.
Отговор в тема
Страница 17 от 25 ПървиПърви ... 7131415161718192021 ... ПоследнаПърви
Резултати от 401 до 425 от общо 611
    Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    През семестъра се учат 20 теми ( колкото са и лекциите) . 2 от тях се падат на изпита.
    Блазе ви. :Д Защото при мен изобщо не е такова положението.

Цитирай Първоначално написано от mimonte2 Виж мнението
    материалът на учениците в най-горните класове е по-обемен от този на студентите.
    ако си бележкар така ще мислиш. Ако си академик, ще учиш от 3 различни помагала по 500 страници дадена тема.

Повече от фен Аватара на mimonte2
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Хахахаха, в гимназията надали ми се събираха 10 часа учене на СЕДМИЦА за училище. Само в 12-ти беше по-трудно, защото учих наведнъж литературата за последните две години + се подготвях за изпит по немски. Явно си глупавичък, щом ти се е налагало да учиш толкова

Струва ти се, че материалът е за студенти, защото не си студент. И аз така мислех преди. Като видиш коооооолко можеш да задълбаеш във всяка материя, материалът за училище ти се струва лека игра. И уроченцето ти не е 3 страници, а 30. Учебниците ти не са голям формат, дебели един пръст, а са по 700+ страници.

Едит: Няма да съм вкъщи до понеделник вечер, за да си снимам дипломата, но завърших основно с успех 5.75; средно с 5.93, матура БЕЛ - 5.99, матура по немски - 5.85 (което си беше лека издънка).
    Наясно съм, че си трол, ама айде сега да те видя как ще ми се отметнеш.
    Много е ленсо да учиш повърхностно и да казваш, че "учиш", но това изобщо да не е вярно. Ясна си ми. Няма да казвам колко ми е IQ, защото пак ще ме обвините, че се хваля, но ще ти кажа, че СЪС СИГУРНОСТ е по-висок от твоя. Ти не учиш наистина, ти зубриш само за изпита или учиш езиците, да речем, незадълбочено. Така че не ми се обяснявай, много по-добре от тебе съм запознат. Ако те питам какво се учи в 10 клас, надали ще ми отговориш, ама нали трябва да се правиш на много умна и компетентна...

Хахахаха, в гимназията надали ми се събираха 10 часа учене на СЕДМИЦА за училище. Само в 12-ти беше по-трудно, защото учих наведнъж литературата за последните две години + се подготвях за изпит по немски. Явно си глупавичък, щом ти се е налагало да учиш толкова

Струва ти се, че материалът е за студенти, защото не си студент. И аз така мислех преди. Като видиш коооооолко можеш да задълбаеш във всяка материя, материалът за училище ти се струва лека игра. И уроченцето ти не е 3 страници, а 30. Учебниците ти не са голям формат, дебели един пръст, а са по 700+ страници.

Едит: Няма да съм вкъщи до понеделник вечер, за да си снимам дипломата, но завърших основно с успех 5.75; средно с 5.93, матура БЕЛ - 5.99, матура по немски - 5.85 (което си беше лека издънка).
    Наясно съм, че си трол, ама айде сега да те видя как ще ми се отметнеш.
    Същия успех го бях чел някъде...Ясно ми е, че лъжеш на поразия, но дори и така да е (а аз знам, че не е така), моят успех пак е по-висок от твоя- аз завърших основно с пълно отличие. И сега, ако имаш поне малко чест и достойнство, ще се засрамиш от себе си и ще се отдръпнеш. Само че се съмнявам, че притежаваш подобни качества...

Е, само еди пример. Не по всеки предмет е така. Зависи от големината на темата, но като цяло и на контролните, и на изпита се падат (поне при нас) по 1, 2 теми, за които ако не си чел си е твой проблем.
    Разбира се не винаги в една двучасова лекция успяваме да вземем цяла определена тема.
    Но съм забелязал от друга страна, че ако си учил подробно повечето материал, дори да не си погледал конкретната тема, която ти се е паднала - пак можеш да на пишеш нещо, тъй като все пак материалът е обвързан.
    На изпита най-добрия начин да покажеш знания за самия преподавател според мен е като обвързваш дадената тема с всички останали и даваш конкретни примери и уточнения, които също не са свързани точно с преподадения материал, но се съвпадат (препокриват го) до една степен.
    Големият разбирач...

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    Не знам кое е по-тъжно - това, че mimonte2 е идиот или това, че един идиот ви напряга толкова.

