърдиш, че учениците имат по-голям учебен материал от студентите. Ще ти кажа защо. В рамките на няколко учебни часа в училище вие покривате даден материал или дадена тема. Всичките теми се намират в един общ учебник. За да изкараш 6-ца на контролното, трябва просто да прочетеш въпросния учебник.

В университета, покриваш една тема в рамките на 50 минути. След това целият поток продължава към следващата тема, в следващата лекция. Ненужно е да споменавам, че за да се чувстваш достатъчно подготвен, че да отговориш на въпрос зададен върху дадена тема (изучена в лекцията), трябва да прочетеш няколко книги. В допълнение, прочиташ и статии, доклади и т.н. Какво се оказва? Материалът на студентите и скоростта, с която той е покрит през даден семестър е десеторно по-висока, отколкото при учениците в гимназията. Това ще разбереш, когато успееш да прогледнеш отвъд тесния хоризонт на ума си, т.е. когато станеш студент. :Д

Трето, съдейки от коментарите ти дотук не ти давам повече от 14-15 години. Ако си на повече - много жалко за теб. В тоя ред на мисли, нямаш никакъв пряк досег до студенти в Студентски град. Чуваш за/виждаш единствено купоните и дискотеките, просто защото тези "занаятия" се извършват на публични места. Най-простия пример за това, че (може би) си в грешка е едно 10 минутно пътуване в 280 през ранните часове на деня. Така се сблъскваш със студенти с папка или лист в ръка, четейки.

anonymous708973
    Guest
    Уча втора година бакалавър. В специалността имам включени и доволно финанси.
    На дискотека не съм ходила от минимум три месеца, в момента съм горе-долу 6-ти час в библиотеката, което е ежедневие, впрочем
    Понеже ти първи реши да се фукаш с успех, очаквам сканираната ти диплома на лично, ще ти пусна и моята след това Или поне си кажи - както и в началото - че нямаш средно. Или вече сам се оплете в лъжи?

Супер фен Аватара на tireheb
    Така се сблъскваш със студенти с папка или лист в ръка, четейки.
    винаги са ме дразнели тея
    караха ме да се чувствам зле
    щото те четат ДОРИ В 8 СУТРИНТА
    пък аз...

пп; "10 минутно пътуване с 280 в ранните часове на деня" е просто една илюзия и самото споменаване на фразата е времево-пространствен парадокс
    Последно редактирано от tireheb : 11-28-2014 на 16:22

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Виж сега има два варианта, по очевидният е че се мъчиш да се правиш на интересен трол, ама не ти се получава. Вторият вариант е да си меко казано глуповато момче което е пораснало в изолирана среда и мама му е обяснявала колко много е важен, как учи много и света се върти около него. Като се замисля, ако си трол и се занимаваш да пишеш 260 коментара празни приказки, значи определено си доста зле. Да оставим на страна кой реален потребител ще вземе да пише по 1000 коментара един след друг и да повтаря едно и също като папагал на всяка страница.

А как се наричат тия който правят разни акаунти и пишат по цял ден във тиин форум ? А чакай ти си поставил вече диагнозата.
    Как се наричат ли? Не мога да кажа, защото не съм от тях. Вие сте тези, които се повтарят като развалени грамофонни плочи, не аз.

Аз цигани в университета още не съм видял. Всъщност 1, 2 зърнах де ;д. Чудно как повечето келеши изгарят още в първи курс, но са дотърили цялото си средно, па и матурите.
    Не, не мисля, че е по-натоварена програмата на висшистите, които (забележете) искат да си вземат само дипломата, пък и със сума ти прекъсвания.

Но, ако вземеш един неподготвен още ученик и му връчиш да учи материала на по-горните курсисти за изпита - няма да се справи хич добре. През семестъра се учат 20 теми ( колкото са и лекциите) . 2 от тях се падат на изпита.

anonymous708973
    Guest
    През семестъра се учат 20 теми ( колкото са и лекциите) . 2 от тях се падат на изпита.
    Е, къде го гледа това?
    Надали само на нас успяват да ни набутат всички теми във всеки изпит.

Нямаше да се хабя, но имам време и ме сърбят пръстите на ръцете (и ъгълчетата на ума) :Д.

Първо, използването на прилагателното 'ученолюбив' е изключително неуместно в този случай. Защо ли? Защото то говори за 'желание за учене', а не задължение за такова.

Второ, твърде смешно е да твърдиш, че учениците имат по-голям учебен материал от студентите. Ще ти кажа защо. В рамките на няколко учебни часа в училище вие покривате даден материал или дадена тема. Всичките теми се намират в един общ учебник. За да изкараш 6-ца на контролното, трябва просто да прочетеш въпросния учебник.

