Моето момиче, в началото на 12-ти клас имах само отлични оценки по литература, а не знаех кои произведения ни влизат в матурата. И не преувеличавам, бях запозната отгоре-отгоре само с Ботев и Вазов, останалите неща не можех да оправя кой ги е писал. И не само аз, а целият клас. Слава Богу, смениха ни учителката и дойде една невероятна, прекрасна, интелигентна дама с високи критерии. Така че в рамките на 12-ти клас целият клас учихме литературата за 11 и 12-ти, като включвам четенето на "Тютюн" и "Под игото". Само нашият клас от целия випуск, който е 10 класа. Аз лично четях анализи като побъркана - отвори анализите на Пашова (
http://www.helikon.bg/textbooks/5007..._144609.html)- написани са на изключително висок език, който просто не е по силите на повечето. В началото проверявах термини като "корелация" и "конотация" (не ми казвай, че сега, веднага, без гугъл можеш да ми кажеш какво значат), с течение на времето ми идваше много естествено да ги употребявам. Така че да, правих го наистина качествено. Материала за 12-ти клас правихме в час, но през две седмици ни изпитваше на нов автор от материала за 11-ти, за който се подготвяхме абсолютно сами вкъщи.
Декември държах изпит, който макар че е елементарен и по никакъв начин не индикира истинското ти ниво, изисква дълга подготовка, постоянно гонене на крайни срокове и много четене на статии, анализирането им, използването им като аргументи в темата за устния изпит. Естествено, в час се правиха и много четения и т.н.
По химия също се напъвахме, защото ни смениха учителя и въпреки че целият материал е преговор, наистина се учеше сериозно. По история ни смениха учителката, за предните 3 години бях изпитвана сигурно 3 пъти сумарно, тогава за първи път наистина учех, даже ми заши една четворка в началото
Та, задръж си мнението, като не знаеш подробности, благодаря.