.
Отговор в тема
Страница 4 от 25 ПървиПърви 1234567814 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 611
    anonymous708973
    Guest
    Ох, ама той пикльото още студент не е, а много му знае балалайката

Повече от фен Аватара на Тромбоцит
    Няма как университет, покриващ почти всички академични дисциплини да е най-добрият във всяка, сеш' се. Колкото по-тясно специализиран е самият ВУЗ, толкова нивото на преподаване става по-добро.

Повече от фен Аватара на mimonte2
    За 100-тен път повтарям- не гледайте университетите като цяло, а гледайте специалностите в тях! В УНСС има специалност с чужд език, но нивото е ниско, всичко е изцяло на английски, което е прекалено, и средаата е лоша. Това специално третото го знам много по-добре от всички вас, така че мога да кажа със сигурност- не отивайте в среда, която не е на нивото ви, защото ще съжалявате.

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    [QUOTE=mimonte2;11194469]В УНСС има специалност с чужд език, но нивото е ниско, всичко е изцяло на английски, което е прекалено/QUOTE]

И защо това?

[QUOTE=YSMF;11194496]
    Цитирай Първоначално написано от mimonte2 Виж мнението
    В УНСС има специалност с чужд език, но нивото е ниско, всичко е изцяло на английски, което е прекалено/QUOTE]

И защо това?
    Ами така е. Затова.

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Силен аргумент.

Повече от фен Аватара на DeHu
    Хахахахахах,добър аргумент! Аз не съм наясно как точно стоят нещата в СУ с икономическите специалности,но съм избрала УНСС,поради ред причини,които сега няма да тръгна да изброявам.И освен това,прави ми впечатление,че всички мои познати в СУ ориентирали се към нещо с икономика,се опитват да убедят всеки как там е най-велико,най-много се учи,най-добри са преподавателите и т.н...малко ми мирише на някакви комплекси в такива случаи.

Иначе,относно МИО-то,не е лош избор според мен,но в интерес на истината съм чувала някои хора да се оплакват,че било безсмислено и след това трудно може да се реализираш.

anonymous708973
    Guest
    Ами така е. Затова.
    Пък аз уча 50% на немски и 50% на английски, тва вероятно в твоята тясна вселенка не е просто прекалено, а направо минава всякакви граници, а?

Повече от фен Аватара на sweet__potion
    Мимонте, по-добре спри да пишеш 'щото вече много се излагаш, сам виждаш колко хора ти казват нещо, а ти продължаваш да държиш на своето. Казаха ти и това, което и аз - колкото по-специализиран е един ВУЗ толкова по-добре, ти си знаеш твоя СУ... нямам нищо против СУ, дори смятам че има доста добри специалности и студенти, но в определени области, не можеш да кажеш,че всички които завършват там икономика,например, са по-добри и знаят повече от другите завършили примерно в СА, т.е. не слагай всички под общ знаменател. Ти дори не можа да кажеш защо точно нивото е ниско в УНСС, ако учиш изцяло на английски или др. език?! Не мога да разбера от къде си толкова убеден, след като си все още ученик и не си учил в СУ или УНСС, или в който и да е друг университет за да знаеш? Казваш от приятели и т.н., защо вярваш на всичко, преди сам да си видял как стоят нещата?!

Кога съм казал, че СУ е перфектен? Че то и там приемат с тройка! Но разликата е в това, че 1. в СУ е по-трудно да завършиш и 2. СУ е на по-високо ниво от всички останали университети, без значение каква е специалността. Аз не съм виноевен, че не си се записала в СУ и не ти харесва, но това са фактите. СУ е най-добрият български университет и това скоро няма да се промени.
    Само в един пост си ги съчетал двете неща - "Кога съм казал, че СУ е перфектен?" и "СУ е най-добрият български университет и това скоро няма да се промени.", не ти въобще не казваш, че СУ е перфектен. И btw, някъде да съм се оплакала, че съм се записала в Свищов, а не в СУ, или че не ми харесва?! Спирам да пиша, очевидно защо.............. :X

Цитирай Първоначално написано от YSMF Виж мнението
    Силен аргумент.
    Аргумента вече го написах по-горе.

Цитирай Първоначално написано от DeHu Виж мнението
    Хахахахахах,добър аргумент! Аз не съм наясно как точно стоят нещата в СУ с икономическите специалности,но съм избрала УНСС,поради ред причини,които сега няма да тръгна да изброявам.И освен това,прави ми впечатление,че всички мои познати в СУ ориентирали се към нещо с икономика,се опитват да убедят всеки как там е най-велико,най-много се учи,най-добри са преподавателите и т.н...малко ми мирише на някакви комплекси в такива случаи.

Иначе,относно МИО-то,не е лош избор според мен,но в интерес на истината съм чувала някои хора да се оплакват,че било безсмислено и след това трудно може да се реализираш.
    А в каква специалност в УНСС си ти? С чуждия език ли? Какво е нивото там, ще отречеш ли, че е много ниско?

