- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- МИО - струва ли си?
Ох, ама той пикльото още студент не е, а много му знае балалайката![]()
Няма как университет, покриващ почти всички академични дисциплини да е най-добрият във всяка, сеш' се. Колкото по-тясно специализиран е самият ВУЗ, толкова нивото на преподаване става по-добро.
За 100-тен път повтарям- не гледайте университетите като цяло, а гледайте специалностите в тях! В УНСС има специалност с чужд език, но нивото е ниско, всичко е изцяло на английски, което е прекалено, и средаата е лоша. Това специално третото го знам много по-добре от всички вас, така че мога да кажа със сигурност- не отивайте в среда, която не е на нивото ви, защото ще съжалявате.
[QUOTE=mimonte2;11194469]В УНСС има специалност с чужд език, но нивото е ниско, всичко е изцяло на английски, което е прекалено/QUOTE]
И защо това?
Хахахахахах,добър аргумент! Аз не съм наясно как точно стоят нещата в СУ с икономическите специалности,но съм избрала УНСС,поради ред причини,които сега няма да тръгна да изброявам.И освен това,прави ми впечатление,че всички мои познати в СУ ориентирали се към нещо с икономика,се опитват да убедят всеки как там е най-велико,най-много се учи,най-добри са преподавателите и т.н...малко ми мирише на някакви комплекси в такива случаи.
Иначе,относно МИО-то,не е лош избор според мен,но в интерес на истината съм чувала някои хора да се оплакват,че било безсмислено и след това трудно може да се реализираш.
Мимонте, по-добре спри да пишеш 'щото вече много се излагаш, сам виждаш колко хора ти казват нещо, а ти продължаваш да държиш на своето.Казаха ти и това, което и аз - колкото по-специализиран е един ВУЗ толкова по-добре, ти си знаеш твоя СУ... нямам нищо против СУ, дори смятам че има доста добри специалности и студенти, но в определени области, не можеш да кажеш,че всички които завършват там икономика,например, са по-добри и знаят повече от другите завършили примерно в СА, т.е. не слагай всички под общ знаменател. Ти дори не можа да кажеш защо точно нивото е ниско в УНСС, ако учиш изцяло на английски или др. език?! Не мога да разбера от къде си толкова убеден, след като си все още ученик и не си учил в СУ или УНСС, или в който и да е друг университет за да знаеш? Казваш от приятели и т.н., защо вярваш на всичко, преди сам да си видял как стоят нещата?!
Само в един пост си ги съчетал двете неща - "Кога съм казал, че СУ е перфектен?" и "СУ е най-добрият български университет и това скоро няма да се промени.", не ти въобще не казваш, че СУ е перфектен. И btw, някъде да съм се оплакала, че съм се записала в Свищов, а не в СУ, или че не ми харесва?! Спирам да пиша, очевидно защо.............. :X![]()
Повтарям и потретвам едно и също, но вие наистина не разбирате. Нивото ТОЧНО В ТАЗИ СПЕЦИАЛНОСТ В УНСС е ниско, не съм казал за другите. А защо е ниско ли? Само като им видя бала и ми става ясно колко им е запасът...и не се опитвайте да ме убеждавате, че, видите ли, то не зависел от бала. Точно балът много точно показва кой колко знае, това съм го научил от опит.
Да, в СА влизат масово слаби ученици, колкото и да не ви харесва, това е факт. На теб колко ти е успехът от дипломата?
Вие много знаещи се оказахте. А как ще коментирате това- http://rsvu.mon.bg/rsvu3/#RankingPlace:YFFfWEZcUmleTkxK Какво, вие сте по-знаещи и от експертите в министеството и от бизнеса ли? Вече ме разсмивате...
Не съм казал, че СУ е перфектен. Казах, че СУ е най-добрият от всички останали български университети. Това означава, че на общото ниво СУ е най-добрият, но самият СУ също си има своите недостатъци. Не подлагам на съмнение интелектуалните ти способности и мисля, че ще ме разбереш.
5,84 ми е успеха от дипломата за средно образование, а средния успех от следването ми е 5,91, само с една 5ца по микроикономика съм, нещо да ми кажеш? И половината от моята група са с над 5,50 от средното...
пхаххахаха. Ей го нашия герой пак в ритъм. Сигурно с един доцент не е разговарял още, па много разбира от нивата. :Д
Да, балът не определя кой човек каква стока е. И Бил Гейтс е бил тройкаджия, ама глупав ли е? Сам каза, че повечето предмети, които учите по 7-8 часа на ден са в повече, от колкото трябва. Аз също бях тройкаджия, учих само по това, което ми харесва. Въпреки това перфектно знам как повечето зубари и зубарки си изкарваха добрите оценки по предмети, които и те самите мразиха и за нищо друго не биха ги учили, та след контролното и заучените фрази нищо не запомняха и не разбираха.![]()
Та, какво ми казваш, че защото колегите ти може да са тъпи - и ти ставаш тъп?
Да, имам какво да кажа. Първо- много е вероятно да лъжеш, това няма как да се докаже, Второ- в училищата оценките се пишат много лесно (макар че не неавсякъде е така). А в СА никакво геройство не е успехът да ти е 5,91, предвид цялостната ситуация във висшето образование. Но пак казвам- важни са характеристиките на специалностите, не конкретните университети.
Когато колегите ти са тъпи и твоето ниво пада със сигурност. И да, балът ОПРЕДЕЛЯ КАКЪВ ЧОВЕК СИ. В момента съм в такъв клас и се оказа че балът предварително показа кой колко ще знае в класа. Така че да, оценките могат да бъдат критерий. За зубарите- ами аз имам шестици по почти всичко и до ден днешен не съм зубрил. Едно нещо обаче е правилно казано- някои предмети изобщо не ги обичам, но ги уча, заради оценките и високия успех (има и други причини, но няма да се впускам в подробности).
И какво стана, като го стовари това по средата на темата? В Мало Бучино имат като твоя успех.
Поне се обоснови какво аргументираш, като си съобщаваш оценките до стотни. Винаги ми е било мега противно да си снасяш оценките по форуми, фейсбуци и прочее. /Дежурния аргумент със завистта го скипни, в случая няма да е релевантен/
Edit: сега прочетох нагоре- ти пък къде се буташ с тая академия не знам
10 предмета ли учихте 4 години, че имаш 5,9 за една 5-ца (facepalm)
DeHu, аз като човек, който преди 4 години предпочете (подчертавам предпочете, защото бях влязла вече във ФСК, която е специалността ви с най- висок бал, т.е. тук го няма любимото "гроздето е кисело, затова го плюя") с ясно съзнание СУ просто ще обясня защо- СУ има много повече съвместни инициативи с водещи фирми в България, голяма част от преподавателите са именно в тези среди, а и работодателите предпочитат студенти, завършили нашия факултет.
Нямам намерение да убеждавам никого, no може би чуваш подобни коментари, защото ви е мн голяма мутричката и си мислите, че отгоре като пише икономически университет, сте хванали Господ за хyя.
Последно редактирано от therichbitch : 11-09-2014 на 16:31
Последно редактирано от PinkPan7her : 11-09-2014 на 16:29
Погледни плана на СУ и ще разбереш и себе си, и мен. В СУ НЯКОИ от предметите са на английски, други са на български и се получава баланс между двата езика. Накрая като излезеш владееш икономическите термини на английски, немски и български. А в УНСС като излезеш само си дал хиляди левове за покупко-продажбата на изпити.
Аз говорех конкретно за икономическите специалности
Не бих записала медицина в СУ, но не бих записала и право в УНСС