.
Отговор в тема
Страница 23 от 25 ПървиПърви ... 1319202122232425 ПоследнаПърви
Резултати от 551 до 575 от общо 611
    Повече от фен Аватара на mimonte2
    Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    Е, Ива, ти сериозно ли не осъзнаваш, че под учене се има предвид и написване на домашни? Не знам в какво училище си учила, обаче мен ме съсипват от домашни и в случай, че пишех всичките, действително трябваше да отделям мега много време за тях. Не защото съм тъпа и не мога да науча урока за 5 мин в междучасието, а защото домашните ни са далеч от научаване на урок. Писане на хиляди неща, правене на проекти и представянето им и т.н. Това винаги отнема повече от пет минути, ако искаш написаното/направеното/измисленото от теб да става за нещо, различно от това да си избършеш задника с него.
    И аз имам много добре развита памет и запомням супер бързо нещата, както и ги помня супер дълго, ама какво? Тя не ми върши работа, когато имам да измисля нещо, да обмисля какви да бъдат компонентите му, да започна да го реализирам и съответно да го финализирам. Нито пък добрата памет ми върши работа, когато трябва за домашно да правя анализ на непозната за мен поема на френски език, която дори в училище не сме учили, по точно определени изисквания, защото просто се изисква мислене и задълбочаване.
    Добрата памет ми върши работа, когато трябва да назубря всички линии и спирки на БДЖ в България, когато трябва да науча всяка магистрала колко км е предвидена да бъде, колко от нея са в експлоатация, колко остават да се дострояват и т.н. Или когато трябва да науча абсолютно всички градове и села в Югозападния регион. Или когато трябва да науча някой и друг факт по история. Обаче, когато имаш задача, която изисква задълбочено мислене (респективно го стимулира) и сериозна занимавка, тази памет няма да ми изпълни задачата за 5мин.
    И честно, винаги съм си хейтвала даскалото и това колко много наистина ни натоварват с разни домашни и шитни, но в крайна сметка, пишейки този пост, осъзнах, че вероятно учителите ми са едни от малкото, които държат да стимулират мисленето ни и да ни научат как да представяме идеите си.

Та, да, малоумно е да се спори за такива неща, защото всичко е толкова субективно, натовареността на всеки е различна и зависи от средата, в която учи (разбирай училище, преподавателите и взискателността им и т.н.), дори има разлика между натовареността на две еднакви паралелки в едно и също училище, но с различни учители.
    Няма какво да се спори. Трудно е в гимназията, това е факт. Става въпрос за голям учебен материал и много зубрене. Поне такае в 10-ти клас. Всъщност 10-ти клас е класът, в който има най-обемен материал, по-нататък материята е по-проста и не е толкова сложно, колкото и странно да звучи, Пример- в 10-ти клас учебникът по химия е около 220 страници, в 11-ти е 96 страници.

Цитирай Първоначално написано от IviG Виж мнението
    По мое мнение МИО не си заслужава... Освен ако не искаш да запишеш висше просто за да имаш някаква диплома след като 4 години си щракала с пръсти. Аз уча меидицина и да ти кажа имам доста колеги, които преди това са завършили една или друга икономическа специалност, но са осъзнали , че с нея нямат особено цветущо бъдеще и сега учат медицина. И да ти кажа аз сега съм 2 курс медицина и колкото по - нагоре отивам толкова повече се убеждавам, че това дали те е бивало или не чак толкова по биология и химия в гимназията няма толкова голямо значение. Все пак трябва да се подготвиш добре, за да те приемат, но колкото по - нагоре отиваш толкова повече нещата се отдалечават от гимназиалните предмети и стават по- интересни.
    Така е, МИО няма реализация. Най-авторитетната икономическа специалност с най-голяма реализация, както беше казано по-рано, е Финанси.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от mimonte2 Виж мнението
    Пример- в 10-ти клас учебникът по химия е около 220 страници, в 11-ти е 96 страници.
    Големината на един учебник не е мерило за, нито синоним на, това, което е написано между страниците му.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Големината на един учебник не е мерило за, нито синоним на, това, което е написано между страниците му.
    Не е мерило, но тъй като съм гледал и двата ученика, мога да кажа, че наистина химията (и всички науки) за 10-ти клас е доста по-сложна от тази за 11-ти.

Супер фен Аватара на tireheb
    Както вече казах- заради това мислене държавата е в такова състояние. Оценките и знанията са без значение, голяма работа, че някой е постигнал отлична диплома или изобщо нещо в живота си, ние само ще му завиждаме и няма да се стремим към неговите успехи...
    а така
    много КОНСЕРВАТИВНО
    нали :О

Мега фен Аватара на 102
    кво стаа тролнати

мирте лее

anonymous708973
    Guest
    Добре, че дипломата показва реалните ти знания

Мега фен Аватара на 102
    ти никога не си се обяснявала за/с дипломи

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Така е, МИО няма реализация. Най-авторитетната икономическа специалност с най-голяма реализация, както беше казано по-рано, е Финанси.
    Да, ама сега всеки втори излиза с финанси. И търсенето на работа е по-голямо от предлагането.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Супер фен Аватара на Deadlock
    аз имам най-много дипломи (с най-високи оценки) от всички ви и уча най-много, но същевременно най-бързо схващам