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Пък аз уча 50% на немски и 50% на английски, тва вероятно в твоята тясна вселенка не е просто прекалено, а направо минава всякакви граници, а?
    Аз се опитвам да ви кажа, че чуждите езици са много важни, а вие май не проумявате. На чужд език ли да ви го кажа?

Цитирай Първоначално написано от sweet__potion Виж мнението
    Мимонте, по-добре спри да пишеш 'щото вече много се излагаш, сам виждаш колко хора ти казват нещо, а ти продължаваш да държиш на своето. Казаха ти и това, което и аз - колкото по-специализиран е един ВУЗ толкова по-добре, ти си знаеш твоя СУ... нямам нищо против СУ, дори смятам че има доста добри специалности и студенти, но в определени области, не можеш да кажеш,че всички които завършват там икономика,например, са по-добри и знаят повече от другите завършили примерно в СА, т.е. не слагай всички под общ знаменател. Ти дори не можа да кажеш защо точно нивото е ниско в УНСС, ако учиш изцяло на английски или др. език?! Не мога да разбера от къде си толкова убеден, след като си все още ученик и не си учил в СУ или УНСС, или в който и да е друг университет за да знаеш? Казваш от приятели и т.н., защо вярваш на всичко, преди сам да си видял как стоят нещата?!
    Повтарям и потретвам едно и също, но вие наистина не разбирате. Нивото ТОЧНО В ТАЗИ СПЕЦИАЛНОСТ В УНСС е ниско, не съм казал за другите. А защо е ниско ли? Само като им видя бала и ми става ясно колко им е запасът...и не се опитвайте да ме убеждавате, че, видите ли, то не зависел от бала. Точно балът много точно показва кой колко знае, това съм го научил от опит.
    Да, в СА влизат масово слаби ученици, колкото и да не ви харесва, това е факт. На теб колко ти е успехът от дипломата?
    Вие много знаещи се оказахте. А как ще коментирате това- http://rsvu.mon.bg/rsvu3/#RankingPlace:YFFfWEZcUmleTkxK Какво, вие сте по-знаещи и от експертите в министеството и от бизнеса ли? Вече ме разсмивате...

Само в един пост си ги съчетал двете неща - "Кога съм казал, че СУ е перфектен?" и "СУ е най-добрият български университет и това скоро няма да се промени.", не ти въобще не казваш, че СУ е перфектен. И btw, някъде да съм се оплакала, че съм се записала в Свищов, а не в СУ, или че не ми харесва?! Спирам да пиша, очевидно защо.............. :X
    Не съм казал, че СУ е перфектен. Казах, че СУ е най-добрият от всички останали български университети. Това означава, че на общото ниво СУ е най-добрият, но самият СУ също си има своите недостатъци. Не подлагам на съмнение интелектуалните ти способности и мисля, че ще ме разбереш.

5,84 ми е успеха от дипломата за средно образование, а средния успех от следването ми е 5,91, само с една 5ца по микроикономика съм, нещо да ми кажеш? И половината от моята група са с над 5,50 от средното...

пхаххахаха. Ей го нашия герой пак в ритъм. Сигурно с един доцент не е разговарял още, па много разбира от нивата. :Д

Да, балът не определя кой човек каква стока е. И Бил Гейтс е бил тройкаджия, ама глупав ли е? Сам каза, че повечето предмети, които учите по 7-8 часа на ден са в повече, от колкото трябва. Аз също бях тройкаджия, учих само по това, което ми харесва. Въпреки това перфектно знам как повечето зубари и зубарки си изкарваха добрите оценки по предмети, които и те самите мразиха и за нищо друго не биха ги учили, та след контролното и заучените фрази нищо не запомняха и не разбираха.
    Та, какво ми казваш, че защото колегите ти може да са тъпи - и ти ставаш тъп?

5,84 ми е успеха от дипломата за средно образование, а средния успех от следването ми е 5,91, само с една 5ца по микроикономика съм, нещо да ми кажеш? И половината от моята група са с над 5,50 от средното...
    Да, имам какво да кажа. Първо- много е вероятно да лъжеш, това няма как да се докаже, Второ- в училищата оценките се пишат много лесно (макар че не неавсякъде е така). А в СА никакво геройство не е успехът да ти е 5,91, предвид цялостната ситуация във висшето образование. Но пак казвам- важни са характеристиките на специалностите, не конкретните университети.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    пхаххахаха. Ей го нашия герой пак в ритъм. Сигурно с един доцент не е разговарял още, па много разбира от нивата. :Д

Да, балът не определя кой човек каква стока е. И Бил Гейтс е бил тройкаджия, ама глупав ли е? Сам каза, че повечето предмети, които учите по 7-8 часа на ден са в повече, от колкото трябва. Аз също бях тройкаджия, учих само по това, което ми харесва. Въпреки това перфектно знам как повечето зубари и зубарки си изкарваха добрите оценки по предмети, които и те самите мразиха и за нищо друго не биха ги учили, та след контролното и заучените фрази нищо не запомняха и не разбираха.
    Та, какво ми казваш, че защото колегите ти може да са тъпи - и ти ставаш тъп?
    Когато колегите ти са тъпи и твоето ниво пада със сигурност. И да, балът ОПРЕДЕЛЯ КАКЪВ ЧОВЕК СИ. В момента съм в такъв клас и се оказа че балът предварително показа кой колко ще знае в класа. Така че да, оценките могат да бъдат критерий. За зубарите- ами аз имам шестици по почти всичко и до ден днешен не съм зубрил. Едно нещо обаче е правилно казано- някои предмети изобщо не ги обичам, но ги уча, заради оценките и високия успех (има и други причини, но няма да се впускам в подробности).

