.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Във връзка с кандидатстване в UK

Здравейте.
    Вече изпадам в безизходица.Много се вълнувам и същевременно се притеснявам.
    Работата е там, че ще кандидатствам в Шотландия.Регистрирал съм се в UCAS, но ме притесняват няколко неща:
    1.-В раздела Education съм въвел "bulgaria-diploma za sredno obrazovanie" от "drop-down" листа,но тъй като не съм завършил все още не съм писал оценките от предполагаемата диплома .Според вас какво още мога да напиша като "qualification"?
    2.-Вече съм заплатил и пратил всички док. за IELTS, като в следствие получих писмо потвърждаващо това.И сега чакам само да се уточнят датите за "speaking" и часа на провеждането на теста( който е на 6 дек.).Тъй като нямам други сертификати по английски език само IELTS дали ще е достатъчен?
    3.-Сам се готвя нямам излишни пари за курсове и консултанти "кожодери".Но въпреки това сумите за общежитията далеч надхвърлят възможностите ми ,за това смятам да се явявам на "Aberystwyth test" така нар. конкурсна стипендия,ако знаете нещо за това със удоволствие ще се радвам да науча повече.
    4.-Последно ако може да кажете нещо и за Reference раздела в UCAS,че почвам да се обърквам, а това ми влияе зле?

Относно IELTS-а, да, достатъчен е. Провери изискванията конкретно за всеки университет, в който искаш да кандидатстваш. Обикновено изискват 6.0(5.5 на всеки компонент). Тъй като и аз съм се ориентирала към Шотландия, подразбрах, че е достатъчно да работиш, за да се издържаш. Стипендии също са вариант, но не съм запозната с такава, която да ти осигурява цялата сума по месечната издръжка, както в Дания например, по-скоро да ти помогне. Аз също се готвя индивидуално, но не съм наясно с този тест, изобщо какъв е? Между другото и аз се явих на 6-ти декември. А за останалите неща, като например reference раздела, защо не се свържеш с някой от Интеграл или друга фирма, предлагат безплатно придвижване на документите към университета за някои университети в Англия, а там кандидатстването е същото чрез UCAS, единствено мисля че за Шотландия изискваха 2 препоръки. Може да ти помогнат.

П.С. - Айде, успешно кандидатстване! И моят съвет е да питаш. Също така потърси групи във фб на университети, свържи се с българи, учещи там, за да разбереш как реално стоят нещата.

Здравейте, видях разговора ви и тъй като уча в Шотландия реших да ви ъпдейтна - обучението е безплатно за български студенти, но обикновено за нас няма налични стипендии. Квартирата (в общежитие или не) струва между 350-500 паунда на месец за стая (със или без сметките и в зависимост от града). Трябва да се работи поне по 20 часа на седмица, ако искате да се издържате сами. Не е невъзможно, но все пак е хубаво да имате някакви пари на сметка поне за първите 6-7 месеца. Успех

здравей, ами Reference смятам, че е академичната справка, издават ти я в училище само преди това трябва да напишеш едно заявление че ти трябва за кандидатстване в чужбина. После я носиш в интеграл ако ще кандидатстваш с тях да ти я преведат на английски , както и останалите документи, разбира се. За разходите е различно в зависимост в колко голям град си и колко си ''спестовен'' ;д но грубо казано на месец около 1000 ти трябва за покриването на всички разходи.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си