- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Баща ми не ми дава пари
Ще го сбия в следното:
Не знам на колко години е авторът, но на него му се е НАЛОЖИЛО да си изкарва пари. Айде да не си обясняваме само как и без пари може. И тук идва въпросът - дали не е по-добре родителите да му дават НЯКАКВИ джобни, а той да се съсредоточи върху строенето на колоните, на които ще му опира бъдещето един ден? Сеш' се, да ходи на училище, да учи език, да спортува, да се възпитава в дисциплина вместо във въртене на дребни сделки, които да му покрият разходите.
Такива родители, които уж нямат пари, ама пушат като комини, познавам. Жалка картинка са и самият факт, че никой от вас не спомена такова нещо, ме кара доста да ви съчувствам по отношение на семейна среда и представи за "нормално".
Тва е като "нямам пари, ама всеки януари съм на Алпите на ски", което също съм го слушала и гледала милиони пъти.
Баща му очевидно е леке и човек, който не държи на думата си. Какъв личен пример дава на детето си, когато личният пример е най-мощното възпитателно средство? Вярно, отрицателният личен пример е огромна мотивация, но аз лично не бих се гордяла, ако мотивирам детето си по този начин.
Ако ще и трева да продава, нямат право да се сърдят. Не му дават пари, момчето си е намерило начин. Никой не му е обяснил как да вади пари по честен начин - майка му най-вероятно дори не знае за простотиите на баща му.
Последно редактирано от PinkPan7her : 12-06-2014 на 07:58