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    И какво стана, като го стовари това по средата на темата? В Мало Бучино имат като твоя успех.
    Поне се обоснови какво аргументираш, като си съобщаваш оценките до стотни. Винаги ми е било мега противно да си снасяш оценките по форуми, фейсбуци и прочее. /Дежурния аргумент със завистта го скипни, в случая няма да е релевантен/
    Edit: сега прочетох нагоре- ти пък къде се буташ с тая академия не знам
    10 предмета ли учихте 4 години, че имаш 5,9 за една 5-ца (facepalm)

DeHu, аз като човек, който преди 4 години предпочете (подчертавам предпочете, защото бях влязла вече във ФСК, която е специалността ви с най- висок бал, т.е. тук го няма любимото "гроздето е кисело, затова го плюя") с ясно съзнание СУ просто ще обясня защо- СУ има много повече съвместни инициативи с водещи фирми в България, голяма част от преподавателите са именно в тези среди, а и работодателите предпочитат студенти, завършили нашия факултет.

Нямам намерение да убеждавам никого, no може би чуваш подобни коментари, защото ви е мн голяма мутричката и си мислите, че отгоре като пише икономически университет, сте хванали Господ за хyя.
    Последно редактирано от therichbitch : 11-09-2014 на 16:31

anonymous708973
    Guest
    Аз се опитвам да ви кажа, че чуждите езици са много важни, а вие май не проумявате. На чужд език ли да ви го кажа?

Само като им видя бала и ми става ясно колко им е запасът...и не се опитвайте да ме убеждавате, че, видите ли, то не зависел от бала. Точно балът много точно показва кой колко знае, това съм го научил от опит.
    Начи, хем са важни, хем обаче е прекалено, когато всичко е на английски. Ти май сам не се разбираш.

какво си научил от опит, бе, мамин златен? Нали не си в университет? От бала след седми клас ли си вадиш изводите?
    Последно редактирано от PinkPan7her : 11-09-2014 на 16:29

Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    И какво стана, като го стовари това по средата на темата? В Мало Бучино имат като твоя успех.
    Поне се обоснови какво аргументираш, като си съобщаваш оценките до стотни. Винаги ми е било мега противно да си снасяш оценките по форуми, фейсбуци и прочее. /Дежурния аргумент със завистта го скипни, в случая няма да е релевантен/

DeHu, аз като човек, който преди 4 години предпочете (подчертавам предпочете, защото бях влязла вече във ФСК, която е специалността ви с най- висок бал, т.е. тук го няма любимото "гроздето е кисело, затова го плюя") с ясно съзнание СУ просто ще обясня защо- СУ има много повече съвместни инициативи с водещи фирми в България, голяма част от преподавателите са именно в тези среди, а и работодателите предпочитат студенти, завършили нашия факултет.

Нямам намерение да убеждавам никого, no може би чуваш подобни коментари, защото ви е мн голяма мутричката и си мислите, че отгоре като пише икономически университет, сте хванали Господ за хyя.
    СУ има страшно много предимства пред всички останали, просто няма база за сравнение.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Начи, хем са важни, хем обаче е прекалено, когато всичко е на английски. Ти май сам не се разбираш.

какво си научил от опит, бе, мамин златен? Нали не си в университет? От бала след седми клас ли си вадиш изводите?
    Погледни плана на СУ и ще разбереш и себе си, и мен. В СУ НЯКОИ от предметите са на английски, други са на български и се получава баланс между двата езика. Накрая като излезеш владееш икономическите термини на английски, немски и български. А в УНСС като излезеш само си дал хиляди левове за покупко-продажбата на изпити.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Аз говорех конкретно за икономическите специалности
    Не бих записала медицина в СУ, но не бих записала и право в УНСС

Когато колегите ти са тъпи и твоето ниво пада със сигурност. И да, балът ОПРЕДЕЛЯ КАКЪВ ЧОВЕК СИ. В момента съм в такъв клас и се оказа че балът предварително показа кой колко ще знае в класа. Така че да, оценките могат да бъдат критерий. За зубарите- ами аз имам шестици по почти всичко и до ден днешен не съм зубрил. Едно нещо обаче е правилно казано- някои предмети изобщо не ги обичам, но ги уча, заради оценките и високия успех (има и други причини, но няма да се впускам в подробности).
    Спри да кодкудякаш, излагаш се вече..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си