В университета, покриваш една тема в рамките на 50 минути. След това целият поток продължава към следващата тема, в следващата лекция. Ненужно е да споменавам, че за да се чувстваш достатъчно подготвен, че да отговориш на въпрос зададен върху дадена тема (изучена в лекцията), трябва да прочетеш няколко книги. В допълнение, прочиташ и статии, доклади и т.н. Какво се оказва? Материалът на студентите и скоростта, с която той е покрит през даден семестър е десеторно по-висока, отколкото при учениците в гимназията. Това ще разбереш, когато успееш да прогледнеш отвъд тесния хоризонт на ума си, т.е. когато станеш студент. :Д

Трето, съдейки от коментарите ти дотук не ти давам повече от 14-15 години. Ако си на повече - много жалко за теб. В тоя ред на мисли, нямаш никакъв пряк досег до студенти в Студентски град. Чуваш за/виждаш единствено купоните и дискотеките, просто защото тези "занаятия" се извършват на публични места. Най-простия пример за това, че (може би) си в грешка е едно 10 минутно пътуване в 280 през ранните часове на деня. Така се сблъскваш със студенти с папка или лист в ръка, четейки.
    Ех, сега на лингвисти ли ще се правим? Недей, защото не си ми на нивото. Да, терминът "ученолюбив" е употребен точно на място. Изречението има два смисъла, зависи откъде го гледаш, но явно ти не осъзнаваш това.
    Ти май ИЗОЮЩО не си запозната. Не всичко го пише в учебника. Ние също си търсим информация от други източници...а била много запозната...трагедия...
    Изобщо не ми обяснпвай как е в университета, аз мога да ти кажа директно и вече наистина се повтарям- купончета, дискотеки, партита и т.н. Студентите са страшно мързеливи (по това си приличат с учениците). Но вторите имат по-голям учебен материал от първите! Само ела да видиш как е в 10-ти клас, става дума за физика, химия, история, биология за СТУДЕНТИ, но написана в гимназиални учебници. Това е недостатък на образователната ни система, но така стоят нещата.
    Имаме 15 предмета. Вие изобщо нямате толкова. На ден трябва да учиш ПОНЕ 5 ЧАСА, за да изкараш прилчина оценка. Освен всичко има и 8 часа на ден, връщаш се след 2 часа и като прибавим обяда часът става 3. Оттам- учене МИНИМУМ до 8 вечерта. Така стоята нещата, ако искаш да изкараш хубави оценки. И след като свършиш в 8, последното, до което ти е, е купон. Просто вече ти се спи. Вечеряш, евентуално гледаш филм и лека нощ. А студентите какво правят- не са изморени, материалът им е малък (защото университетите за нищо не стават), следват дискотеки, леки жени и т.н.

Уча втора година бакалавър. В специалността имам включени и доволно финанси.
    На дискотека не съм ходила от минимум три месеца, в момента съм горе-долу 6-ти час в библиотеката, което е ежедневие, впрочем
    Понеже ти първи реши да се фукаш с успех, очаквам сканираната ти диплома на лично, ще ти пусна и моята след това Или поне си кажи - както и в началото - че нямаш средно. Или вече сам се оплете в лъжи?
    Казах вече- остава загадка до момента, в който ми покажеш двойките, така де, оценките ти от дипломата.

Аз цигани в университета още не съм видял. Всъщност 1, 2 зърнах де ;д. Чудно как повечето келеши изгарят още в първи курс, но са дотърили цялото си средно, па и матурите.
    Не, не мисля, че е по-натоварена програмата на висшистите, които (забележете) искат да си вземат само дипломата, пък и със сума ти прекъсвания.

Но, ако вземеш един неподготвен още ученик и му връчиш да учи материала на по-горните курсисти за изпита - няма да се справи хич добре. През семестъра се учат 20 теми ( колкото са и лекциите) . 2 от тях се падат на изпита.
    По-горе писах и за това, пак ме карате да се повтарям. Студентите и учениците си приличат по своя мързел. Но има нещо друго- материалът на учениците в най-горните класове е по-обемен от този на студентите.

Е, къде го гледа това?
    Много сте измъчени! Милите...мързели до припадък.

anonymous708973
    Guest
    Оттам- учене МИНИМУМ до 8 вечерта.
    Хахахаха, в гимназията надали ми се събираха 10 часа учене на СЕДМИЦА за училище. Само в 12-ти беше по-трудно, защото учих наведнъж литературата за последните две години + се подготвях за изпит по немски. Явно си глупавичък, щом ти се е налагало да учиш толкова

Струва ти се, че материалът е за студенти, защото не си студент. И аз така мислех преди. Като видиш коооооолко можеш да задълбаеш във всяка материя, материалът за училище ти се струва лека игра. И уроченцето ти не е 3 страници, а 30. Учебниците ти не са голям формат, дебели един пръст, а са по 700+ страници.

Едит: Няма да съм вкъщи до понеделник вечер, за да си снимам дипломата, но завърших основно с успех 5.75; средно с 5.93, матура БЕЛ - 5.99, матура по немски - 5.85 (което си беше лека издънка).
    Наясно съм, че си трол, ама айде сега да те видя как ще ми се отметнеш.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 11-28-2014 на 16:50

Е, къде го гледа това?
    Е, само еди пример. Не по всеки предмет е така. Зависи от големината на темата, но като цяло и на контролните, и на изпита се падат (поне при нас) по 1, 2 теми, за които ако не си чел си е твой проблем.
    Разбира се не винаги в една двучасова лекция успяваме да вземем цяла определена тема.
    Но съм забелязал от друга страна, че ако си учил подробно повечето материал, дори да не си погледал конкретната тема, която ти се е паднала - пак можеш да на пишеш нещо, тъй като все пак материалът е обвързан.
    На изпита най-добрия начин да покажеш знания за самия преподавател според мен е като обвързваш дадената тема с всички останали и даваш конкретни примери и уточнения, които също не са свързани точно с преподадения материал, но се съвпадат (препокриват го) до една степен.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си