- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- МИО - струва ли си?
Нашите лекари, ако имат добра репутация, отварят един частен кабинет и печелят луди пари. Не ми говори, имам 3-4 съученици, на които родителите им я завеждат отделения, я цяла болница. Обикновено ходя на частно - и гиноколожката ми взима 40 лв за преглед, и УНГ специалистът, и ортопедът, на зъболекар не съм ходила от половин век, ама и той взима стабилно.
А някои финансисти прекарват една камара часове пред компютъра с таблица на ексел и просто седят, блеят данни и ги анализират. Всеки си преценя, но на мен това би ми било далеч по-тягостно.
Тъпо е да сравнявате реализирали се лекари ( за мен да си в спешното под постоянно напрежение и да спасяваш животи и в същото време да получаваш в пъти по- малко от един шибан администратор, а.к.а. личен лекар, не е реализация) с нереализирал се финансист, (защото да седиш пред ексел далеч не е подобаваща реализация за подобна област.)
От БСП могат и са в състояние да излекуват цялата държава, а мен не ме мисли. Добре, хубаво, ти като искаш, стани лекар, завърши медицина трудно, дай немалко пари в следването, положи невероятни усилия, за да станеш специалист и накрая мизерствай с 600 лв. заплата в България! Щом искаш да си в образа на "добрият глупак", давай, но не на всички им се преживява със срамни за тяхната работа пари.
Мимонте, я кажи каква гимназия завършваш?