ако си бележкар така ще мислиш. Ако си академик, ще учиш от 3 различни помагала по 500 страници дадена тема.
    Какво има да му мисля? Това са фактите. Материалът, конспектите, са по-обемни от тези във висшето образование. Като им гледам конспектите на висшистите по икономика- ами те учат почти едни и същи неща с нас. Само че ние имаме още 10 странични и несвързани с икономиката предмета, а те такива нямат. И във среднтоо училище също се учи от различни учебници- при подготовка за олимпиади, състезания, матури и т.н.

Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    Не знам кое е по-тъжно - това, че mimonte2 е идиот или това, че един идиот ви напряга толкова.
    Не се обиждам от колеги

Повече от фен Аватара на Тромбоцит
    "смЕрт, смЕрт да бъде присъдата"

Мега фен Аватара на draid
    Е, къде го гледа това?
    Надали само на нас успяват да ни набутат всички теми във всеки изпит.
    Не го слушай какво говори климатроника и той няма връзка с главния мозък. Обикновено при нас се прекарваха по 2-3 теми на лекция, а да видиш конспект с под 30 въпроса си беше нещо като научна фантастика.

Ех, сега на лингвисти ли ще се правим? Недей, защото не си ми на нивото. Да, терминът "ученолюбив" е употребен точно на място. Изречението има два смисъла, зависи откъде го гледаш, но явно ти не осъзнаваш това.
    Ти май ИЗОЮЩО не си запозната. Не всичко го пише в учебника. Ние също си търсим информация от други източници...а била много запозната...трагедия...
    Изобщо не ми обяснпвай как е в университета, аз мога да ти кажа директно и вече наистина се повтарям- купончета, дискотеки, партита и т.н. Студентите са страшно мързеливи (по това си приличат с учениците). Но вторите имат по-голям учебен материал от първите! Само ела да видиш как е в 10-ти клас, става дума за физика, химия, история, биология за СТУДЕНТИ, но написана в гимназиални учебници. Това е недостатък на образователната ни система, но така стоят нещата.
    Имаме 15 предмета. Вие изобщо нямате толкова. На ден трябва да учиш ПОНЕ 5 ЧАСА, за да изкараш прилчина оценка. Освен всичко има и 8 часа на ден, връщаш се след 2 часа и като прибавим обяда часът става 3. Оттам- учене МИНИМУМ до 8 вечерта. Така стоята нещата, ако искаш да изкараш хубави оценки. И след като свършиш в 8, последното, до което ти е, е купон. Просто вече ти се спи. Вечеряш, евентуално гледаш филм и лека нощ. А студентите какво правят- не са изморени, материалът им е малък (защото университетите за нищо не стават), следват дискотеки, леки жени и т.н.
    Каква физика учите в 10 клас бе момче, каква биология ? Физиката в 10 клас сравнена с тая която учат студентите е като да броиш колко ябълки са му останали на Иванчо след като Марийка е изяла 2. Физика ми бил учил. Материала бил много. Еми ти или си супер очевидния трол или си безумно глупавият ученик. 10ч учене, че аз не съм си мръдвал пръста повече от 2-3 часа на седмица, нашия 10ч на ден. Явно много бавно загряваш.

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Не го слушай какво говори климатроника и той няма връзка с главния мозък. Обикновено при нас се прекарваха по 2-3 теми на лекция, а да видиш конспект с под 30 въпроса си беше нещо като научна фантастика.

Каква физика учите в 10 клас бе момче, каква биология ? Физиката в 10 клас сравнена с тая която учат студентите е като да броиш колко ябълки са му останали на Иванчо след като Марийка е изяла 2. Физика ми бил учил. Материала бил много. Еми ти или си супер очевидния трол или си безумно глупавият ученик. 10ч учене, че аз не съм си мръдвал пръста повече от 2-3 часа на седмица, нашия 10ч на ден. Явно много бавно загряваш.
    Да, материалът по физика в 10 клас е много и е обемен. Това, че ти не си запознат с материала, изобщо не е мой проблем. По-добре от теб знам какво се учи по физика в 10 клас, по-запознат съм, така че не се прави на много знаещ, защото ако те питам какво се учи, ти няма да можеш да ми отговориш.
    И ти не си бил в елитно училище в такъв случай. Не трябва да забравяш, че аз уча за 6, не за по-малко. Но може би в дълбоката провинция е така...жалка работа!