ето, може да се каже по-сбито

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    ^:Д

Мега фен Аватара на Pamaa
    Град
    Карлово <33
    Не е мерило, но тъй като съм гледал и двата ученика, мога да кажа, че наистина химията (и всички науки) за 10-ти клас е доста по-сложна от тази за 11-ти.
    Химията и биологията са ми профил, материала за 9ти клас, който се учи в 10ти, включва екология, която е елементарна, и клетка, единственото трудно от целия раздел е биохимията, ама и тя се научава, 2 цикъла са, не е болка за умиране (уча по учебници за ПП, където нещата са написани много по-подробно и обширно), докато материала за 10ти - генетика и биологична еволюция, което е нещо съвсееееем различно, за разбиране е лесно, решаването на задачи също е лесно, едно петгодишно дете може да направи монохибридно, като щеш и дихибридно кръстосване, обаче терминологията е толкова суха и човека трябва да е толкова съсредоточен в ученето, че чак мъчно ми става. Всичките отговорите на един тестови въпрос от генетика могат да бъдат така съставени, че на един ученик, който не е усвоил идеално материала, може и 4-те да му се сторят правилни.
    Органичната химия от 9ти е едно и също нещо във всеки урок, пак не е трудно, пък и като се им предвид, че в МУ София изпита по химия е главно на органична, а пък в МУ Пловдив - главно на неорганична, не би трябвало да има много разлика в трудността, нали?

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Когато някой, повтарящ като развален телефон, че не му дреме грам колко има на дипломата си отгоре, ми покаже диплома с успех 3, а не 5 или 5,50, тогава ще му кажа евала.
    В противен случай е чисто лицемерие и досега само такива съм срещала с много малки изключения.

Да подчертая, че не изразявам становище дали трябва или не трябва да ти пука за успеха или дали изобщо имаш диплома, изборът принафлежи на всеки отделен човек, просто имайте доблестта да застанете зад позицията си.
    Защо не си скъсате дипломите или тези, които все още се обучават, просто не прекъснат?

Ива, ако не можеш да схванеш, че постът ми е огледало на твоя, за да видиш как звучиш отстрани, значи не си заслужава да дискутирам с теб.
    Последно редактирано от therichbitch : 11-30-2014 на 15:27

Имам колега завършил точно финанси... Не ме карай да ти преразказвам защо сега учи медицина, а не работи по първата си специалност...

Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Когато някой, повтарящ като развален телефон, че не му дреме грам колко има на дипломата си отгоре, ми покаже диплома с успех 3, а не 5 или 5,50, тогава ще му кажа евала.
    В противен случай е чисто лицемерие и досега само такива съм срещала с много малки изключения.

Да подчертая, че не изразявам становище дали трябва или не трябва да ти пука за успеха или дали изобщо имаш диплома, изборът принафлежи на всеки отделен човек, просто имайте доблестта да застанете зад позицията си.
    Защо не си скъсате дипломите или тези, които все още се обучават, просто не прекъснат?

Ива, ако не можеш да схванеш, че постът ми е огледало на твоя, за да видиш как звучиш отстрани, значи не си заслужава да дискутирам с теб.
    На всеки ученик все пак трябва да му пука, ако иска да следва в някой университет, нали? Кво мислиш, че за друго се борят повечето? Да, днес не ми пука, че средното имах само 3-ки, защото не учих по всичко, но тогава изпитвах доза притеснение и за това в 12-ти клас се стегнах и си подобрих всичко. А днес като съм отличник .. хахаха, ами то за интересните ми предмети няма как да ми пишат 3, вижда се всичко

Град
    Sofia
    Еми, хубаво, тогава просто не повтаряш като папагал, че не ти дреме и не ти трябва. Simple as that
    За висшето- там какво? Всеки втори е категоричен, че дипломата за нищо няма да му послужи и всеки 1ви и половина има диплома и на всичкото отгоре гледа да не е с 2,50.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Еми, хубаво, тогава просто не повтаряш като папагал, че не ти дреме и не ти трябва.
    за всички непотребни знания или за хартийката, която за жалост е нужна на някои места? разграничавай нещата

anonymous895156
    Guest
    искам да благодаря на всички мои фенове но не съм аз мимонте велик си

Град
    Sofia
    ами доста хора мрънкат и за самата хартийка, но като цяло- good point

anonymous895156
    Guest
    дойдох тук за дипломите ви

Град
    Sofia

Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    а така
    много КОНСЕРВАТИВНО
    нали :О
    Схвана най-сетне, а?

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    мирте лее
    Митреле, митреле, дори не знам към кого се обръщаш така.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Добре, че дипломата показва реалните ти знания
    Всъщност, невинаги ги показва. Затова има известна разлика между релани знания и иплома, но все пак, ако си в елитно училище като моето, показва много.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си