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    .
    А ти правиш ли разлика между въпросите от конспекта и темите? Една тема сигурно включва по 10 въпроса.
    И както казах - при всяка дисциплина е различно.
    Айде без номера .

anonymous708973
    Guest
    или учиш езиците, да речем, незадълбочено.
    Даааа, особено. Затова сега уча икономически дисциплини на два чужди езика, докато се занимавам с изучаване на трети :Д

А ти правиш ли разлика между въпросите от конспекта и темите? Една тема сигурно включва по 10 въпроса.
    И както казах - при всяка дисциплина е различно.
    Айде без номера .
    Тцтцтцтцтцтц.......

Даааа, особено. Затова сега уча икономически дисциплини на два чужди езика, докато се занимавам с изучаване на трети :Д
    Така ще кажеш, знам ги аз тия.

anonymous708973
    Guest
    300 мнения на трол - е, постара се, трябва да се отчете.

Между другото при икономическите специалности повечето изпити под каква форма са? С отворен отговор или като тест?
    Защото аз имах предвид изпитите, където трябва да пишеш всичко каквото знаеш, а не по две изречения (имаме и такива контролни) на въпрос.

anonymous708973
    Guest
    Оооо, много зависи. Ще ти кажа при мен как е, може да ти е интересно. По мениджмънт ти се откача ръката от писане. Буквално. След час и половина мислех, че няма да си ползвам ръката никога вече.
    По икономика, където материалът беше страховито много и очакваха от нас да четем по 90 страници всяка седмица само по икономика, изпитът беше 20 въпроса тест.
    По финансовите предмети е комбинация от теория и задачи.
    По едното счетоводство беше комбинация от теория и задачи. При другото е само зубрене и скоростно възпроизвеждане, при третото - данъчно облагане - е зубрене и изчисления. По Operations Management е теория и задачи.
    По математическите предмети при нас е тест.

Чак сега научих как не е чак толкова айляк да е тест :д

Едит: Ама трябва да имаш предвид, че студентите по тая дисциплина сме обикновено много и никой няма нервите да ни чете драсканиците :д
    Последно редактирано от PinkPan7her : 11-28-2014 на 20:04

Ахам, значи разнообразно от всичко.
    Ние за сега сме нямали тест с подточки, ами същите, но свободни - с по две думички отговор.
    Иначе, да, тестовете са много залъгващи понякога. Всички си мислит, че щом е тест означава, че само трябва да си прегледал за 20 минути темата и после ще се досетиш, ама има уловки и трябва мислене. С тото не става.

ПС: И ако не е четливо не се зачита :д
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 11-28-2014 на 20:17

anonymous708973
    Guest
    Мда, като материалът ти е 35 лекции по 30 плътно изписани страници, и 5 тестове въпроса да са, пак няма да стане с 20 мин преглеждана на тема :д

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    леле, два дни да не влизам и темата се е напълнила с простотия, клоняща към смехория

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Ох, колко е заблуден миличкият ученик, затормозен от 10-те предмета в даскало, сред които физическо, рисуване и музика.
    Тия предмети се учат най-вече заради обогатяването на иначе минималната ви обща култура.
    В университета учиш коренно различни неща, като цяло има предмети, в които не разбирам какво уча, а изпитите си ги взимам с 300 зора. Дискотеките не са ми всеки ден, даже и всеки месец не са, защото ходя на работа, а междувременно трябва да уча глаголи, думи и граматики и да остава време за сън и социален живот.
    Не се оплаквам, не искам да звучи така, но когато дойдеш в университета и мама и тати спрат да те издържат-тогава ще имаш право да изказваш крайно некомпентентното си мнение по такива въпроси.

Приятна вечер.
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на draid
    Да, материалът по физика в 10 клас е много и е обемен. Това, че ти не си запознат с материала, изобщо не е мой проблем. По-добре от теб знам какво се учи по физика в 10 клас, по-запознат съм, така че не се прави на много знаещ, защото ако те питам какво се учи, ти няма да можеш да ми отговориш.
    И ти не си бил в елитно училище в такъв случай. Не трябва да забравяш, че аз уча за 6, не за по-малко. Но може би в дълбоката провинция е така...жалка работа!
    Ти си умствено изостанал. И не говоря за тоя фейк, говоря на тоя дето седи зад него.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    най-вече заради обогатяването на иначе минималната ви обща култура.
    Те пък студентите понеже блестят с обща култура. Май малко прекалявате с разделението студенти/ученици. Зависи от човека и заинтересоваността му от това, с което се занимава.

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    ахахахха, явно и ти си глупавичка. 10 часа за елементарни неща, които се научават в час...баси. и не че нещо, но аз също съм с отлични оценки от матурите, а да кажеш че в 12кл си си напъвала...

/не знам изобщо за какво спорите, просто попаднах на поредния коментар на пантер и не се сдържах/

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си